Jump to content

haos

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Smatrate li potrebnim pristanak snimane osobe, ili nije potreban pristanak sve dok se ne snima kriomice ?
  2. U ovom slucaju pas nije skakao po susjedu u liftu i hodniku, vec je reagirao na izravno predstojeci fizicki napad na svoju vlasnicu pred zgradom. Ne vidim konstruktivnost posta.
  3. Kontrolor je sluzbena osoba pa mislim da je duzan identificirati se na nas zahtjev, mozda ne imenom i prezimenom ali nekim jedinstvenim brojem, brojem znacke,.. tako da odmah znate protiv koga ide prijava. Ako je snimak ucinjen mimo znanja kontrolora onda mislim da ona ne moze predstavljati valjan dokaz, dapace moze vas cinit odgovornim po clanku 131. KZ-a. S druge strane je petpetica u #15 napisao kako ga se smije snimati na njegovom radnom mjestu, pa nisam vise siguran s obzirom da ga smatram upucenijim. Prijava mislim da se moze podnijeti bilo kojem policijskom sluzbeniku. Ako je nesto od navedenog krivo, molio bih da me se ispravi kako ne bi na kraju nekome i odmogao.
  4. Koju moze u 99% slucajeva izvrsiti jedino zakljucavanjem osobe u vozilo ili pak fizickim zadrzavanjem do dolaska policije, prema kojoj postoji duznost legitimacije na zahtjev. Kako bi se sankcionirala protupravnost djeluje se protupravno!? Članak 3. Sloboda, jednakost, nacionalna ravnopravnost i ravnopravnost spolova, mirotvorstvo, socijalna pravda, poštivanje prava čovjeka, nepovredivost vlasništva, očuvanje prirode i čovjekova okoliša, vladavina prava i demokratski višestranački sustav najviše su vrednote ustavnog poretka Republike Hrvatske i temelj za tumačenje Ustava. Dakle s jedne strane imamo ne placenu Zet-ovu kartu, a s druge najvise vrednote ustavnog poretka RH.
  5. Isprike za eventualni offtopic, ali sve cesce cujem da se dogadja upravo navedena situacija. Kontrolori, vozaci i ostali djelatnici Zet-a si uzimaju za pravo zadrzavati ljude zatvarnjem u vozilo. Neovisno sada o nasilnom otvaranju vrata, koji bi bio ispravan postupak u tom slucaju?
  6. Radi li se ovdje o protupravnom oduzimanju slobode od strane vozaca i kontrolora tj. ZET-a ?
  7. Mislim da je rijec o sluzbenim zabiljeskama. Ja do marsa nisam bio Gotovo svo vrijeme sam bio na adresi na kojo sam i prijavljen. Da mi se na bilo koji nacin javilo da se trazi moja prisutnost... pravac stanica.
  8. Zao mi je sto je moja situacija nevjerovatna, meni bi isto bilo draze da nije tako. Mozete li mi objasniti koje ja to kazneno djelo cinim ? Jer ja naprosto ne mogu shvatiti kako u spisima moze postojati razgovor do kojeg nikada nije doslo... Ne vidim kako ja tu mogu biti u ikakvom prijestupu.
  9. Pozdrav, molio bih da se nadje koja dobra dusa koja bi mi mogla protumacit situaciju koju cu opisat, i/ ili savjetovat koje korake poduzet. Dobio sam od prekrsajnog suda poziv za glavnu raspravu u vezi jednog predmeta di sam ja prvookrivljeni, a dva prijatelja su drugo i treceokrivljeni. Policija je izvrsila sa oba moja prijatelja obavijesne razgovore, a samnom nije. U pocetku nisam tome pridavao veliku vaznost jer sam mislio da ce to kad tad uslijediti, no nije. Nakon poziva na glavnu raspravu, kada sam otisao do suda i zatrazio uvid u spise u vezi tog predmeta ostao sam blago receno sokiran kada sam vidio da je uz razgovore mojih prijatelja ocito i obavljen razgovor samnom za koji ja pojma nemam tj. koji se nije nikad dogodio. Stoji da je razgovor samnom kao sa svima kojih se tice taj predmet obavljen i prilozen je u spise. Mene zanima sto sada premda taj razgovor od strane policije samnom nikad nije obavljen, a stoji da je? I kompletan moj iskaz koji nikad nisam dao je u spisima?? Hvala unaprijed
  10. Hvala. Zanima me unatoc tome, iako mi je sad laknulo, kako je moguce da stoji da je razgovor samnom obavljen iako nije. I kako je moguce da tamo stoje izjave od kojih ja nikad nisam rekao ni rijec ? Pa to mora da je protuzakonito ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija