Jump to content

hrast2008

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Mrvicu na OT. Ja sam u stalnom radnom odnosu u drugoj firmi (primam plaću, mirovinsko i zdravstveno), a otvorio sam i obrt. Dakle, plaćam "samo" 35% na ostvareni dohodak na kraju godine + tromjesečno obrtničkoj komori. Međutim, u kojoj fazi i gdje trebam odnijeti papire da sam u radnom odnosu kako me netko ne bi optužio da ne plaćam fiksne mjesečne doprinose? Ili me "oni" kontaktiraju? Ne znam kolko je važno spomenuti da sam iz Zagreba. Hvala
  2. hrast2008

    Ime obrta?

    Imena obrta se ne provjeravaju kao imena firmi. Tj. u imenu obrta mora stajati i ima vlasnika, te se automatski razlikuju. Znači, "Ime, obrt za usluge vl. Pero Perić" i "Ime, obrt za usluge vl. Ana Anić" je dopušteno, makar Pero i Ana bili prvi susjedi.
  3. Znači, otvorio bi obrt "Prodaja preko interneta ili pošte" (drop shipping), ali; sve naše veleprodaje zahtijevaju minimalne količine robe (gdje god pitao) za suradnju, barem u početku. U najmanju ruku, cijena je vrlo različita za 10 proizvoda u odnosu na samo jedan proizvod. Može li se to riješiti na način da ja kupim tih 10 komada nečega i da to isto stoji na lageru veleprodaje? Što se tiče same veleprodaje, odgovorili su mi potvrdno. No, što je s pravnom stranom, jer ja ću to imati knjigovodstveno kod sebe, iako je fizički negdje drugdje. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija