Jump to content

Gudelj

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Gudelj objavio

  1. Hvala na informacijama u vezi PDV-a. Nažalost za HR nema tehničke mogućnosti da sa PayPala uplaćujemo direktno na bankovni račun najmodavca... ... ali zato postoji opcija da što više najmodavaca uputimo da otvore PayPal račun...
  2. Da, u cijelom procesu mi smo u posjedu novca te ga zadržavamo na žr.rč tvrtke do datuma dolaska gosta u apartman. Na dan kada gost stigne u apartman mi prosljeđujemo privatnom iznajmljivaču ukupan iznos rezervacije umanjen za našu proviziju. Napominjemo da se plaćanje (uplata) isključivo obavlja preko PayPal-a a zatim se novac prebacuje na poseban žr. rč. tvrtke odakle se distribuira privatnim iznajmljivačima. Još jedna stvar nije jasna... što je sa PDV-om ? Da li se plaća PDV na proviziju s obzirom da se sve uplate vrše na PayPal račun ?
  3. Hvala na prijedlozima... Mi smo zapravo 100% u branši turizma ali ne želimo se registrirati kao turistička agencija jer to povlači i velike troškove koji za naše poslovanje uopće nisu potrebni. Do sada nismo dobili konkretan odgovor iako smo se obratili na više adresa kao npr. državni inspektorat za turizam, porezna uprava, javni bilježnici i nekoliko odvjetnika... Mi smo ustvari posrednici koji nude garanciju turistima da će pri uplati rezervacije dobiti smještaj koji su uplatili. Z tu uslugu mi dobijamo proviziju a veći dio iznosa se uplaćuje privatnim iznajmljivačima na bankovni račun. Sve je transparentno i pokriveno računima... Nama samo treba konkretan odgovor ili pismena potvrda da možemo obavljati takvu djelatnost. Do sada nismo uspjeli doći do konkretng odgovora... Pokušat ćemo direktno preko HNB kako predlaže tsereg. Hvala !
  4. Poštovanje svima, Trenutno se bavimo internet oglašavanjem Privatnog smještaja i za takvu djelatnost smo registrirani od 2005 godine. (za internet oglašavanje, marketing i usluge) Privatni iznajmljivači plaćaju godišnju članarinu.Sada prelazimo na novi model poslovanja koji je i dalje povezan isključivo sa internet poslovanjem ali na način da omogućavamo plaćanje rezervacija preko naše platforme (web stranice) Ne radimo kao turistička agencija i ne želimo se registrirati pod tom djelatnošću jer ne sudjelujemo u prodaji i ugovaranju smještaja (nemamo agente prodaje) nego "samo" nudimo platformu za plaćanje. Ukratko... kad se privatni iznajmljivač i gost dogovore oko rezervacije, gost preko naše web stranice uplaćuje ukupan iznos koji zadržavamo do datuma dolaska. Na datum dolaska iznos se prosljeđuje privatnom iznajmljivaču, umanjeno za iznos naknade koju zadržavamo. Molimo za pomoć pod koju djelatnost bi se trebali registrirati ili smo već možda registrirani da bismo obavljali opisanu djelatnost ? Evo popisa registriranih djelatnosti: * Usluge informacijskog društva-------------------------------------------- * Računalne i srodne djelatnosti------------------------------------------- * Promidžba (reklama i propaganda)----------------------------------------- * Istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnijenja----------------------- * Tajničke i prevoditeljske djelatnosti------------------------------------ * Poslovanje nekretninama-------------------------------------------------- * Tiskanje časopisa, publikacija i brošura--------------------------------- * Zastupanje i predstavljanje inozemnih pravnih i fizičkih osoba----------- * Pružanje usluga u nautičkom, seljačkom, zdravstvenom, kongresnom,-------- sportskom, lovnom i drugim oblicima turizma, pružanje ostalih turističkih usluga ------------------------------------------------------------------- * Kupnja i prodaja robe---------------------------------------------------- * Obavljanje trgovačkog posredovanja na domaćem i inozemnom tržištu Unaprijed zahvaljujemo na pomoći !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija