Jump to content

pcelica10

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Na koji način odgoditi zakazano ročište? Npr. poslati sudu zahtjev za odgodom , ali razlozi (što napisati). Svakako nismo se pripremili za ročište , a niti smo uspjeli angažirati punomoćnika. Hvala, svima!!
  2. Hvala, to sam i mislila. Tuženik mi je mama, što znači da ću joj morati reći kako će platiti parnične troškove u ovom sporu, ali da zatraži što prije zaključenje glavne rasprave i ništa da ne spori, kako se parnica ne bi rastegla, pa će platiti više. Što kraće-manje novaca. Što misliš zbog čega se u istoj parnici ne rješava i druga polovica stana? Možda zato što tuženica ima pravo na 1/4 stana temeljem rješenja o nasljeđ.
  3. Iako je malo vjerovatno da postoji mogućnost da se u parnici izbjegne plaćanje parničnih troškova, zanima me ako netko možda zna za kakvu mogućnost u slijedećem slučaju: - tužiteljica podnijela tužbu radi utvrđenja vlasništva (1/2 dijela stana) - tuženica ne spori tužbeni zahtjev budući je u skladu sa pravomoćnim rj. o nasljeđivanju, nije osporava prije (u postupku nasljeđivanja) niti sada (u postupku utvrđenja) - tužiteljica inicirala postupak radi uknjižbe svog dijela, - U ovakvom slučaju da li je neminovno da tuženik plati parnične troškove, ili ipak postoji neka mogućnost da tužitelj snosi troškove parnice koju je prouzročio?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija