Jump to content

tikusawa

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nitko nije bez grijeha, ali ne može netko od vas tražiti da ga financirate, zato što ne pazi svoje dijete.
  2. Hvala puno! Žalbu smo sastavili, puno ste pomogli. Pas ima lanac od 5 metara, ima kućicu od 2m2, u hladu je i šetam ga svaki dan na povodcu barem sat vremena! Lijep pozdrav!
  3. A što to znači, da ako se boji auta, da ne smijem autom proći kroz ulicu, ili.. Pas je u mom ograđenom dvorištu, oni tvrde da je pas ugrizao dijete za nogu, a u priloženoj medicinskoj dokumentaciji se pominje samo rana na laktu i čelu od pada niz stepenice. Dvorište je ograđeno žičanom ogradom u dužini 50m čitavom stranom prema njihovom posjedu. Sa desnim susjedom imamo ogradu od vinove loze i zbog toga je policija napisala kaznu za nepravilno držanje. Ali pas sa te strane ne može doći u njihovo dvorište. Ne znam da li ste me razumjeli... Mene zanima, ako nije bilo fizičkog kontakta sa psom, da li smo mi odgovorni što je dijete palo niz stepenice zbog straha,iako nije bilo stvarne opasnosti ods kontakta.
  4. Evo ovako: prije par godina u kuću do nas doselili su novi susjedi. Svekar im je pojasnio kakva je situacija s međom (naša međa prolazi sredinom njihovog jedinog ulaza kraj kuće). Nisu vjerovali, pa su zvali mjernika koji im je potvrdio stanje. E, od tada nastaju problemi. Imamo štene mješanca, koji je potpuno bezopasan. Naše dvoje djece, kao i sva djeca iz ulice ga obožavaju. Ima 12 kg. Susjeda ga svakom prilikom gađa kamenjem i viče na njega. I inače ne podnose životinje, imaju one uređaje što puštaju struju po cijelom vrtu.Naš pas je svezan 23 sata dnevno i ograđen ogradom od preko 2m na verandi. Iza verande je brdo koje je ograđeno žicom.Do prije 2 mjeseca puštali smo ga, kad ga ne stignemo šetati, u brdo na 10-ak minuta da obavi svoje. Jedan dan je susjedima u posjeti bila kćer sa svojim sinom. Mali ima 10-ak godina. Izgleda da se jako boji pasa, jer kad je vidio našeg "Strašnog" psa kroz ogradu počeo je vrištati i bježati po njihovom dvorištu (u kojem naš pas nije bio) Kako imaju strme betonirane stepenice, od straha se potepao i pao. Otišli su na hitnu i kako to veće sve ide. Došla je policija, platili smo kaznu zbog nepravilnog držanja psa, iako je bio u našem dvorištu. Međutim, danas nam je došla tužba, na 14.000,00 kn, u kojoj se traži 7 za pretrpljeni strah i 7 za ozljede.Oni tvrde da je pas bio u njihovom dvorištu, ugrizao dijete, svjedoci su samo njihova obitelj.Vodili su malog i psihologu, uzeli skupog odvjetnika. Zanima me koja su moja prava, tko mene štiti od lažne optužbe, imaju li pravo na odštetu iako pas nije takao dijete? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija