Jump to content

dewill

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dewill objavio

  1. Zasigurno ima takvih slučajeva,ali kako to oni mogu znati ako im sam ti ne javiš?
  2. Annabella,ovako ti je situacija sa jed.pomoći,bar su meni tako objasnili.Od dana kada dobiješ riješenje,čekaju da prođe 15 dana za pravo žalbe,to ispada cca 30 dana od kada su ga oni poslali,isplate se izgleda vrše samo 14.u mjesecu i ako taj rok za žalbe prođe 14.,čeka se idući 14.Tako već i ja čekam 2 mjeseca od riješenja.Nadam se da sam bio razumljiv.Tako je meni objašnjeno u uredu državne uprave,ako im je uopće za vjerovati.
  3. http://www.propisi.hr/print.php?id=11223 Ovdje je sve o uvjetima za opskrbninu
  4. Sve mi se čini da dotična gospođa želi na silu bilo što iskamčiti,po onoj-nije na odmet probati.
  5. bio si na plp,doktorica ti je odobrila,da tako kažem,mirovinu,poslala papire u Zgb,nisu te uzalud zvali da im dostaviš radnu knjižicu,riješenje češ čekati,a u mirovini si od datuma kada je dlp odobrio i dobijaš zaostatke.Svaki moj prijatelj koji je u mirovini,prošao je to,morao je dostaviti knjižicu i to je bila potvrda da je u mirovini,mada su ,neki,još dugo čekali riješenja.Čim te zovu da dostaviš knjižicu,to ti je znak,oni je poništavaju,a ti češ je kasnije dobiti sa 4 rupice,da to nije tako,zar misliš da bi ti poništili knjižicu,a da si sposoban za rad.
  6. U mirovini si,dobiti ćeš riješenje i eventualne zaostatke.Sretno u mirovini.
  7. Ja poslao 11.07 i također ništa,čekam kao što čekam i od 95,samo više ni sam ne znam što čekam.Vjerovatno da Boga vidim.
  8. Nije filozofiranje,ono "te" ti sve govori,poštovani mrljavac nisi u pravu,a ono sto dana se odnosi na dragovoljca,do datuma priznanja Hrvatske branitelj je morao imati sto dana u ratu da bi bio dragovoljac,ako je imao manje dana do 15.01.91 g,"samo" je branitelj.
  9. Poštovani forumaši,došli su ugovori za dijete,sve pet,ali...to je kod mene uvijek.Predao sam zahtjev,prvi put,odobreno je djetetu,ali u ugovoru su napisali-učenica 4.razreda srednje škole,umijesto učenica 1.razreda,što je i što smo predali.Sada me zanima,ako mi netko može dati savjet što da radim,da ugovor ovjerim i pošaljem ga takvog,pa da riskiram ili......Pošto sam imao dosta neugodnih iskustava sa MB,ne bi mi bilo drago da zbog njihove greške dijete bude uskračeno za stipendiju.S obzirom da sam nezaposlen i nemam prihoda nikakvih osim dječjeg dodatka,te 3000 su mi do neba visoke.Nigdje na ugovoru ne piše broj telefona gdje se može nazvati.Pozdrav.
  10. Forrester,i ja sam dugo čekao pomoć zaklade,i kada sam već odustao od svega,nekako sam naletio na ovaj broj:01 365-8011.To je tel.broj gospođe Brekalo iz centra za psiho-socijalnu pomoć branitelja Zagreb.Jedna izuzetno ljubazna žena,objasnio sam joj svoju situaciju,razloge zbog čega tražim pomoć itd.Za 7 dana dobio sam riješenje,za 14 dana 3000 kn mi je bilo uplaćeno.Probaj zvati,ništa ne gubiš. Usput,potvrda o dohotku i potvrda o imovinskom stanu nije isto i porezni službenik te zavukao.Prva je o tvome dohotku koji ostvaruješ radom ili mirovinom,a druga je o onome što posjeduješ(dionice,auto,nekretnine itd).Puno sreće.
  11. Kompa,svaka čast,nasmijao si me,malo kome to uspjeva.
  12. Dalmatimo-39,doista bi se trebalo platiti kod doktora zahtjev za novu procjenu,ako je na tvoju inicijativu,ali u praksi to rijetko koji doktor radi,ili ih je sram ili napišu da je njihova procjena da ideš.A tvoja te doktorica prevarila time što ti nije ispisala potvrdu,a samim time je prevarila i državu.
  13. Ako misliš na kontrolni pregled pred vještacima Hzmo-a,dođeš sa pozivom,doneseš eventualne nove nalaze liječenja,porazgovaraš sa vještakom i to je to.Potvrde ti mirovinu i miran si nadalje.Ja još nisam čuo da su nekome oduzeli mirovinu i ponovo ga proglasili sposobnim za rad,iako takva mogućnost postoji na kontrolnim pregledima,a to se ne radi samo oboljelim od PTSP,moja dva prijatelja su to isto prošla,jedan je umirovljen zbog teškog infarkta,opća nesposobnost,kontrola mu je bila nakon 2 godine,drugi umirovljen nakon 4 operacije na rukama,ne znam točno koji su bili problemi,on je imao kontrolu nakon 1 godine.Oba su civilni invalidi rada.Te kontrole su im standardna procedura,nije to upereno protiv tebe.
  14. Hvala na odgovoru,Mrljavac,a gospođi želim puno sreće. Pozdrav svima.
  15. Poštovani Mrljavac,ovdje pišete o statusu HRVI za gospođu.Zar nije donešen zakon da se na osnovu PTSP ne može od 2005g taj status ostvariti,a od 2009 se ne može bez HRVI u braniteljsku mirovinu,ili ima nešto novo?
  16. Prof.Folnegović-Šmalc je na nekom forumu za tu šifru dao objašnjenje:Poremečaj raspoloženja sa psihotičnim simptomima. Da li je to to,ne znam.
  17. Sačekajte ljudi sa osudama.Do sada su OSUMNJIČENI njih 62 i jedan nepravomočno osuđen.Čekajte do pravomočne presude,nemojte unaprijed nikoga osuditi.Znamo kako je bilo Generalima u prvostupanjskom riješenju,a što se dokazalo kasnijeTko če moči dokazati u drugostupanjskom postupku dotičnom Anti iz Zg da nema originalne papire o ozlijedama kralježnice i glave,koje su utvrdili ovlašteni doktori,potvrdilo ovlašteno povjerenstvo,uveo ovlašteni službenik MORH-a,a pogotovo tko će moći dokazati mito doktorima ako nema snimanog ili pismenog traga.A to bi vi dečki iz policije morali vrlo dobro znati,da se sudi na osnovu dokaza a ne brbljanja.I što uopće ta presuda znači-2g uvjetno na rok kušnje od 5g.Da li to znači ako presuda se potvrdi i postane punomoćna da taj dotični neće smjeti 5 g tražiti lažnu invalidninu,pa poslije će moči ili što.Smješna presuda. Winceso,koliko bi ta tvoja revizija koštala,koliko bi vremenski trajala,koje bi rezultate polučila,što bi za to vrijeme revidirani HRVI jeli,od čega bi plačali račune,školovali djecu i ono najgore,koliko bi njih zbog poniženja izvršilo suicid,to te sve ne zanima,važno je da si ti faca na portalu i veliki pravednik. Ovo sve će se svesti na 2-3 žrtvena janjca a poslije trla baba lan. A za one koji to neznaju,dotičnog Antu iz ZG koji je nepravomočno osuđen,več tri godine istražuju,dakle to nema veze sa objavom registra.Zar stvarno mislite da se može u roku mjesec dana iz reg.iščitati,optužiti,dokazati i osuditi lažnjaka.
  18. Petre,nazovi ovaj broj:01 3658-011.To je gospođa Brekalo iz centra za psihosocijalnu pomoć braniteljima Zagreb,Park Stara Trešnjevka 4.Objasni joj situaciju,zamoli da te spoji sa Dr.Soža,možda da ih i posjetiš osobno ako si u stanju,izuzetno ljubazni ljudi,meni su puno pomogli,sigurno će te uputiti koja su tvoja prava.Probaj,nemaš što izgubiti,a puno možeš saznati.Nisam siguran 100%,ali mislim da kao HRVI i sa PTSP priznatim kao ratna posljedica imaš pravo na posebnu zdrastvenu skrb,gdje kada kupuješ lijekove,račune prilažeš i vrača ti se novac.Sve se možeš raspitati kod tog Dr.Sože,čini mi se da mu je ime Tonči ali sam to zaboravio. I bovu ti je dosta toga objasnio,samo moraš biti uporan,za potvrde,nekada su mogli zapovijednici pisati,s tim da su se ovjeravale kod javnog bilježnika,ali danas ne znam.
  19. Zenga11,Kompa je potpuno u pravu,vašem mužu su dobro rekli za krizu i za min.3 god liječenja,ja bih vam samo nadodao da nemora vaš muž čekati 1-1,5 g na drugo vještačenje,njegov doktor OP ili doktorica može ga uputiti kada god smatra da se na osnovu nalaza pogoršalo stanje,dakle nema nekakvog roka od komisije do komisije,bitni su nalazi u kontinuitetu,nalazi psihologa,bolničko liječenje.To vam govorim iz vlastitog iskustva.Žaliti se nemojte,žalba vam opet dolazi kod istih i skoro da nema šanse da bude povoljna jer neče sami sebe popljuvati a oduzeti če vam oko dvije godine do ponovnog prava na komisiju,vašem mužu savjet-redovno liječenje,neka se što više opušta u poznatom okruženju,vi mu morate biti jako velika podrška jer sada je u posebnoj situaciji,kada sve može poći k vragu,budite što više uz njega i ne prisiljavajte ga ni na što,već če se on malo pomalo izvući iz krize.Neka samo misli o tome da ima nekoga,vas,koji ga voli i brine za njega. Lijep pozdrav i svu vam sreću želim.
  20. Ljudi,dragovoljci,ratnici,shvatite da je ovaj reg.branitelja objavljen na silu i brzinu sa ogromnim greškama u njemu,pri tom ne mislim na pravopisne,samo zato da blesavi hrvati imaju o čemu razmišljati i na nekome se iskaljivati a u "našoj"državi je to najlakše sa braniteljima,i to iz razloga da se ne priča o spičkanom novcu za luksuzne automobile,za povečanje plača dužnosnicima za 20% uz istovremeno smanjenje plaća svima drugima,da se odvrati pažnja sa zla koji nam pišu novokomponovani komunisti,da se nitko ne pita o tajnim dogovorima sa čedama o oprostu ratne štete,da se ne priča o cca 400 000 nezaposlenih na početku 2013g,da se ne priča o porezima skoro od 50%na zaradu što dovodi do zatvaranja mnogih obrta i malih firmi i direktnog uništavanja zaposlenih u tim firmama itd,itd,mogao bi ovako do sutra. A izgleda da ste i vi većina zagrizli bačenu kost i koljete se tu između sebe,A uvjeren sam da bi na nekom terenu,u nekom drugom ratu jedan drugome krvi dali,nemojte dozvoliti da vas razjebu,ti im je jedini cilj,sa nama slabima oni su pre jaki. Ja sam jedan od onih obespravljenih,ne mogu ostvariti nikakva prava,ako ih uopće i imam,radio sam dok sam mogao,dok mi se stanje nije toliko pogoršalo da sam morao odlaziti na česta bolovanja,a nakon jednog takvog dobio sam i otkaz,od tada kao samohrani otac živim sa dvije curice samo od njihovog dječjeg dodatka,kako mi je to samo ja znam i Bog,a vjerujte da nikada nisam pomislio ni u najgoroj noćnoj mori da mi je kriv onaj koji je ostvario svoja zaslužena prava,dao je bog njemu,dati će i meni.I Kompa,prika,ovo nije vjeronauk,ako ti se ovoliko spominjanje Boga bude tako učinilo,ja sam več odavno prestao vjerovati u ljude,pravdu,institucije,kada ti je najgore ostave te i prijatelji,ostavi te i vlastita supruga,i kada nebi vjerovao u boga što bi mi još preostalo?A što se tiče toga da želiš pomoći,i meni si dva puta savjet dao,imaš moju zahvalnost i nastavi pomagati ako možeš,nemoj da te pokoleba neka nevažna prepirka. Pozdrav svima i ne zamjerite na ovolikom postu.
  21. Upravo tako,Siralex,i ja nemam braču po oružju blizu,ratovao sam u drugim gradovima i sa drugim ljudima,kada dolazi rodbina ili nazovi prijatelji zbrišem u šumu samo da ne moram odgovarati na pitanja tipa-kako si,je si li što sredio,gdje si,što te nema itd,ma jeb.. im mat.. dvoličnu,a znam da bi me najradije u grob otjerali.
  22. Ivica,Tin,nazovite broj 01 3658-011,javiti će se gospođa Brekalo,ili nju tražite,objasnite joj vašu situaciju i žena će uraditi sve da vam pomogne.Inače,radi u centru za psihosocijalnu pomoć braniteljima Zagreb
  23. Zlatko-Grga,bez uvrijede,pročitaj pažljivo moju prvu rečenicu,pa zatim pročitaj pažljivo ostatak teksta pa češ doći do onoga što sam htjeo reći,a to je da su pozadince pokušavali več tada gurati među prave dečke i ratnike.Još jednom,bez uvrijede,ali pročitao si tekst i donio zaključak da ja pljujem po pripadnicima izviđačko-diverzantnih vodova,satnija,desetina,a da nisi promislio čemu sam se narugao. Pozdrav.
  24. Pozdrav.Svi mi znamo što i ko su bili izviđači i što su ti dečki radili. E sada,na jednom terenu od cca 50 dana dečki koji su nam nosili hranu u rovove,tj donijeli bi do prvog rova,bacili i zbisali natrag u sigurnost,pa smo mi sami sebi morali donositi u rov,prošetavati se po liniji i usput braniti crtu(zadarsko zaleđe,početak 1993),e te dečke su nazivali IZVIĐAČIMA,pljuc. Pa me zanima,da li je to borbeni ili neborbeni sektor,jer su u gostionicama bili jako borbeni. Pozdrav svim registriranim i neregistriranim.
  25. Poštovani 1kupusar,nisi u pravu.Uhhvatili su gosp,Purdu i gosp.Marića.Prosvjed za puštanje Purde na slobodu bi prošao kao i prosvjed za Marića,tj bez rezultata jer se u Hrvatskoj nitko na prosvjede ne obazire jer nisu pravi nego isforsirani za dnevnu politiku.Dokaza koliko god vam treba. Dalje,Purda je pušten na slobodu jer je imao"SREĆE"biti uhićen pred izbore Kosorice i društva pa je morao biti pušten makar Kosorica platila iz svog džepa,što joj i nije pomoglo na izborima.A ako misliš da nije to tako,tj da je Purda nije pušten zbog izbora u RH,nego zbog prosvjeda,bili su prosvjedi i za Mariča i to ne jedan,ali izbori su tek prošli,novi su za tri godine i koga boli kur.. za Mariča.O tome če se početi pisati,prosvjedovati od strane oporbe i vlasti tek za otprilike 2god i 8 mjes. Što se tiče reg.Branitelja,objavili ili ne baš me briga,ko želi doć po mene mora doći spreman,a što se tiče toga,lažan ili pravi,lako sam riješio u svojoj ulici,poslije one objave onog registra na netu.Tri stara komunistička smrada su dobili po njuški i osobno su se uvjerili da sam pravi i da PTSP nije lažan.Sada su manji od makova zrna. Pozdrav ekipi bojali se ili ne objave registra.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija