Jump to content

kos33

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nađi u HZMO-u drugog pravnika. Tako sam i ja lutao. Najbolje se obrati direktno u Zagrebu. Tamo je radila jedno slijepa pravnica ili savjetnica, ne znam točno. Ima sve u malom prstu. Mislim da nemaš nikakvih zapreka za sporedno zanimanje jer bi djelanost koju navodiš usluga.
  2. http://www.mirovinsko.hr/UserDocsImages/publikacije/brosure/letakmirovinairad.pdf
  3. Nisam otvarao nikakvo poduzeće, doo, jdoo, obrt niti išta slično. Sporedno zanimanje je slično kao i kučna radinost samo ja ne pakiram pakete, ne radim sapunn.... Nemam zaposlenih niti sam ja zaposlen ili nekakav direktor, zato se zove sporedno zanimanje. Od mirovine se ne oduzima ništa, nula. Sve o čemu govorim imam već dvije godine uz invalidsku mirovinu. Radim dotadne poslove i izdajem račune kao i svaki obrtnik. Svaka Služba za gospodarstvo to zna samo trebate zatražiti papire za otvaranje sporednog zanimanja, a ne obrta ili jdoo. Plačam paušal porez svaka 3 mjeseca 486,00 kuna i do 15.01. predam knjigu prometa. Vodim sam knjige i to je to. Napominjem mirovina se kod sporednog zanimanja ne dira. Ažurirano http://www.mirovinsko.hr/UserDocsImages/publikacije/brosure/letakmirovinairad.pdf
  4. Umirovljeni satnik Tigrova, HRVI 60%, invalidska mirovina. Pod sporedni zanimanje otvorio sam cca 30 djelatnosti. Od uredskih djelatnosti, servis računala, softvera, završni građevinski radovi do video snimanja do usluge zaštite itd. Mogu se izabrati djelatnosti u Službi za gospodarstvo koje te interesiraju samo je bitno da nisu "vezana zanimanja". Kada navedeno otvara HRVI ne plaća nikakve pristojbe. Mene je sve skupa došlo čokolada i kava djelatnici Službe za gospodarstvo u Rijeci koja se jako potrudila da mi sve obavi što treba. Mislim da se zove Tatjana.
  5. Meni nigdje na rješenju Ministarstva gospodarstva i Porezne uprave ne piše da ne smijem raditi u EU. Bitno je da za svoju uslugu izdam račun. Jedino ograničenje je da nesmijem ništa preprodavati odnosno nesmijem se baviti trgovinom.
  6. U invalidskoj sam mirovini. Otvorio sam sporedno zanimanje i rješio sve te zavrzlame još prije dvije godine. Za svoj rad izdam račun i to je to. Nisam u sustavu PDV-a i nesmijem zaraditi godišnje više od 10 prosječnih plača.
  7. Hvala Vam. Puno ste mi pomogli
  8. Hvala na brzom odgovoru. Možete li mi napisati gdje se navodi rok od 30 godina? Na zemljišnoknjižnom sudu svi se rade blesavi i traže da nađemo nasljednike.
  9. Poštovani, postoji li nekakav rok za zastaru na teretovnici. Na Izvadku iz zemljišne knjige stoji: Primljeno 27. travnja 1965. br. Z-227/65. Uknjiženo je pravo zaloga na A za isplatu legata za iznos od 10.000 d uz % kam. god. spp te legata ,u naravi dati jednu junicu od 6 mj. Kako ovo riješiti nakon toliko godina?
  10. Molim vas da li MORH smije naplatiti zateznu kamatu za neplačenu ratu iz 2004. godine. Dobio sam obavijest o 5 neplačenih rata 2007. godine. Jedna uplatnica plačena je na pošti, a 4 internet bankarstvom. Sve uplatnice sam ostavio djelatnici da ih provjeri i na tome je ostalo do sada kada sam saznao da moram platiti glavnicu i zatezne kamate i to samo za jednu ratu jer sam u MORH donio izvod sa internet bankarstva, a za jednu ratu nemam uplatnicu istu ostavio njihovoj djelatnici. Napominjem da do sada nikada nisam dobio bilo kakvu obavijest ili opomenu da sam nešto dužan. Molim Vas za pomoć jer je kamata narasla na više od 2000 kuna.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija