Jump to content

Bubi ZG

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Toga sam se i bojao. Ustvari, logika je jasna sama po sebi ali nada umire posljednja...zato sam se i obratio za pomoć. Svima se zahvaljujem na savjetima! Pozdrav, B.
  2. Definitivno je ovo drugo. Problem je u tome što mi uopće nije ponuđena mogućnost da korigiram dokument "Sporazumni prekid radnog odnosa" jer situacija u kompaniji nije dobra i poslodavac se postavio po principu ili uzmi ili ostavi. Naravno da sam potpisao ponuđene papire jer bi protivno značilo otkaz u roku odmah. Poslodavac je jako dobro svjestan viška zaposlenika kao i vojske nezaposlenih na tržištu pa mu moje odbijanje potpisa Sporazumnog prekida i novog ugovora ne bi značilo ništa jer bi preko noći našao zamjenu. Zbog toga nisam imao izbora... Pretpostavio sam da u Sporazum o raskidu ugovora treba ugraditi odredbu u formatu kako Vi opisujete ali za to jednostavno nije bilo mogućnosti. Hvala na savjetima, pogledat ću post kojeg spominjete.
  3. Puno hvala na odgovorima! Radi se o 2 d.d., oba društva su i dalje operativno aktivna (ne radi se o stečaju već o reorganizaciji). Moj osnovni strah je taj da neću imati pravo na otpremninu jer sam prešao drugom poslodavcu bez obzira što je ta druga firma u većinskom vlasništvu kao i prethodna. Guglam već danima, tražim nekakvu sudsku praksu, do sad nisam našao mnogo o ovoj temi. Očito se zaista radi o sivoj zoni koju povezane kompanije koriste kako bi si umanjile troškove otpremnina. Nadam se da sam u krivu...
  4. Unaprijed se ispričavam ako nisam shvatio odgovor ili ako nisam jasno postavio pitanje. Sve što ste napisali mi je poznato. Ono što me brine jest činjenica da se prelaskom u drugi pravni subjekt prekida staž kod istog poslodavca. Budući da prelazim u drugu firmu, u suštini su to 2 odvojena pravna subjekta pa se bojim da, ako mi novi poslodavac da otkaz, nemam pravo na otpremninu uređenu ZOR. Bitna činjenica je da su obje firme u istom vlasništvu pa sam se nekako ponadao da ta činjenica ima težinu u zakonima... Ili se varam?
  5. Zaposlen sam kod poslodavca na neodređeno i evo već teče neprekinutih 6 godina radnog staža. Najavljeno mi je da od iduće godine prelazim u drugu kompaniju koja je u istom vlasništvu kao moja sadašnja kompanija. Tehnički će se to izvesti na način da potpisujemo sporazumni raskid radnog odnosa sa postojećom kompanijom te u isto vrijeme potpisujem novi ugovor sa novom kompanijom (pod istim uvjetima). Pitanje: da li se prema ZOR ili drugim odredbama ostvareni neprekinuti radni staž zbraja kod povezanih društava (identični vlasnik) ili ne? Informacija i je bitna u kontekstu izračuna potencijalne otpremnine usljed poslovno uvjetovanog otkaza. Ako pređem u drugu firmu, da li imam pravo na otpremninu ili ne? Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija