Jump to content

sunshine2311

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je sunshine2311 objavio

  1. Znaci zakljucak je da mi moze ponuditi izmijenjeni ugovor, promijeniti ga sa neodredjeno na odredjeno i ja tu bas nista ne mogu. Hvala na odgovorima.
  2. Znaci zakljucak je da mi moze ponuditi izmijenjeni ugovor, da promjena moze biti sa neodredjeno na odredjeno i da ja tu nista ne mogu. Hvala na odgovorima.
  3. Problem je u tome sto ce se moje radno mjesto, pod tim nazivom ukinuti. Znaci moze mi, ne budem li htjela potpisati ugovor, reci da sam visak i dati mi otkaz.
  4. Saznala sam da mi predstoji promjena radnog mjesta i to nije sporno, trebala bih ići na višu poziciju, bolje plaćenu i to je sve ok. Problem nastaje u politici koju provodi moja firma. Svi oni koji mijenjaju radno mjesto (a ja u firmi radim preko 7 godina a ukupno imam 19 godina staža) s ugovora na neodređeno prelaze na ugovor na određeno i tako onda sljedeće 3 godine. Meni to ne odgovara, tim više što se u posljednje vrijeme uopće ne sklapaju takvi ugovori nego svi oni koji su dosegli svoje 3 godine u firmi prebacuju na ugovor preko agencije. Kakva su meni prava? Imam li uopće pravo tražiti da mi se ponudi ugovor kakav sam imala? Od prvog sam dana u firmi na ugovor na neodređeno osim prvih 6 mjeseci koji su bili dogovoreni probni rok.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija