Jump to content

ivo454

Korisnik
 • Broj objava

  19
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Vjerojatno onda poslodavac i uštima porez i prirez, jer unaprijed zna ukupni iznos plaće za cijelu godinu, pa zato nema ni povrata poreza. A da je ovo i zabranjeno, kome bi se obratio, kad je poslodavac "podmazao" sve državne službe, primjera radi, svaka inspekcija se najavi nekoliko dana prije i onda menadžeri narede posebno čišćenje ili se onima neprijavljenima, da slobodan dan, a securiti prati, da ne bi tko od zaposlenih, pričao ili prišao inspektorima.
 2. Pozdrav, imam nejasnoću kod poslodavca koji mi isplaćuje plaću. Svaki mjesec je plaća ista u lipu, ali je na listi sve navedeno, dodatak na staž, rad nedjeljom i praznikom, noćni rad, rad u drugoj smjeni, ali ništa od toga ne mjenja konačni neto iznos. Zanima me jeli to po zakonu i kakav način obračuna koristi poslodavac? Također nemam ni povrata poreza, jer je to poslodavac na neki način uštimao, bar tako su mi rekli poznavaoci, jer kao, da sam u državnoj firmi, imao bih dosta povrata poreza.
 3. Koliko se sjećam, nekakva naknada nakon rješenja o nasljeđivanju od JB,(njih dvojica) platili su oko 700kn. Jeli bi bio porez od 4% i kako se procjenjuje nekretnina, uglavnom se radi o zapuštenom poljoprivrednom zemljištu i staroj kući?
 4. Da, i nije sporan povrat, samo na koji način, da to napravimo, da on meni to daruje ili vrati na neki način, čisto formalno.
 5. Pozdrav, molio bih pojašnjenje o mogućnosti povrata ustupljene nekretnine u ostavinskom postupku kod JB. Ja sam u ostavinskom postupku, svoj dio nekretnine ustupio bratu, zbog određenih razloga koje bi mi stvorilo posjedovanje nekretnine. Koji bi bio najednostavniji način da taj dio 1/3 vratim u svoj posjed. Napominjem da se u rješenju JB, spominjem samo kao nasljednik, ali se ne navodi da svoj dio ustupam, nego je jedan brat dobio 1/3 a drugi 2/3 dijela.
 6. Evo da opišem razvoj situacije. Došla obavijest o prometnom prekršaju. Policijski službenik je utvrdio prometni prekršaj za vaše vozilo, čl.53 st 1 Zakona o sigurnosti na cestama, kažnjiv po čl 53 st 6 istog zakona, za koji je propisana kazna u iznosu od 500,00 kuna. Dalje uobičajeno, možete platiti 50% u roku 3 dana i dostaviti uplatnicu. Neće se unositi u prekršajnu evidenciju i neće se smatrati osuđenim za prometni prekršaj. Odlučio sam platitit i platio, faksiro uplatnicu i gotovo, jer i država je u krizi, pa zašto odugovlačiti.
 7. Hvala na odgovoru, ali što se tiče zaustavljanja nekoliko ljudi mi se požalilo da ih je ova patrola zaustavila i to na osnovu dojave ovih s kamerom i normalno ponudili kaznu uz 50%. Nadam se da su išli samo na ovaj način ekspres naplatu na licu mjesta, jer im dosta kazni na sudu propadne na ovaj ili onaj način. Ipak samo se nadam.
 8. Evo da promjenim pitanje , mogu li tražiti oprost kazne, ako nisam imao prekršaj u zadnjih pet godina i kako bi trebala teći ta procedura?
 9. Poštovanje, evo danas u rutinskoj vožnji kroz naseljeno mjesto , ograničenje 50 ili 60, nisam siguran, iz grma uz cestu bljesak. Vozio sam sigurno preko 70, prokužim da me na 500 metara poslije čeka patrola, na pola puta se okrenem i izbjegnem susret sa patrolom koja je vjerojatno već imala moje podatke, očekujem i nadolazak ovih koji su kod kamere, zaustavim se na obližnji parking iza šlepera i normalno, projuri policajac na motoru. Vratim se nazad i normalno dva policajca uz kameru. I tako sve prošlo bez susreta bliske vrste. Malo sam se previše raspisao, a zanima me ako nisam zaustavlj
 10. Molim, ako netko može pojasniti razliku između taksenih maraka (državnog biljega) i uplate u korist državnog proračuna. Što ide u koju svrhu odnosno zašto jedno , zašto drugo? Hvala!
 11. Hvala puno na iscrpnom objašnjenju, zbunila me ova promjena, za koju sam mislio da se mijenjala za sva područja, znači PPDS se nije mijenjao, onda mi je sad sve jasno, još jednom hvala!
 12. Kod mene je PPDS 2, zašto onda daje isti iznos za sve mjesece, evo u privitku primjer New Picture.bmp
 13. Problem nastaje na UPO obrascu gdje se unose faktori odbitka, i čini mi se da treba ručno izračunati iznose za siječanj i veljaču, pa se onda na kraju treba ispraviti razlika. Možda još jedno pitanje: Zbog načina obračuna plaće od poslodavca bio sam primoran "maknuti" djecu sa porezne kartice, da li sada u poreznoj prijavi mogu koristiti odbitak na djecu?
 14. Poštovani , zanima me što ispuniti za siječanj i veljaču 2012, s obzirom da poreznu prijavu ispunjavam preko DOH kalkulatora, jer je sa prvim ožujka došlo do povećanja osobnog odbitka, a čini mi se da kalkulator to ne prepoznaje.
×
×
 • Napravi novi...