Jump to content

Jacqui Remmus

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Jacqui Remmus objavio

  1. Hvala Vam bovu, tako je i bilo, nakon što je tata (kao jedini nasljednik) bio pozvan drugi puta kod javne bilježnice, na njeno pitanje o preuzimanje nasljedstva ( u njegovom slučaju: duga) on se istoga odrekao i sa te strane problem je riješen. Hvala Vam na savjetima, zbilja se nikada nismo našli u ovakvoj situaciji i jednostavno smo se pogubili.
  2. Poštovani, pošto smo dobili poziv od javnog bilježnika, dužnost nam se buila odazvati. Na pitanje zašto se otac prihvatio nasljedstva, bolje rečeno dugova, nema racionalnog odgovora. Dobili smo poziv od javnog bilježnika da ponovno dođemo u 11. mjesecu, pretpostavljam da ćemo tada dobiti službeni dokument o potraživanjima dužnika. Pročitala sam post od bovu-a, međutim naša situacija je specifična. Ja Vas lijepo molim, ako možete objasnite mi to kao djetetu od 7 godina: nakon službenog "rješenja", kome se može obratiti osoba koja je naslijedila imovinu u iznosu od 0 kuna, a dug od XY kuna. Jedino što mogu iščitati je da naslijeđeni dug ne može biti veći od naslijeđene imovine, a otac je upravo u toj situaciji- ogroman dug, 0 kn vrijednost imovine.
  3. Poštovani, možete li mi reći svoje mišljenje o ovom slučaju: nakon smrti majke, otac je na javnobilježničkoj raspravi dao izjavu kojom je preuzeo imovinu (i dugove), brat i ja smo se odrekli svega. Dobili smo kopije dokumenata iz kojih je vidljivo da je banci A dužna iznos od 126 000 kn, banci B 14 000. Situacija je takva da mi ta dugovanja (neovisno o tome što je tata službeno jedini nasljednik) jednostavno nismo u stanju podmiriti. Zato me zanima što nam je činiti po pitanju ove izjave o dugu koji ne može biti veći od vrijednosti naslijeđene imovine, pošto mama na sebi nije imala apsolutno ništa, niti polovicu kuće, niti auto, dakle ništa imovine, samo dugovanja. Kako da učinimo prvi korak prema bankama, pretpostavljam da će one odmah ići na naplatu? Puno Vam hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija