Jump to content

Hi There

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala lijepa, ovo je dosta jasnije. Znači nagodba uređuje odnose u društvu prema omjeru u kapitalu? I nakon završetka procesa predstečajne nagodbe ona i dalje uređuje odnose? Predlažete li to kao brzo i efikasno rješenje, ili još nema nikakvih projekcija koliko bi takav proces mogao trajati?
  2. Hvala! Dakle, po mome shvaćanju, o firmi odlučuje skupština vjerovnika? Znači li to da po prestanku predstečajne nagodbe, odnosno po završetku toga procesa, nastupa novi društveni ugovor?
  3. Poštovani, zanima me kako kao direktor, odnosno ovlaštena osoba, mogu pokrenuti postupak predstečajne nagodbe. Ujedno sam i dužnik, ali i vjerovnik na temelju neisplaćenih plaća i pozajmica koje sam pribavljao. Udjelničari u d..-u su dvoje posve pasivnih i neodređenih, koji niti žele niti znaju što napraviti, a ne žele donositi odluke niti su spremni dokapitalizirati društvo a što je nužno. Treći suvlasnik je manjinski u odnosu na prva dva, istovremeno je i vjerovnik (s najvećim udjelom). Ukupan je iznos dugovanja manji od 500.000 kuna, ukupno je 3 zaposlena, a račun je odnedavno blokiran (zbog duga društva banci gdje je 3. suvlasnik ujedno i jamac). Posve sigurno mogu jamčiti da se s najvećom većinom vjerovnika možemo nagoditi oko rokova plaćanja i nastavka djelovanja. Društvo ima mogućnost nastavka djelovanja, ali odbijanje prva dva člana društva (većinska) za provedbu mjera restrukturiranja i to u posljednje 3 godine, iako je sustavno upozoravano na to. Je li moguće da najveći vjerovnici ujedno i preuzmu društvo u postupku predstečajne nagodbe, dokapitaliziraju ga i nastave s djelovanjem u okviru programa restrukturiranja? Iako se o svemu puno priča, nedostaju mi točni tehnički podaci po kojima bih mogao provesti postupak. Društvo nije u blokadi duljoj od 60 dana, ali je nelikvidno. Molim samo stručne odgovore i puno hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija