Jump to content

Rebeca

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. evo dobila napokon svjedodžbu o položenom DSI-u!!
  2. pozdrav ljudi. sutra će biti mjsec dana od kada sam položila DSI ali mi potvrda o položenom DSI-u još nije stigla. rekli su mi da će mi kroz 10-tak dana stići no prošlo je već mjesec dana? ako i želim poslati molbu za posao gdje se traži da dostavim tu potvrdu kako ću se prijavit ako je nemam? kada je vama stigla potvrda? da zovem Ministarstvo gdje je zapeo papir??? i da još nešto: možda znate koji je rok da se javim na zavod za zapošljavanje? 8 dana,15 dana ili 30 dana od isteka radnog odnosa?
  3. evo da javim položen dsi!! sve je prošlo relativno brzo osim kod polaganja službenički/lokalna. tu sam najviše čekala da idem polagat. ukratko nisu me previše davili sa pitanjima ali najviše je pitanja bilo iz službenički/lokalna. ustav/sustav: nadležnosti Hrv.sabora,socijalna prava čovjeka ;tijela državne uprave, ustroj ministarstva (mislim da me pitala iz svakog predmeta po dva pitanja. možda je i više ali ne sjećam se) služb/lokalna: tko obavlja poslove u drž.tijelima, tko su namještenici, pretpostavke za prijam u službu, ocjenjivanje, prestanak službe po sili zakona, definicija grada, status grada zagreba, temeljni akt i tko da donosi, temeljni fin.akt i do kada se mora donijeti, predstavničko tijelo-kada se smatra konstituiranim i koiko traje mandat, raspuštanje predst.tijela8možda su još koja pitanja bila no ne sjećam se) zup/zus, uredsko(to mi je bio i posebni dio tako da sam to prvo riješila): javnopravna tijela, stranka, sredstav dokazivanja, što se rješava zaključkom, žalba, kako sex pokreće upravni postupak, ; što je predmet upravnog spora, tko rješava upravne sporove, tužba; uredsko: tko je oslobođen plaćanja pristrojbi, urudžbeni broj, glavne i pomoćne knjige, interna dostavna knjiga, natpisna ploča ministarstva, gdje se stavlja natpisna ploča tijela jed.lokalne samouprave, zaglavlje akta-gdje se stavlja i što sadrži. Eu-što je EU, EMU, europski fondovi te proces pristupanja Hrvatske u ezu. to je to.
  4. pitanje: trebam brzi odgovor. još danas! kako izgleda samo ispitivanje? da li ima pauze? meni će definitivno trebati pauza. da li se može imati boca vode sa sobom? (u slučaju dehidracije ili xy razloga)? hvala me već panika zbog zup-a, zus-a, službdeničkih i eu jer taj dio još morm barem dva puta proć
  5. ja imam subotu ispit i učila sam većinu predmeta po pitanjima-službenički, eu i zup te ustav. sustav moram po zakonu jer po pitanjima nije sve obuhvaćeno. zus je u pitanjima malo obrađen-sbega 5 pitanja tako da i njega učim po zakonu. eu, službeničke zup i zus moram još ponoviti a ostalo znam.(valjda za prolaz)
  6. imam nekoliko pitanja vezano za ispit. ZuPi ZUS- postoje samo pitanja za sss. to je katastrofa. za zus ima 5 pitanja. uredsko-isto tako. pola pitanja nema iz natpisne ploče i pristrojbi. službenički-mena pitanja iz zakona o radu a iz kolektivnog isto malo pitanja. navodbno sam čula da kolektivni ugovor ne pitaju. ovo su sve predmeti iz kojih ima pitanja pod sss. a kažete da pitaju po njima. nelogično mi je jedino za zup i zus. još moram prioći zup i zus (onako detaljno) službeničke i eu. ovo do sada nešto zapamtila
  7. zar nitko nema posebni dio -uredsko polsovanje, poslovi pisarnice?
  8. hvala na odgovoru. ja sam všs ali nije bitno sad to. nego ako smijem pitati da li se odmah zna rezultat posebnog dijela te koliko vremenski traje taj cijeli DsI? zanči posebni plus opći dio? 2. j+iz Rijeke sam ali već sam rezervirala sobu u Hotelu Maksimir tako da sam sigurna u dolazak na vrijeme.
  9. imam dva pitanja: prvo: koliko se piše posebni dio? (zadatak)-te ako imam DSI u 08i30 onda tada krećem sa posebnim dijelom? pitanje 2: nije baš za ovu temu no moram vas pitati-kako ste vi koji ste imali prošle subote ili sada u subotu riješili dolazak na DSI?da li ste dan prije išli gore(U Zagreb) ili taj dan? malo sam u dilemi jer najbliže ali ne i povoljno je hotel maksimir koji je tik do ministarstva. a kolegica koja ide isti dan će ići već možda 07.03. (ispit nam je 09.03.) meni je to malo rano nemam pojma no nemam opcije.
  10. ja. i iskreno se bojim 7 dijela-EU jer mi taj dio najteže učiti. iako sam na faxu imala predmet-makrosustav eu i taj predmet sam teškom mukom naučila rj. položila.(a nije prošlo puno vreemena od toga)
  11. ide li netko na posebni dio iz uredskog poslovanja? ili je već bio? da mi kaže kako izgleda taj posebni dio?
  12. evo službeno sam danas dobila poziv za dsi-09.03.2013 u 08i30. ide tko tada na DSI?
  13. to bi i mene interesiralo no voljela bi da sam isšla na pripreme za DSi sada u ponedjeljak ali popunjeno je tako da nisam upala. barem ćete mi znati reći koja su pitanja bila da se znam pripremiti
  14. bok. jel može jedna molba? ako mi može netko tko će ići na pripreme za DSI sada u ponedjeljak i utorak da mi kaže što je bilo tamo? (ukratko) i ako budu davali neka pitanja da mi ako je moguće to mejla? pliz
  15. bok

    ako ti nije problem da li mi mozes reci kad si prijavila ispit??

    i od kud ti info da ce ti biti 9.3? naime ja sam prijavila 1.2. i jos mi nisu nista javili :/

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija