Jump to content

jesicca

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru! imam li pravo traziti od poslodavca preostali godisnji odmor prije otkaznog roka? pocela sam raditi u 4mj prosle godine? dakle ukoliko mi uruci otkazni rok imam li prvo pravo na iskoristavanje godisnjeg, pa bih tek tada otisla na komplikacije u trudnoci? sto raditi ukoliko mi ne zeli dozvoliti da idem na placen godisnji ili ako ga odradim..ne zeli mi ga platiti? te ukoliko bih presla raditi kod drugog poslodavca..prenosi li mi se taj godisnji? koji je zakonski rok da se obavijesti poslodavca da sam na komplikacijama ako sam vec u otkaznom roku?
  2. Postovana... za vrijeme porodiljnog ili bolovanja me nemoze nitko otpustiti..to mi je jasno...posto je dosta rano da odem na komplikacije jer se osjecam dobro...zanima me moze li ne sadasni poslodavav otpustiti kao visak radne snage ako ga prije otkaznog roka izvijestim da sam trudna? Napominjem..osim ovog prodajnog mjesta ima ih jos nekoliko..dakle ne zatvara firmu u potpunosti.. naime ipakpostoje indikacije da ce za mjesec dana prodati ovo radno mjesto nekom drugom.., te eventualno mogu prihvatiti ponudu drugog poslodavca koji nudi ugovor na odredjeno. dakle moje pitanje: ukoliko mi uruci otkaz i otkazni rok..ako mu u tom trenu kazem da sam trudna...i da namjeravam otvoriti komplikacije zadnje dane unutar otkaznog roka...smije li me otpustiti??
  3. Poštovani, molim Vas pomoć. Radim kod privatnika 10mj, imam ugovor na neodređeno, međutim šef je u razmišljanju da proda naše prodajno mjesto drugom partneru ( s kojim inaće surađuje, ali nije vlasnik ovog gore prodajnog mjesta) a time i nas djelatnike bi na neki naćin prepustio tom drugom. Nažalost više od toga nam nije rečeno jer još nije donio konačnu odluku, ni neznamo kad će je donijeti. Ja sam trudna nekih mjesec dana, nedavno sam saznala i sad sam u nedoumici šta napraviti.. Reći šefu odmah da sam trudna i da ću raditi još 1-3mj koliko ću moći? Time riskiram ukoliko on donese odluku da prodaje naše prodajno mjesto drugom partneru- nama bi ponudio vjerojatno otkaz i ponudu da radimo za tog drugog, automatski bi kod tog drugog partnera bi dobili ugovor na određeno-mjesec-po mjesec.. Da li on može mene otpustiti u tom slučaju ukoliko mu sada kažem da sam trudna i da ću na komplikacije za 2mj? Napomenut ću da osim tog prodajnog mjesta ima u sklopu svoje firme još par prodajnih mjesta. Znam da po članku 71 kaže da ne može, no radi se o privatniku!! Imam li pravo ne govoriti ništa poslodavcu, te mu reći ukoliko nas mjesec dana (otkazni rok) prije izvjesti da će prodati radno mjesto i da ćemo dobiti otkaz ( odnosno da možemo prijeći raditi kod tog drugog koji će kupiti)-smije li me ukoliko tako postupim tada otpustiti? Ukoliko odmah odem na komplikacije u trudnoći do poroda.. da li me može tokom komplikacija otpustiti kao tehnološki višak-ukoliko proda svoje prodajno mjesto nekom drugome? Znam što zakon govori, al u praksi i kod privatnika je druga realnost, a pošto smo promatrani isključivo samo po dobiti i brojkama ovdje gdje radim.., molim vas savjet!
  4. Postovani/a ne radi se o dvije sestre...nego brat i sestra..al to je sad manje bitno. Naime brat zeli prepisati svoj dio na sebe ( dakle potkrovi stan), a ujedno mama zeli darovati donji dio kuce nakon smrti. dakle ocigledno sama majka zeli razrijesiti papire prije svoje smrti.. sada je samo pitanje da li se moze dati potkrovlje sinu bez il sa uporabom nuznog dijela u donjem dijelu kuce ili jr potrebno etaziranje? hvals
  5. Poštovani, molim vas pomoć, pošto neznam gdje bi drugdje tražila besplatan pravni savjet, javljam se ovdje. Konkretno situacija je ovakva: kuća prizemnica i gornji dio-potkrovni stan. Za vrijeme svog zivota pokojni otac je dao gornji dio-potkrovlje svom sinu, međutim da se ne radi etažiranje i da sin ne mora spajati sebi nove zasebne priključke vode, struje, plina, otac je darovnim ugovorom sinu dao pola kuće ( konkretno potkrovni stan) s upotrebom nužnom dijela u donjem dijelu kuće. Sin nikada to nije uknjizio na sebe. Otac je u međuvremenu preminuo. Sada sve to sklupa većinski dio glasi na mamu. Moje pitanje: mama želi darovati potkrovni stan sinu, a donji dio kuće nakon svoje smrti kćeri. Da li se može napraviti takav darovni ugovor ( davanje sinu gornjeg dijela s upotrebom nusprostorija u donjem dijelu, a donji dio darovati kćeri nakon smrti) ili je ipak potrebno etažiranje cijele kuće da bi se podijelila na 2 dijela kuća? Ukoliko je potrebno etažiranje kuće, može savjet kako izbjeći etažiranje a da se ipak kuća može podijeliti na 2 dijela? unaprijed zahvljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija