Jump to content

ivanh987

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poduzeće u kojem radim je potpisalo predstečajnu nagodbu. Sa njima sam vec 2 godine na sudu. Dali itko zna sto se dogadja ako sud presudi u moju korist, kakve veze sa tim ima predstečajna nagodba i dali cu moci od njih naplatiti troškove advokata? Hvala!!!
  2. Dali ista znaci to sto taj stan i dalje ja otplacujem?
  3. Radi olakšice stan je upisan na bivsu djevojku. U međuvremenu smo prekinuli. Ona traži stan iako nije u posjedu istog. Stambeni kredit je na moje ime i otplacujem ga ja. Postoji li nacin da se stan prebaci na mene ili moram zivjeti u strahu?
  4. Mozete je tuziti za sve to. Zastara po kaznenom zakonu kod zlostavljanja djece tece tek od njihove punoljetnosti.
  5. Obiteljski mi je zakon jasan, međutim u njemu nigdje ne piše dali se alimentacija ukida ako osoba kojoj je bila uplaćivana zivi ili je zivjela u izvanbračnoj zajednici ( znači, duže od 3 godine) budući se po OZ to gleda kao da je bila u braku? QUOTE=bovu;607221]http://www.iusinfo.hr/dailycontent/Topical.aspx?id=8973 Obiteljski zakon Članak 3. Odredbe ovoga Zakona o učincima izvanbračne zajednice primjenjuju se na životnu zajednicu neudane žene i neoženjenog muškarca koji ne žive u drugoj izvanbračnoj zajednici, koja traje najmanje tri godine ili kraće ako je u njoj rođeno zajedničko dijete. Članak 32. (1) U braku su bračni drugovi ravnopravni. (2) Bračni drugovi dužni su jedan drugome biti vjerni, uzajamno se pomagati, međusobno se poštovati te održavati skladne bračne i obiteljske odnose. (3) Bračni drugovi sporazumno određuju mjesto stanovanja.
  6. poštovani, budući je po obiteljskom zakonu vanbracna zajednica izjednacena sa bracnom zajednicom dali otac mora nastaviti placati alimentaciju za kci koja u jednom nevezanom postupku pred sudom izjavila da je zivjela u vanbracnoj zajednici i koja potrazuje prava iz te bivse zajednice a u isto vrijeme i dalje prima alimentaciju? Inace kci je jos prije godinu dana dala sve ispite na akademiji i ostao joj je samo diplomski rad.
  7. Dobili smo odgovor od Ministarstva u kojemu stoji da oni ne mogu davati pravne savjete niti tumaciti zakone... Dosli smo do toga da supruga odbija imati ista sa mojom parnicom (osim u slucaju da je sud pozove kao svjedoka). Inace kako dio njezine place u braku ide meni isto tako i dio moje place ide njoj...Njoj najvise smeta jer traze njezinu ukupnu imovinu (nekretnine, vozilo...) a sto je sve njezina osobna imovina koju je donijela u brak.
  8. Sud je ovdje zatražio samo potvrdu o mom imovinskom stanju a ne o supruginom. Ako mi imamo usmeni predbračni ugovor da svak raspolaže sa svojom imovinom? Moja su djeca i ja redovno plaćam moju obavezu ali ne razumijemo zašto se nju uvlači u sve to. Logično mi je da se gleda moj i imovina bivše supruge a ne sadašnje. Uostalom mi se možemo sutra razvesti pa čemu onda njezino imovno stanje? To je njezina osobna imovina i ja ne mogu do nje ni kad bi htio. Ona jednostavno ne želi davati svoje podatke za koje smatra da su tajni i samo njezini mojoj djeci koja je tretiraju kao stranca. Opet kažem, moja su djeca i izvršavam svoje obaveze ali čemu sud uvlači nju u slučaj jer niti su joj djeca povjerena na odgoj niti su ikakvoj krvnoj vezi a niti su više maloljetni... Zašto bi ona snosila ikakve posljedice jer se udala za rastavljenog čovjeka?
  9. Pozdrav svima! Novi sam ovdje i imam jedan problem (zato sam se i pridruzio forumu). Naime, u postupku povecanja alimentacije sud je zatrazio od porezne podatke o mom imovinskom stanju sto nije sporno i ja cu to naravno sve uredno dostaviti. ALI, u poreznoj traze i podatke za moju suprugu iako ona nije stranka u postupku niti je sud uputio poziv za nju. Ona ne zeli davati nikakve podatke sto ja razumijem. Dali itko zna jeli ona obavezna davati informacije o svom imovinskom stanju ili to moze odbiti? A ako bi odbila kakve bi sankcije bile?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija