Jump to content

Crvena08

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na info. Radi se o periodu od 2012.-2020. Samo predam ovrhu na poreznu ili? Pardon ako nisam dobro shvatila. Hvala unaprijed.
  2. Poštovani, bivši suprug i ja smo rastavljeni već 10 godina. Prvih 2 godine nije uopće uplaćivao alimentaciju da bi zatim uplacivao idućih 6 godina samo za jedno dijete iako je u dogovoru dosuđen mu minimalan iznos od 700 kn po djetetu, manji od svih zakonskih odredbi. Prije 2 godine sam tražila povećanje i opet dogovorno na sudu sam pristala ( jer on nema kako tvrdi) na 1000 kn po djetetu. Sada s obzirom na dob djece tražim na sudu više. Podnjela sam ponovno tužbu jer su životni troškovi ogromno porasli a djeca su srednjoškolci. Bivši je uložio odgovor na tužbu gdje navodu kako plaća kredit za stan I režije, te da živi sam i nema mogućnosti plaćanja više, te navodi da je sin postao u međuvremenu punoljetan te neka ga dijete samo tuži ako smatra da treba. Tuzba je podnijeta u 8.mj, sin je postao punoljetan u 10. Mj. Molim Vas info, da li mu ovo može proći na sudu, kako dokazati da nije uplacivao godinama puni iznos alimentacije te što predlažete koje korake da poduzmem dalje? Da li da podnesem tužbu za sve alimentacije koje nije uplatio i kako to dokazati? Hvala puno unaprijed na odgovoru.
  3. Pozdrav. Molim pomoć i savjet. Sa suprugom sam bila u braku od 2003.-2012. 2006.god smo uz pomoć stambenog kredita kupili stan, do tada smo živjeli kod mojih roditelja. Vlasništvo je odmah upisano pola pola. Ja sam bila suduznik za kredit. 2012. odlazim s dvoje maloljetne djece iz stana i vraćam se roditeljima. 2013.se i službeno rastajemo. Sve u stanu ostaje njemu i on ostaje cijelo to vrijeme živjeti sam u stanu. Kredit za auto je bio na leasing na moje ime i ja sam bila vlasnik auta, ali 2012.kod odlaska zatvaram leasing s novim kreditom, prodajem auto i djelimo novac pola pola kako bismo oboje si kupili aute, da bi on mogao dolaziti viđati djecu. 2020. on radi reprogram kredita i mene se miče kao suduznika. Podjelu bračne stecevine nismo nikada radili. S obzirom da sam ga tuzila za povećanje alimentacije jer prvih par godina nije davao ništa ili po 200-300 kn, a onda je davao 7 godina samo za jedno dijete, on se sada prijeti da će tužiti mene za ratu kredita za stan za sve ove godine. S obzirom da smo skupa živjeli prvih 6 godina otplate kredita, da je on nastavio koristiti moju polovicu stana svih ovih godina, a godinu dana u tom periodu imao i podstanare u stanu ( za koje ja nisam dobivala dio), koliko i što on može tražiti od mene? Također me zanima, ukoliko idemo u parnicu podjele imovine i ja želim da me se isplati za moj dio ili da se stan proda ili podmiri eventualno moj dio duga, kakva su mi prava? Dogovor je ranije bio da ću ja svoj dio prepisati na djecu, ali s obzirom da nije uplaćivao alimentaciju, a djeca su još bila, a jedno je još uvijek maloljetno, drugo je postalo punoljetno u međuvremenu, nisam svoju polovicu još uvijek prepisala na njih. Hvala unaprijed na pomoći. Nadam se da nisam previše zakomplicirala.
  4. Pozdrav još jednom. Kako upravo sastavljam tužbu za povećanje alimentacije, zanima me što se desava u slučaju da ročište ne bude zakazanoj prije nego dijete napuni 18 godina? Naime, sin će 12.10. napuniti 18. Strah me da će kao prvo,ročište se dugo čekati i da neće biti prije 12.10. a zatim i da će bivši odugovlačiti sa ne dolaženjem na ročište kao što je to bio slučaj kod prve tužbe. Već je izjavio da čim sin napuni 18, on više neće plaćati za njega. Očito nije upoznat sa činjenicom da je dužan plaćati dokle god se dijete školuje. Ja s druge strane bi htjela poštediti sina da sam mora tužiti oca. Hvala na pomoći.
  5. Hvala puno na odgovoru. S obzirom da se brat slaže s tim da ga isplatim tek nakon jednog dana majčine smrti ( ne namjeravam zadržati stan nego ga prodati i dati mu njegov dio) kako već sada onda to navesti u nekom sporazumu? Imate li neki primjer možda? Isto tako plaćamo li brat I ja porez jednog dana na nekretninu ukoliko ju nismo dobili darovnim ugovorom neko ugovorom o dozivotnom uzdrzavanju i da li nam netko od ostalih članova obitelji može jednog dana osporavati takav ugovor o dozivotnom uzdrzavanju? Hvala još jednom.
  6. Poštovani, molim za pomoć. Nakon tatine smrti prije 12 godina, brat i ja smo se odrekli svog dijela ostavštine ( stan i vikendica) u korist mame. U međuvremenu ja sam se rastala i došla djecom živjeti kod mame, a brat je sa ženomi djecom odlučio urediti vikendicu i preselio se tamo. Napominjem da u tih 10 godina od kada sam s mamom ja brinem i odrzavam stan, a brat vikendicu. Dogovor je od početka bio između nas dvoje da ćemo se skupa brinuti o mami dokle je god živa i da nitko nikog neće tjerati iz "njegove" buduće nekretnine. No, s obzirom da je mama već popriličnom stara, a i brat i ja imamo već praktički odraslu djecu, htjeli bismo se nekako zaštiti nekim ugovorom između nas i mame. S obzirom da je vikendica manje vrijednosti od stana, ja sam pristala da se jednog dana nakon majčine smrti, bratu isplati i njegov dio stana ali umanjen za vrijednost vikendice prije nego ju je prenamjenio za stanovanje. Točnije u iznosu od 32.500 eura. Ostatak vrijednosti stana ostaje meni. Brat se s tim složio. Što nam je u ovom slučaju najbolje napraviti i na koji način? Ići na ugovor o dosmrtnom ili dozivotnom uzdrzavanju mame? Ne želimo niti jedan niti drugi da u slučaju da se nama dvoje nešto desi, naša djeca se jednog dana sude zbog nuznog djela ili da netko nekog tjera iz njegove nekretnine. Ali isto tako ne želimo niti da se mama osjeća kao da ce ostat bez krova nad glavom.Oprostite na poduzem postu i hvala unaprijed.
  7. Poštovani, ako bi bili ljubazni pa mi poslali molim Vas primjerak sprance za tužbu za povećanje alimentacije, bila bih od srca zahvalna.
  8. Pozdrav. Molila bih prijedlog tuzbe za povecanje alimentacije ako netko ima da sama napravim tuzbu i izbjegnem odvjetnicke troskove. Sama cu je prilagoditi, samo mi treba spranca. Djeca ce uskoro13 i 16 god. Takoder molim uputu sto mi je jos potrebno uz to i kakav je postupak. Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija