Jump to content

razbastinjeni

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Doznajem danas putem suda koji me obavijestio da je ostavinska rasprava pokrenuta nakon smrti tete i da je tetin polubrat naveo sebe kao jedinog nasljednika. Znaci, odvjetnik, punomoc, parnica. Hvala na komentarima i odgovorima, potrazit cu i druge diskusije na ovu temu.
  2. Hvala najljepša, pokušat ću tražiti najprije podatke od suda... Nisam siguran da li je ostavinski postupak sproveden. Hvala vam na informacijama.
  3. Molim vas za savjet - što bi trebalo da uradim u ovom slučaju. Prije godinu dana umrla mi je tetka u Hrvatskoj koja nije imala djece. Za smrt su mi rođaci javili puno kasnije, kad je njena imovina već pala u ruke njenom polubratu (i mom polu-stricu) i njegovoj djeci. Nažalost, kontakt s tetkom nije bio čest. Moj otac koji je umro ranije i tetka bili su rođeni brat i sestra, dok su sa tim mojim polu-stricem imali zajedničku majku ali oca ne. Nisam sigurna da li je tetka imala oporuku i kakvu, živim u Kanadi i nismo bili s njom u kontaktu nekoliko godina od našeg odlaska ovamo. Sada doznajem da polu-stric i njegova djeca zarađuju novce izdajući tetkinu kuću tijekom ljeta. Ne samo da me nisu uključili u ostavinsku raspravu nego mi nisu ni javili za sprovod itd. U slučaju postojanja oporuke ili fiktivne prodaje njima, da li ja imam ikakva prava? Koga bi u Hrvatskoj trebalo kontaktirati da bismo doznali je li postojala oporuka ili je moje postojanje samo zatajeno pred sudom. Na koji način dokazujem da mi je ona bila rođena tetka? Hvala najljepša. Stjepan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija