Jump to content

Alen2222

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Alen2222 objavio

  1. Čl. 172 kaze da se prvo otplacuje kamata a na kraju glavnica ? Mogu ja zatraziti od EOSa specifikaciju uplata. Ali da su zatvarali prvo glavnicu , onda bi se glavnica puno vise smanjila. Ali nakon toliko mjeseci uplata glavnica je danas je malo manjanego tada , a zatezna kamata otisla u nebo. Sve i da su otplacivali prvo glavnicu , neznam kako kamata moze skociti za 10 puta , od 2 000 kn na 20 000 kn a svaki mjesec se redovno placalo.
  2. Pozdrav. Ma ovom Eosu bas nista ne vjerujem , pa bih se htio konzultirati s nekime tko nesto vise zna o tome nego ja. Naime , postojala je ovrha od cca 70 000 kn od OTP banke. U meduvremenu je dug otkupio EOS Matrix. Provedba ovrhe je isla normalno preko FINA-e. Spustila se na nekih 45 000 kn. Od kojih je glavnica bila 43 000 kn , kamata oko 2000 kn ( tako je pisalo na ocevidniku iz FINA-e). Sljedeći korak EOSa je bio da su zatrazili od firme direktnu uplatu dugovanja EOSu. Firma je uplacivala jedno vrijeme , dok se pravnici firme nisu "zakacili" sa EOSom i prestali su im uplacivati direktno nego je firma taj iznos uplacivala na tekuci racun. U tom trenutku iznos ovrhe je bio nekih 36 000 kn , od kojih 1000-2000 kn kamata. Pa je EOS za isit taj predmet , tj istu tu ovrhu krenula ponovo potrazivati preko FINA-e. Ali je tada iznos te iste ovrhe bio 62 000 kn. Na sta su oni rekli da je glavnica 36 000 kn , redovne kamate 5 000 kn , trošak aktivacije ovrhe 1000 kn i zakonske zatezne kamate skoro 20 000 kn. E sad mene zanima sta je sa tim zateznim kamatama. Isti predmet je bio kod EOSa , kamate su bile 2000 kn. Par mjeseci poslije , ista ovrha , kamate su vise od 50 posto glavnice. Dali itko zna objasniti , i dali je to opce sve u redu? Hvala
  3. Znaci , ako je ovrha i preko place poslodavca (ne preko Fine). Tj ako su zaprimili nekakvo rijesenje od agencije za naplatu da im se isplati iznos unatoc vladinim mjerama , poslodavac to nesmije uciniti ? Ako sam dobro shvatio.
  4. A do sada sam mislio da je preko Fine , ali vise nisam siguran. Na platnim listama mi pise odvojeno 1/4 place na tekuci radi obustave. Pa po tome mislim da je preko poslodavca. Pretpostavljam ako je preko poslodavca da nemogu nista uciniti , bez obzira sta EOS tako " sa strane" salje u firmu "naredbu" da im se izravno isplacuje.
  5. Evo da ne otvaram novu temu. S obzirom na ove nove vladine mjere o 3 mjeseca obustave ovrha. Zanima me dali su to sve ovrhe obustavljene ili samo one koje se provode preko FINA-e. Jer prije tih vladinih mjera , firma mi je normalno isplacivala 1/4 place na tekuci racun i onda je ovrha to "pojela" Onda prvi mjesec nakon sta su krenule vladine mjere ( racun mi je odblokiran) tu 1/4 place sam dobio na tekuci racun , nitko to nije "pojeo" nego sam normalno mogao dignuti novce. Medutiim , na sljedecoj placi ( sada ovoj za mjesec svibanj ) 3/4 place je sjelo normalno na zasticeni racun a na tekuci racun nista. Zovem firmu i gospođa mi kaze da su dobili postom od EOS Matrixa da tu 1/4 place isplate izravno njima i firma je njima to isplatila a da ja pojma nisam imao. Pa me isto zanima dali je to ispravno , po zakonu , legitimno ili kako vec zelite ? Trazio sam po internetu ali nisam uspio naci rijesenje. Hvala puno unaprijed.
  6. Da od policije je prekrsajni nalog. A odgovor je od Viskog prekrsajnog suda "Presuda".
  7. Pozdrav , nisam znao kako nazvati temu pa sam ovako jednostavno. Neznam dali trazim savjet ali objasnjenje trazim definitivno , ako mi ga netko moze dati. Naime , bio sam zaustavljen od strane policije. U krvi sam imao oko 1,6 promila. Nikakvih problema nije bilo , sve uljudno rijesio sa gospodom policajcima. Na mjestu dogadaja su mi napisali kaznu od 5000 kn i oduzimanje dozvole na 6 mjeseci. Moram napomenuti da se to dogodilo prosle godine , znaci prije ovog novog zakona. Napisao sam prigovor za smanjenje novcane kazne i smanjenje oduzimanja vozacke dozvole ( koja mi je potrebna za posao dostave ). Prigovor je u potpunosti odbijen , znaci ostalo je 5000 kn i 6 mjeseci bez dozvole. Nebi bio zbunjen da mi to nije prvi prekrsaj ikada u zivotu. Osobno znam ljude koji su ucinili slicne prekrsaje i apsolutno svima je smanjen bar dio kazne. Smanjen je cak i onima kojima nije prvi prekrsaj. Po internetu sam jako puno slucajeva procitao i nisam naisao na niti jedan slucaj gdje se kazna za prvi prekrsaj nije bar malo smanjila. Znaci niti sam osobno cuo niti sam negdje procitao da je prigovor za prvi prekrsaj totalno odbijen. Pa dali mi netko moze objasniti dali je to opce moguce ili sam ja neki jedinstveni slucaj. Znam da sve ovisi od suca do suca , ali kako sam naveo od toliko slucaja i toliko sudaca da je bas moj meni odbio , ne razumijem. P.S. Na odgovoru od prigovora ne pise niti da imam niti da nemam pravo na ponovnu zalbu. Eto , hvala unaprijed.
  8. Znaci radi se o ozljedi stopala. Viljuskar presao preko stopala , stopalo smrskano. Bolovanje i lijecenje traje pa trazim odvjetnika za savjete i zastupanje. Kontakt na mail: alengorsic@gmail.com
  9. Pozdrav ! Radim kao vatrogasac u jednoj zastitarskoj firmi , iskljucivo kao vatrogasac ( radim do kraja mjeseca ) ... Ono sta ja mislim da je islo pokraj zakona je to da su mi produzival ugovor ( vise od 3 puta ) i nastavili s tim nakon sta sam 3 godine zaposlen u istoj firmi ... Kao vatrogascu su trebali placat beneficiju a nisu . I na kraju mene kao vatrogasca su tjerali da polozim zastitarski ispit ( ujedno da baratam vatrenim oruzjem ) uz prijetnju otkazom .. Naravno u nijednom mom ugovoru nema ni rijeci o tome ... Imam mnogo interesantnih podataka i svjedoka ... Radi se o gradu Rijeci ... S obzirom da nemam iskustva po pravnom pitanju ovdje trazim savjet !!! Hvala !
  10. Pozdrav ! Radim kao vatrogasac u jednoj zastitarskoj firmi , iskljucivo kao vatrogasac ( radim do kraja mjeseca ) ... Ono sta ja mislim da je islo pokraj zakona je to da su mi produzival ugovor ( vise od 3 puta ) i nastavili s tim nakon sta sam 3 godine zaposlen u istoj firmi ... Kao vatrogascu su trebali placat beneficiju a nisu . I na kraju mene kao vatrogasca su tjerali da polozim zastitarski ispit ( ujedno da baratam vatrenim oruzjem ) uz prijetnju otkazom .. Naravno u nijednom mom ugovoru nema ni rijeci o tome ... Imam mnogo interesantnih podataka i svjedoka ... Radi se o gradu Rijeci ... S obzirom da nemam iskustva po pravnom pitanju ovdje trazim savjet i prijedloge za odvjetnika !!! Hvala !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija