Jump to content

vanasilvana

Korisnik
 • Broj objava

  41
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O vanasilvana

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

854 pregleda profila
 1. Poštovani Zanima me da li nakon što se okonča jednostavni stečaj potrošača, i potrošač se oslobodi duga, potrošač ima neka ograničenja, u smislu da se prihvati nasljedstva, ili prepiše na sebe auto koje do sada bilo u vlasništvu nekoga iz obitelji...itd., odnosno da li se prati i dalje njegovo ponašanje, i ako da, na koji rok?? Hvala
 2. https://www.pravnikhr.com/portal-pravnikhr/ovrhe-na-placi-i-mirovini-aktualna-sudska-praksa-25-studeni-2020-i-dalje-pokazuje-iste-trendove-u-tumacenju-cl-197-oz-a
 3. Što ako postoji plodouživanje na nekretnini koju netko želi ovršiti, Otac darovnim ugovorom daruje nekretninu, a za sebe osnuje pravo plodouživanja??
 4. Da...shvatila sam, da se nije raspala bivša država, imala bih kontinuitet po kojem bi bilo i više od 40 godina, a što je uvjet za pokušaj stjecanja prava vlasništva dosjelošću.
 5. Ne...ja sam se samo kasno sjetila da sam to mogla tražiti, a svjedoka svakako imam...ali sada što je tu je...hvala Vam još jednom na objašnjenju...l.p.
 6. Poštovanje Zanima me da li je moguće pobijanje darovnog ugovora nekretnine radi naplate pravomoćne ovrhe na istoj. Naime, ovršenik je upozoren, a i zna da ima dug prema ovrhovoditelju, koji bi se mogao naplatiti u ovrsi na nekretnini, ili bi se eventualno upisao zalog. Darovanje je upisano u ZK 29.11.2019.godine, a pravomoćno i ovršno rješenje o ovrsi na ime ovrhovoditelja je 07/17.godine. Također je upisano pravo služnosti plodouživanja u ime darivatelja. Molim da me uputite kako i što dalje?? Hvala.
 7. Tako je, sa šumama sam potpisala kupoprodajni ugovor...zato i kažem da je sada gotovo...na dosjelost sam trebala misliti prije!!
 8. Uknjižila sam se u ZK temeljem ugovora...zapravo sam umjesto kupovine trebala pokrenuti spor za stjecanje prava vlasništva dosjelošću...ali sada nema povratka, hvala Vam lijepa na odgovoru...l.p.
 9. Datum presjeka duga, odnosno dan potpisa ugovora o cesiji uz koji cedent predaje cesionaru točan iznos duga po glavnici i sporednim potraživanja temeljem ovršne isprave...pojednostavljeno, to je iznos dugovanja koje prodano temeljem cesije.
 10. Da...svaki pokušaj naplate prekida zastaru, ako sam dobro shvatila.
 11. Sada sam ja vlasnik temeljem kupoprodajnog ugovora.
×
×
 • Napravi novi...