Jump to content

scarlet

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nisam sigurna da li postoji takav dokument, jedino što mi je kroz obiteljsku povijest poznato da je zemlja prenošena na sina (a i otac moje prabake i njegov otac prije toga su bili jedini sinovi)tako je sva ta zemlja prenesena i na brata prabake,a on je nedugo nakon 2.svj.rata poginuo. Zašto to nije nikada prenesno na prabaku doista ne znam. Ona kao samohrana majka na selu vjerovatno nije niti razmišljala o tome, a zašto se dalje nije nitko od mojih interesirao doista ne znam. Trenutno nemam kod sebe katastarske izvode jer ih držim u rodnom mjestu gdje to i trebam srediti. al za vikend ću ih imati pa se javim. Hvala na "brzoj reakciji".
  2. kad je već tema stjecanje dosjelošću - nadam se da mogu dobiti nekoliko odgovora jer mi se zapravo ovo čini najjednostavniji put u mojoj situaciji. Naime u želji da na starini svojih roditelja obnovim kuću svoje prabake naišla sam naravno na gomilu nesređenih papira- dakče radi se o pa čak 10-tak čestica koji su u posjedu moje obitelji, pa slobodno mogu reći oko 100.godina, no papiri se još uvijek vode na brata moje prabake. Ona je nakon njegove smrti bila jedini nasljednik. Prema ovome što sam pročitala -mogla bih podnijeti tužbu za stjecanje vlasništva dosjelošću, ali me zanima - kakve dokaze mogu navesti,postoji li mogućnost npr. pismene izjave jednog našeg susjeda koji je srećom još uvijek živ, da on potvrdi da je to zaista tako ili moram pronaći nekakv drugi dokaz-i koji bi to bio... Unaprijed hvala
  3. Također imam pitanje glede uporabne dozvole. Moja situacija je takva da sam kupila stan 2000.god dok se još zgrada gradila. Zgrada ima i lokacijsku i građevinsku dozvolu ali ne i uporabnu je je vlasnik prizemnog stana, ujedno i investitor gradnje naknadno dogradio jednu sobu u dvorišnom dijelu zgrade. Na koji način bi se moglo doći do uporabne dozvole - da li prijava građ.inspekciji pa da se odredi rušenje sobe ili postoji i neka dr. solucija, obzirom da ta dograđena soba nikome od nas i ne smeta... Unaprijed zahvaljujem...
  4. Super, ok, ali već kada sam podigla auto su mi dali uplatnicu... i na čemu da temeljim prigovor, mislim, kako da ga formuliram Hvala
  5. Poštovanje i pozdrav svima koji pomažu svojim odgovorima. Prelistala sam cijeli forum ali nisam našala konkretnog odgovora na slijedeće: Pauk mi je digao auto - ok - na mjestu gdje kao nije dozvoljeno parkiranje mada su tamo uvijek parkirani auti, i onda izgleda prema nalogu dođu jednom mjesečno i pokupe aute ali koliko ih pokupe toliko su novi opet tamo parkirani. Tako je bilo i u mom slučaju, pokupili mi auto u pola 3, odem podignem ga i u 3 prolazim kraj navedenog mjesta a auta ko u priči - pauka ni na vidiku. Postoji li kakva mogućnost - prigovor/žalba da kaznu od 300 kn ne platim, na što bih se eventualno mogla pozvati.. Unaprijed hvala, i nadam se da će netko ipak odgovoriti.
  6. Ja sam ona koja je odjavljivala, znam da se može odjaviti samo na temelju otkaza ili sporazuma, no bivši poslodavci su izgleda osjetili potrebu da si ta dva dana naplate od mene. naime i ja sam otišla iz te firme u 9.mj, mjesec dana nakon kolegice koju sam odjavljivala. naravno poslodavac mi još do sada nije isplatio plaću ni za 7. niti za 8.mj, a sada me ucjenjuju da će mi je isplatiti ako potpišem da sam krivo odjavila kolegicu i da ja nadoknađujem štetu.
  7. Imala bih još jednu molbu vezanu na prethodnu situaciju. Može li pojašnjenje - da li se djelatnika koji je dao otkaz tek u srijedu, a ne u ponedjeljak može čime teretiti, a isto tako i osobu koja je radila odjavu ? Dakle čime se opravdava tih 3 dana.
  8. Djelatnik je bio na bolovanju do zaključno datuma koji je padao u petak, što znači da se na poslu trebao pojaviti ponedjeljak. No on dolazi tek u srijedu prijepodne i uručuje otkaz sa datumom od te srijede. Da li poslodavac odjavljuje djelatnika sa datumom od ponedjeljka ili srijede?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija