Jump to content

sumskivuk

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Trebao bih malu pomoć i unaprijed se zahvaljujem na odgovorimo. Dakle, u 12 mjesecu sam trebao prodati tvrtku, što se zapravo odužilo (kupac se nije javljao) sve do mjeseca siječnja. U siječnju sam napokon uspio tvrtku prebaciti. Nakon nekog vremena, nova knjigovođa tvrtke šalje mi na mail predračun da uplatim novac za izradu završnog računa (a iznos je zapaprila da nije mogla jače), te će mi po uplati poslati papire na mail za potpis kojih kako kaže ima puno. Nikakva punomoći od mene nije dobila (mislim da bi punomoći za završni poslala tek nakon uplate predračuna). U Ugovoru o prijenosu vlasništva u članku 3 stoji da stjecatelj poslovnog udjela prihvaća sva prava i obveze s osnova vlasništva. Sad mene zanima, budući da prema članku 3 novi vlasnici su preuzeli sva prava i obveze s osnova vlasništva tvrtke, ima li uopće pravo knjigovođa odnosno vlasnici zahtjevati od mene da platim završni račun? (čak mislim da sam malo i prevaren u tome što su čekali 1.1. da bi prebacili firmu na sebe, pa samim time od mene traže da platim izradu završnog računa s obzirom da su mi cijenu tvrtke još u 12. mjesecu srušili za 2/3). Hvala svima na odgovorima!
  2. Na početku, lijepi pozdrav svima! Evo desio mi se jedan problem, zapravo više to vidim kao svojevrsnu prevaru od sržtrane poslodavca. Dakle, dakle radio sam u jednoj firmi udaljenoj 50 km od mjesta stanovanja. Posao je bio privremen, odnosno trajan dok ne nađem nešto bliže. Nakon 4 mjeseca rada u toj firmi, ukazala mi se prilika zaposlenja u struci u prodajnoj jedinici druge tvrtke koja je udaljena gotovo 300 metara od moje kuće. Ta druga tvrtka ima sjedište gdje i prva u kojoj sam radio (dakle, 50 km udaljeno). Javio sam se na nstječaj i primljen sam na posao u struci s tim da mi je šef rekao da moram odraditi prvo naukovanje u trajanju od 2-3 tjedna u sjedištu tvrtke (ponavljam, 50 km udaljeno). Na to sam pristao te s danom 8.3 prestao raditi u prvoj firmi bez otkaznog roka (UO je bio na određeno vrijeme). Dana 9.3 počeo sam raditi u toj drugoj firmi na naukovanju, a nakon tjedan dana pitao sam kad bi trebao preći u PJ koja je 300 metara od kuće udaljena. Na to mi se šef počeo izmotavati kako su nastale komplikacije i kako ne može buti siguran da će me prebaciti... Danas mi je šef rekao da je stigao moj Ugovor o radu, ali da ćemo u ponedjeljak to riješavati... Prijavljen na MIO i HZZO jesam. Moje pitanje je sad... Pošto sam očito nasamaren i prvaren, a ne paše mi da putujem toliko puno kilometara svaki dan (50 na posao i 50 nazad), ima li pravo taj novi poslodavac zapravo to raditi? Dakle objaviti natječaj za, radno mjesto u jednom gradu, pa mi kasnije pričati kako su nastali nekakvi problemi i da me ne može prebaciti tamo? Ne radi se o zatvaranju PJ, nego zapravo o tome da je šef počeo tražiti novog radnika za tu PJ, jer dvoje koji trenutno rade se konstantno svađaju i prijete stalno da će dati otkaze. Šef čeka da zapravo jedno dadne otkaz, da ja upadnem (što se neće nikada desiti, jer se i sa šefom svađaju), a šef ne želi dati otkaz radi otpremnine. Što mogu učiniti trenutno, osim ne potpisivanja ugovora? Ispričavam se na podužem postu i nadam se da je situacija jasna. Lp.
  3. Zaboravio sam napisati da je taj njegov prijatelj koji je prenio prijetnje rekao da sam ja pištolj uperio u njega. S obzirom na takvu izjavu, ako se ne varam, trebala mi je policija pretrest kuću u potrazi za oružijem? Da li bi to mogao biti čvrst stup za kojeg bi se danas-sutra mogao uhvatiti na sudu, u smislu nedostatka dokaza jer je dokazni postupak odrađen traljavo?
  4. Pozdrav! Imam jedno pitanje u s vezi ovrhe na plaću. Evo ukratko objašnjenja. Stari je digao kredit u Splitskoj banci (cca 52500 CHF) dok je bio u braku sa starom, ona mu je bila sudužnik po kreditu. Uz sudužništvo moje stare po kreditu, banka je tražila i kužu pod zalog, odnosno kao 3. naplata kredita. Desilo se da su se razveli, njemu sjela ovrha na mirovinu zbog alimentacije i automatski mu se više nije mogao skidati kredit u cjelosti. Staroj legne banka na plaću ovrhom i počne joj oduzimati 1/3 od minimalca, a ostalo mora ostaviti za život. (Danas) se počelo pričati o nekim masovnim otkazima kod nje na poslu i sad je ona zabrinuta što će se desiti sa svime tim. U toj firmi radi 9 godina neprekidno, pa je koliko-toliko utjeha primanje s biroa. Pitanje je slijedeće. U koliko ona dobije otkaz u toj firmi, što se dešava sa kreditom? Da li banka uzima tada tu kuću (i nju oslobađa od ovrhe) koja je bila u zalog ili jednostavno se slaže rata na ratu u tom kreditu? Hvala!
  5. Naravno, žalio sam se. Ne mogu vjerovat da se zapravo svakom na takav način može "utjerat". Jedan jedini svjedok, koji je zapravo moj neprijatelj, nitko drugi nije čuo, prenesena priča tipa "Mara će ubiti Anu jer je na tržnici spustila jaje za 5 lipa i sve sam ja to kao čuo"...
  6. Jesam, ali mi nije jasno je li to zbilja moguće tako u nas. Znači, radnja je temeljena na pričama "Rrekla-kazala", bez ikakvih čvrstih dokaza i drugih svjedoka, osim tog jednog, njegovog prijatelja...
  7. Evo novi sam na forumu pa Vas sve lijepo pozdravljam. Naime, imao sam slučaj da je osoba iz kruga obitelji prijavila mene za KD prijetnja smrću, uz njegova dobra prijatelja i kuma. Priča se temelji na tome da sam ja navodno prijetio toj bliskoj osobi, no ne direktno, već da sam prijetnje uputio njegovom prijatelju, koji je to prenio njemu, pa on pokrenuo kaznenu prijavu. To sve skupa nitko nije čuo, osim navodno tog njegova prijatelja. Taj njegov prijatelj je moj bivši poslodavac (kojeg sada nakon ovoga što mi je učionio, goinm kaznenom prijavom za ne isplaćene plaće) Evo, ovo sam dobio nekidan sa suda, ali sam obrisao imena i brojeve predmeta. Budući da sam osoba koja nikada nije kažnjavana, koja nije poznata ni po razbijanju, tučama, alkoholu itd. itd, smatra da sam ovime debelo oštećen. Moje pitanje je slijedeće. Koliko je to sve skupa moguće, odnosno koliko čvrste temelje ima ta kaznena prijava protiv mene, jer ipak se radi tu o nečemu što je navodno rečeno jednoj osobi, pa ta osoba prenijela drugoj osobi, pa ta osoba pokrenula kaznenu prijavu? Nagađam da se u ovom mom slučaju radi ipak o nečemu mnogo većem nego o samoj toj prijavi. Hvala svima na odgovorima i izdvojenom vremenu!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija