Jump to content

Tibidany

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Želim vam svima sretan Božić i ispunjenje svih želja, a ponajprije otpise dugova!
  2. imam porezni dug. redovito šaljem zahjteve za otpise. trebam još 7 god za apsolutnu zastaru za doprinose, a 3 god za poreze. bar tako mislim. kolegica, koja je u istoj situaciji kao i ja osim što radi, za razliku od mene - veli mi danas da su joj u povjerenju u poreznoj rekli da je na redu za skidanje 1/3 plaće i sad ono najvažnije: da neće prekinuti tijek zastare i da će joj se i dalje otpisivati svake godine dio duga. kako je to moguće? što se može dogoditi ako se zaposlim prije nastupa apsolutne zastare i počnem otplaćivati dug? hoće li se prekinuti tijek zastare ili ne? unaprijed hvala na odgovoru...
  3. Postovana, htio sam Vam samo javiti da sam saznao da mi je i otac rođen u Hrvatskoj tako da sada imam Domovnice za oba roditelja. Dakle, oboje su bili hrvatski drzavljani u trenutku moga rođenja i jos mogu uzeti u obzir moje poznavanje hrvatske kulture, prava i obicaja. Nadam se jedino da nece smetati sto je moj otac po nacionalnosti Srbin i da necu morati traziti otpust iz kanadskog drzavljanstva. Mislim da su ove cinjenice sad dovoljne za podnosenje zahtjeva.
  4. Svaka Vam cast na iscrpnom objasnjenju. U pisanju mi pomaze necakinja, ali i ja govorim i pisem hrvatski jezik, no ne tako dobro. Svakako se mogu osloniti na svoje rodake kod kojih trenutno i boravim u Hrvatskoj. Oni ce zasigurno potvrditi kako sam osoba koja postuje zakone, prava i obicaje ove zemlje. Oni takoder mogu biti i "svjedoci". U Kanadi sam bio clan hrvatskog kulturno-umjetnickog drustva koje je njegovalo hrvatske pjesme i plesove. Nakon Vaseg ovakvog odgovora, u policijsku postaju uci cu sa daleko vecim samopouzdanjem nego dosad. Hvala Vam jos jednom. Nadam se da cete mi i opet pomoci ukoliko negdje zapne.
  5. Stvarno se zahvaljujem na Vasem iznimnom trudu. Bio sam u policijskoj postaji gdje su me trazili dokaz da mi je majka po narodnosti Hrvatica te sam to pribavio. Nakon toga su mi rekli da ce biti problem sto se ja osobno, nikada, nigdje, javno nisam izjasnio kao Hrvat. Tada sam vec izgubio svaku nadu, a onda ste se Vi javili. Po Vasim odgovorima pomislio sam da mi jedino preostaje dokazati da su mi oba roditelja u trenutku moga rodenja bili hrvatski drzavljani. I, oprostite mi, ali ne razumijem sto znaci prirodenje. Malo mi je tesko razumjeti hrvatske zakone.
  6. Trenutno sam u Hrvatskoj. Ne bih se zelio odreci kanadskog drzavljanstva. Mislim da mi preostaje kao jedina opcija da su mi oba roditelja bili hrvatski drzavljani u vrijeme mojeg rodenja. Za majku imam taj dokaz, ali za oca jos nemam. Trebao bih saznati gdje je on zivio 1947. godine kada se prvi put radio popis stanovnistva. Na taj sam nacin dobio Domovnicu za majku jer je tada zivjela u Hrvatskoj. S ocem nisam u kontaktu 25 godina, ai znam da je roden u Hrvatskoj i da je po narodnosti Srbin.
  7. Zahvaljujem se na odgovorima iako su me razalostili jer citajuci ih, shvati sam da su mi jako male sanse... Jos jednom se zahvaljujem. Pozdrav!
  8. Rodjen sam u Kanadi 1961. godine. Mama mi je Hrvatica (imam njezinu Domovnicu, Izvadak iz matice rodjenih, Izvadak iz matice vjencanih). Zelim hrvatsko drzavljanstvo. Mogu li na temelju maminog podrijetla dobiti hrvatsko drzavljanstvo? Unaprijed hvala na odgovoru.
  9. Bok, svima! Nova sam i nisam sigurna da ova tema ovdje pripada, ali pokusat cu... dakle, kupili smo novi quad u trgovini, imamo racun, ali ne i garanciju. Od samog pocetka ne radi kako treba i vec smo ga dva puta vozili trgovu koji je, bez ijednog popratnig dokumenta, zamijenio akumulator i svijecice. Imamo samo garanciju za akumulator. Danas smo ga dovezli sa druge reklamacije, radio je sat vremena i vise nece. Moja pitanja su: da li nam je trgovac smio prodati takvu robu bez garancije? Ne zeli nam vratiti novac pa imamo li osnove za sudsku tuzbu? Jesmo li mi negdje pogrijesili i postoji li ikakav nacin da situaciju vratimo u prvobitno stanje (mi vratimo motor, a on nama novac)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija