Jump to content

ospravnik026

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ospravnik026 objavio

  1. Stvarno mu je usporedba cijene vozačkog i pravosudnog na mjestu......nema što...
  2. Pod pitanjem 129. Zaštita prava na suđenje u razumnom roku. I u ovoj dopunjenoj se navodi da je rok 3 mjeseca u kojemu neposredno viši sud treba odlučiti o zahtjevu, a rok više nije tri mjeseca nego 6 šest mjeseci.... U članku 28. stavku 4. riječ: »tri« zamjenjuje se s riječju: »šest«.
  3. Slažem se ..nešto toga i nedostaje, ali sve u svemu dobra...
  4. Ja sam godinu i dva mjeseca zaposlen kao pravnik u jednoj firmi u jedinici lokalne samouprave i upravo mi prolazi godinu dana kako volontiram na Općinskom sudu i sljedeće godine u 2 mjesecu ispunjavam uvjete za pravosudni jer ću imati dvije godine staža kao pravnik i godinu na sudu volontiranja. Kako mi je rečeno iz Ministarstva, na moj izravni upit, mogu nakon 2 godine(a ne 3 kako je po novom) jer sam počeo raditi kao pravnik prije stupanja na snagu novog zakona, pa prema tome i ispunjavam uvjete tražene u starom zakonu a to je već spomenutih 2godine i 1g volontiranja na sudu.
  5. Jel ja to dobro vidim ili piše 1.rujna 2009. Znači, ako sam dobro shvatio taj popis vrijedi od 1.rujna 2009. godine... A i koliko vidim nestali su neki nebulozni zakoni kao što su Zakon o zakupu poslovnog prostora ili oni ugovori u željezničkom i cestovnom prometu, a dodani su neki koje prije nisam vidio...
  6. Ipak treba naglasiti da u samom tekstu piše da je to samo jedno od radikalnih razmišljanja , mislim da je to malo vjerojatno mada se s našom zemljom nikad ne zna..dođe to sve na isto provjeravalo se to znanje kroz pravosudni ili više manjih različitih ispita.
  7. JURICA JELINIC-ANETA HIŽA MILAS-JADRANKO KOVAČ-TOMISLAV KORDI-IVANA SKOČIBUŠIĆ-ANDREJA ŠKUGOR...Čestitamo!!!!!!!!!!!!!!za županijski u osijeku
  8. Ja sam također danas očekivao od županijskog al očito idu ritmom svaki drugi dan. Dotična iz B.Manastira je oko 12 godina studirala,mladež HDZ-a i s obzirom na sve što još neću napisati očekivano i predvidljivo za B.Manastir, ovo joj je bio zadnji vlak. Svaka joj čast ,upala je eto u tu ekipu vježbenika....još nada ostaje za onih 6 u županijskom...al samo nada
  9. Ne zna se kad je testiranje,objavit ce najmanje 8 dana prije....
  10. Pitao sam u upravi za pravne i kadrovske poslove MUP-a i odgovor je da MOGU.
  11. Nacin testiranja kandidata i pravni izvori za pripremu kandidata za testiranje bit ce objavljeni na web stranicama www.uprava.hr,www. inspektorat.hr.Dosad to jos nije objavljeno,pogotovo ne na konfuznoj i slaboj stranici inspektorata...i mene kao i vas to zanima...Ono sto se zna da je provjera znanja-pisani test iz poznavanja ustavnog ustrojstva i upravnog podrucja inspekcijskog nadzora..
  12. Hvala na odgovorima.Poslao sam upit Ministarstvu unutrasnjih poslova pa se nadam da ce mi brzo odgovoriti.Oni traze policijske sluzbenike vjezbenike visoke strucne spreme i ja cu ako nista drugo poslati sve potrebno na natjecaj.
  13. Imam problem,odmah se ispricavam ako tewmu nisam pokrenuo u dobrom podforumu ali me zanima moze li osoba koja je civilno izvrsila vojnu obvezu javiti se na natjecaj u Mup-u?Cuo sam razlicita misljenja,logika je da kako sam odbio oruzje samim time i ne mogu obavljati poslove u mup-u?Unaprijed zahvalan na odgovoru?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija