Jump to content

tonithemouth

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. To sam shvatila, naravno, dobro ste objasnili, ali ovdje ste sada i naglasili da ce njoj i tako pripasti drugi dio, ako se odreknem. Nisam bila sigurna sto se dogadja sa mojim dijelom ako ga se odreknem. Hvala na informacijama!
  2. Hvala na odgovoru. Muci me to sto je najjednostavniji i najjeftiniji nacin da ja njoj dam svoj dio odmah na ostavinskoj raspravi, a ne znam kako da onda rijesimo to sa kreditom, jer samo ona bi preuzela kredit.
  3. Nedavno mi je preminuo otac, te smo sestra i ja pozvane na ostavinsku raspravu. Nismo znale da mi moramo donijeti sev dokumente o njegovoj imovini, te smo dobile odgodu dok to ne sakupimo. Znamo da je imao kredit u banci, a javna bilježnica nam je rekla da ćemo informacije o tome dugu dobiti tek nakon završetka ostavinske rasprave, kada nam izda papir da smo nasljednici. Naknadno smo saznale da ona može tražiti od banke sve papire o kreditu, te smo isto zahtijevale od nje. Sada čekamo da to stigne. Prvo, zanima me da li ćemo, uz uobičajenu javnobilježničku nagradu, platiti dodatno i tu uslugu dobivanja podataka od banke, i da li ćemo dodatno platiti odgađanje ostavinske rasprave? Drugo, zanima me mogu li se ja odreći svoga dijela očeve kuće u korist svoje sestre, a prihvatiti drugi dio naslijeđa, sobu u drugoj kući, koju dijelimo sa bratićima? Ako to ne mogu, odnosno ako moram sve prihvatiti ili se svega odreći, zanima me da li kredit automatski dobija moja sestra, ako se ja odreknem svega u sestrinu korist, ili ga svejedno dijelimo na pola? I da li ga dijelimo na pola, ako ja uzimam dio ostavštine, odnosno tu jednu sobu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija