Jump to content

mojadjevojcica

Korisnik
  • Broj objava

    52
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mojadjevojcica objavio

  1. Ukratko situacija. Curica 3 i po godine do sada dobili 1000 kn alimentacije. Prosli vec sud za dodjeljivanje djeteta i za utvrđivanje alimentacije. Dijete je dodjeljeno meni i odrešenja je alimentacija od 1000 kn i otac je duzan platiti zaostatke ( odrekla sam se kamata ). Prije 12 mj sam stavila ovrhu na njegov racun ali ni tada nismo dobivali nista,sada sam preko odvjetnika isla na naplatu direkt od njegova poslodavca. Napokon mi je ovi mjesec prisilnom naplaton na racun uspijelo sjesti 974 kn. Znaci poceo se naplacivati prvo dug. Kako zivimo u malom mistu cula sam da ce ga poslodavac uskoro odjaviti i da ce opet raditi na crno da ja nebi nista dobila. U međuvremenu pokrenula sam preko centra zahtjev za privremenim uzdržavanjem. Danas sam dobila rjesenje da mi je odobreno u iznosu od 466 kn. Ali u rješenju piše da sam dužne u roku od 8 dana prijaviti ukoliko otac pocne izvršavati svoje obveze. Ja se javim pravnici u centar i kazem joj da mi je sjelo to i to ali to je dug i to cu dobiti mozda misec dve i opet ce radti na crno. Ona mi kaze da u tom slucaju ipak sada nemam pravo na uzdržavanje. Je li to istina?
  2. Molim ako netko zna ili ima iskustva sa ovrhama da mi pomogne sa savjetom. Naime imam curicu od skoro 3 god,vanbracno dijete. Tata ju ne dolazi niti vidit niti placa vec smo dva suda prosli,tj. ja sama jer se on nije pojavio i oba su isla meni u korist. Prije 3 mj. mu je stavljena ovrha na placu radi alimentacije. Ali para nema. Stvar je u tome da ga je prije mene ovrsila banka,tako da mu je gazda dobio nalog od banke da zbog ovrhe mora njegovu placu davati direktno banci,a ne na njegov racun. Ja ne razumin ako alimentacije ima prednost kako sprijeciti banku da uzima pare dok se alimentacija ne naplati.
  3. Predala sam zahtjev za privremeno uzdrzavanje u 10-tom mjesecu i jos uvik nisam dobila nikakvo rjesenje. Kolio to dugo traje i sta mi je za ocekivati???
  4. Vec sam ocajna ljuta i bespomocna. Ovrhu radi ne placanja alimentacije sam napravila 05.10.2012 i od tada nema niti lipe od ovrhe. On radi i tvrdi da je prijavljen ali para nema. Na fini kazu da je ovrha dobro provedena ali da nema priljeva novca na njegov racun. Neznam vise sta trebam napraviti.
  5. Ispada da mu je gazda u nekoj blokadi i da mu nije isplatio vec par placa na racun...Sta sada?
  6. Molim za pomoc ako itko zna di je zapelo. Ima vec misec dana da sam stavila ex-u ovrhu na racun za neplacanje alimentacije i jos mi nista nije sjelo. Nije mi jasno on radi i kaze da je prijavljen. Sam mi je reka da cekam da dobije placu i da ce mi sjest ali nema nista.
  7. Nisam mislila ovrhu "prebaciti" nego vjerovatno bi tribala opet na sud. Centar jos nije poceo placati jer jos cekam rjesenje. Sta centar triba podnit kaznenu prijavu??? A di se to uopce podnosi na sud ili na policiju???
  8. Evo da i ja postavim pitanje nadam se da ima neko neki savjet. Dakle samohrana sam majka curice od 2 ipo godine. Otac se ne javlja ne dolazi i ne placa od njenog rodenja. Prosla sam dva sudska postupka. Prvi da mi se dijete dodjeli na skrb i odgoj. Drugi za odredivanje alimentacije. Nakon drugog je ocu stavljena ovrha na racune ali naravno da nema niti kune i ne prima placu na racun. U CZSS je predan zahtjev za privremeno uzdrzavanje. Mena sada zanima sta sad. Koji mi je sljedeci korak i kako? Dali da prebacim ovrhu na dida koji ima penziju ili trebam podnijeti krivicnu tuzbu i kako? Otac nema nikakve imovine.
  9. Jos mi je djelatnica u CZSS koja je bila tokom cijelog moga sudskog procesa upucena u sve rekla da ona sada radi nekome uslugu jer ona zaprima taj zahtjev za privremeno uzdrzavanje... Sto meni nije bilo jasno jer gdje bi ga ja tribala podnit ako ne u CZSS.
  10. Ja sam bila upucena da je 6 od 9 mj. od strane moga CZSS. Ja sam morala cekati da mi ex ne uplati vise od 6 mj. da bi ga mogla tuziti. I kada sam trazila privremeno uzdrzavanje trazili su od mene da ja prvo stavim ovrhu. Tek tada sam predala zahtjev za privremeno uzdrzavanje. Ja govorim iz prakse a ne po zakonu jer nije bas da se oni slijepo drze zakona. Ažurirano Ja sam bila upucena da je 6 od 9 mj. od strane moga CZSS. Ja sam morala cekati da mi ex ne uplati vise od 6 mj. da bi ga mogla tuziti. I kada sam trazila privremeno uzdrzavanje trazili su od mene da ja prvo stavim ovrhu. Tek tada sam predala zahtjev za privremeno uzdrzavanje. Ja govorim iz prakse a ne po zakonu jer nije bas da se oni slijepo drze zakona.
  11. Nema roka koliko ja znam ja sam po novom ovrsnom zakonu prije 15 dana stavila mom exu ovrhu ali para nema. Predala sam na czss za privremeno uzdrzavanje i to cu cekati ko zna koliko jos. Imovinu mu nemogu ovrsiti jer je nema. Mogu mu ovrsiti oca a za to bi tribala opet na sud.
  12. To sto u zakonu pise 6 mjeseci ili unutar 9 mjeseci ako nije placeno za 6 mjeseci znaci da tada mozete dignuti tuzbu na sudu za ne placanje alimentacije. A sto se fine tice tamo idete sa presudom samo ako je donesena iza 15.10.2012 god.
  13. Ako mu je stavljena ovrha onda je stavljena na sve racune. I ako ima firmu nemoze se puno zastititi. Mislim da moze biti samo da nema sredstava na racunima. Zasto ne odete na finu sa papirima od ovrhe ili sa njegovim oibom i provjerite? Ima i onaj broj na fini di posaljete poruku sa njegovim oibom i oni vam kazu jeli ovrsen ili ne. Broj vam nemam jer sam izgubila mobitel ali pitajte na finu.
  14. Po novom ovrsnom zakonu od 15.10.2012...Ako je vasa presuda donesena iza 15.10 onda lipo sa tom presudom i njegovim oibom put fine i ovrha je na njegovom racunu isti dan.
  15. Pa probajte nazvati sutkinju i pitati dali mozete doci po pecat pravomocnosti.
  16. Pa koliko je vremena proslo otkada ste vi primili sudsku odluku?
  17. Jeste zvali sud i pitali dali je presuda postala pravomocna i mozete li doc po pecat? Klauzulu pravomoćnosti moraš tražiti, sud to ne radi po službenoj dužnosti. Inače sudska odluka postaje pravomoćna istekom roka za žalbu (a to se ne računa od dana kada je donijeta odluka, nego od da na kada su odluku primile stranke u postupku - a to se vidi tek kada se vrate povratnice na sud). Ne bi trebalo dugo trajati (sat vremena maksimum) da dobiješe klauzulu, samo koliko njima treba da izvade spis i vide jesu li ispunjeni uvjeti. Klauzulu pravomoćnosti obično stavlja sudac/sutkinja koji je i donio odluku, ali vrlo često to napravi i voditelj pisarnice, koji onda o tome napravi službenu bilješku u spisu.
  18. Sve to stoji ali isto tako mogu shvatiti tu zenu i cinjenicu da joj to jako tesko pada. Iako idem sa pretpostavkom da je to neka friska situacija između nje i bivseg supruga.
  19. Morate se potruditi cim prije to prihvatiti jer ce vama tada biti lakse i to cinite za svoje djete i ni za koga drugoga.
  20. prelistala sam cijelu temu i nisam našla odgovor....već sam pisala o privremenoj mjeri, i ja sam po toj mjeri u lipnju prošle godine (2011), poslala prijedlog za ovrhu i prije par dana dobila rješenje o ovrsi. On nema ništa osim mirovine, pa me zanima na koji način će se naplatiti dug (a sad već iznosi oko 25 000 kn bez kamata), jer sam u prijedlogu tražila da se namiri dugovanje od listopada 2009. g., pa do namirenja budućih potraživanja (pišem po sjećanju) Međutim, od dana podnošenja prijedloga za ovrhu do dana donošenja rješenja o ovrsi, prošlo je više od godinu dana (tako da je dug narastao do gore navedenog iznosa). Ne znam kak to funkcionira pa me zanima može li mi tko pomoći! hvala! Newbie pomozite ovoj zeni...
  21. Sljedeci put kada vam se obrati recite joj da idete odma na policiju jer vas maltretira i jer vam prijeti. Niste imali ugovor jer ga ona nije dala i nema nikakvih dokaza protiv vas.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija