Jump to content

limac

Korisnik
 • Broj objava

  69
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O limac

 • Status
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Na teret HZZO-a napravljena zubna proteza koja ispada, znači neupotrebljiva potpuno. Kako izbjeći plaćanje iste HZZO-u jer traže 1000 kn za nešto što je za smeće? Dvaput su pravili i dvaput ne valja....Molim hitno odgovor što nam je činiti.Jer ne želimo platiti protezu koja se ne može nositi. Hvala.
 2. Zanima me, ako je osoba na bolovanju no tijekom bolovanja svojom voljom odradi jedan dan ( iako se i taj dan vodi da je na bolovanju) kako se to gleda zakonski.I nakon tog dana još uvijek je na bolovanju. Znači, zaposlenica nije nikome naštetila izuzev sebi i svom zdravlju.I poslodavac ju nije trazio da radi nego je sama procjenila da se taj zadatak ( koji je mogla tog dana isključivo ona obaviti) mora obaviti unatoč bolesti. Hvala.
 3. limac

  najam stana

  Pa i ja mislim da to nije preinaka stana,al ne znam kako će vlasnik reagirati,a tek smo uselili.
 4. limac

  najam stana

  Molim za savjet. Stan smo unajmili, vlasnik je rekao da nema potrebe da mijenjamo bravu iako on ima ključ. Mi smo rekli u redu. No ipak smo se predomislili i ne osjećamo se ugodno kad znam da on ima ključ. Smijemo li promijeniti bravu te ga nakon toga samo obavijestiti o tome.Hvala na odgovoru unaprijed.
 5. Prije braka bila sam vlasnica garsonjere koju smo u braku prodali, podigli kredit i kupili veći stan.Za garsonjeru smo tada dobili 40000 njem.maraka, a stan kupili za 55000 tadašnjih maraka. Upisano vlasništvo je moje 2/3, njegovo 1/3. Digli smo kredit i zajedno ga otplaćivali 15 godina jer nismo imali dosta za veci stan bez kredita. Stan smo zajednički i adaptirali.Kredit je u cjelosti otplaćen. Planiram se razvesti pa me zanima- može li on ostati u stanu ili imam pravo tražiti da iseli. Kako bi bilo najpoštenije podijeliti i rješiti situaciju. Ako on ode iz stana što sam ja njemu dužna dati
 6. Kći s malim djetetom 1.10.2015. iznajmi stan, usmeni dogovor s jednom starijom ženom i njenim nećacima. Dogovorimo da je otkazni rok 30 dana. Oni kažu da će ju prijaviti. Kći useli. Nakon 20 dana dolazi starica na vrata i pravi probleme da ona želi nazad u svoj stan, kaže da to nisu njeni nećaci nego su trebali brinuti za nju,al ona nije zadovoljna.Do tog dana jos nije prijavljena kći, još nije napravljen ugovor o najmu. Žena zove policiju. Kći kaže da će iseliti da nema problema da joj daju bar 2 tjedna da sve organizira. Ode policija. Nakon 2 dana opet ju zovu da će joj sutra doći opet polic
 7. limac

  optužnica

  znate što meni nije jasno- u istoj optužnici prvo okrivljenom traže 10 mjeseci za TTo,a drugo okrivljenom traže 10 mjeseci za TTo u pokušaju-pa nije to isto...pokušaj i prava tto....odvjetnik jedan mi je rekao da pravna kvalifikacija ne odgovara činjeničnom opisu, jel mi možete pojasniti?
 8. limac

  optužnica

  Molim vas recite mi koliko može otprilike koštati obrana pred optužnim vijećem? gledam tamo one tarife pa mi baš nije jasno...
 9. limac

  optužnica

  Optužnica je za tešku tjelesnu u pokušaju, državni odvjetnik traži kaznu zatvora od 10 mjeseci. Kakve su opcije po vašim procjenama? Bi li pristali na kakvu nagodbu ,kakva je praksa? Može li se za to možda dobiti i rad za opće dobro? Da li u praksi sud može dati i manju kaznu ili ne?
 10. E sad, ako bude optuzen, mozemo li se zaliti što je istraga bila tako kratka i sto nismo stigli podnijeti zahtjev za dokazne radnje. U istraznom zatvoru dobio je pouku o pravima,ali kako je vrlo mlad 22 g. nije znao sto to sve znači,odvjetnik ga nije ni posjetio niti ga uputio u nesto, kad je izasao iz istraznog nakon 4 dana zakljucena je istraga(od toga su 2 dana vikend) pa nismo imali ni vremena nesto poduzeti. Mozemo li se zaliti po tom osnovu?
 11. Ali zar nisu bili duzni ispitati svakog svjedoka kojeg su naveli u rješenju o pokretanju istrage?
 12. Situacija je sad ovakva: 14.05. je datum kad je započela istraga, 29.05. je pušten iz istražnog zatvora, 2.06. je datum kad je završena istraga.Za jednog svjedoka znamo da nije ispitan jer nije ni dobio poziv. A navedeno je 12 svjedoka pa smo mislili da će istraga duze trajati. S obzirom na gore navedeno može li to mozda značiti da optuznice nece ni biti i da u mozda zaključili kako nije kriv za to što ga optuzuju?
 13. Da li to znači da se takav branitelj ipak više potrudi nego onaj po sluzb.duznosti? je li on bolje plaćen nego taj po sl.duz? Jer ovi po sluzb.duznosti su katastrofa....I recite dali mozemo mi birati tog barnitelja ili to oni odaberu?
 14. Znači, možemo uputiti zahtjev za branitelja po sl.duz.Zanima me da li da to uputimo zahtjev sad dok traje istraga ili da čekamo da vidimo hoće li uopće podići optužnici.Koja opcija je bolja?
×
×
 • Napravi novi...