Jump to content

Sarahh

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, zanima me sljedeće a situacija je sljedeća: tri su suvlasnika obiteljske kuće i svi su 1/3 (otac, sin i kći) otac je na sudu sa sinom koji nema još ništa a ima ugovor o doživotnom uzdržavanju (ne živi u kući taj sin) ali otac želi raskinuti ugovor pa spor još traje te je bilješka na vlasničkom listu da je spor u tijeku. E sada mene zanima da li sestra koja je vlasnica 1/3 kuće može meni prodati ili darovati svoju trećinu a da se ja upišem i da budem vlasnik 2/3, znači tata živi u svojoj trećini i spori se sa drugim sinom koji ne živi u toj kući. A drugo pitanje ako se mogu upisati da li moram plaćati porez ili kako to napraviti da se izbjegne porez (darovanje??) Hvala na odgovorima!
  2. Hvala podignute su tuzbe pa evo vidjeti ćemo obje su iduće godine
  3. Poštovani, tata je svoj dio kuće ugovorom o dosmrtnom uzdravanju dao sinu dio kuće je 1,3 (JEDNA TREĆINA). Sin taj isti je otudio novac koji mu je tata dao na čuvanje i ne zeli ga vratiti, sada tata zeli sudski skinuti sina sa ugovora jer sin vise ni ne dolazi obići tatu a novac nije vratio. Tu su još braća i sestra koji su prisutni. Koliko traje parnica o raskidu ugovora i kako sa tim novcima ugom koji je tu nastao- Hvala Sara!
  4. Pozdrav, ne sve je išlo tako kako sam napisala operacija u Vinogradskoj i na njihov prijedlog komisija Baštijanova koja je odobrila i Krapisne rehabilitacija još sat tu na reha.. pa čisto da se pripremim za plaćanje ako treba!
  5. Poštovani, da li plaćam Krapinske toplice koje su mi pripisane nakon operacije kuka, imam dopunsko osiguranje , rehabilitacija mi je 21 dan! Hvala Ena!
  6. Pozdrav, to je bio usmeni zahtijev novog ravnatelja bez konkretnog dogovora što ću točno raditi i što je sa poslovima koje sam radila do sada. Moje mišljenje je da su htijeli da radim oba posla? Hvala!
  7. Poštovani, prebacili bi me iz jednog Odjela u drugi, ali inzistiraju da se i dalje vodim u onom Odjelu u kojem sam radila do sada. Da li je moje pravo bez posljedica da se ne prebacim u novi Odjel dok ne dobijem pismeni premještaji u okviru nekog aneksa ugovora o radu ili zahtjeva ravnatelja, radi se o javnoj službi. Posao nije istog sadržaja, hvala pozdrav Eni!
  8. Pozdrav, molim ako netko moze odgovoriti kako se pripremiti za ostavinsku raspravu ako se zna da je pokojnik imao racune u banci a nitko od dijece ne zna gdje i koliko. Da li to sami istrazujemo pomocu osmrtnice, najbanalnije dodjem i pitam na salteru ili to mora neka pravna osoba, odvjetnik. Voljeli bi imati sve pripremljeno da se na ostavinskoj zna i taj podatak. HVALA !
  9. Pozdrav, koja prava ima posjednik do kada može uživati posjed , a sestra koja nema ništa nema zato što nije sudjelovala u ničemu samo uživala u svemu i zadužila se po pitanju alimentacije, razumjete li sada zašto nema. Pozdrav!
  10. Matrix76, znači jedna sestra nije dobila ništa a koristi stan (nije zaslužila jer će joj sud uzeti), živi oduvjek u toj kući, sada u jednoj od etaža nije ništa uložila. Ja sam kupila stan i živim u njemu jer mi se tada situacija u kući ćinila preteškom, a svoj stan u kući sam sama dovršavala je je tavanski. A što se etažiranja tiče da pitanje je ako se nećemo moći točno dogovoirti čije je šta. Ja imam neke račune o ulaganju, da budem kraća ja sam najviše uložila u svoj stan/kuću a ne živim tamo. Sada me zanima da li da se ipak vratim ili to nema veze ako dođe do nečega. HVALA i pozdrav!
  11. Poštovani kao što sam napisala kuća je 1/3, a što znači točno ovo "Idealni dio stvari je neodvojiv od suvlasničkoga dijela koji ga određuje" HVALA
  12. Poštovani, možete li mi ukratko objasniti što ovo znači "prava vlasnistva idealnog dijela u pogledu nekretnine kao cjeline koji nije odredjen ali je odrediv." Stanovi nisu određeni u kući koji je čiji , 3 su stana , ali se zna otprilike tko je koliko ulagao. HVALA!!
  13. Poštovani, hvala na odgovoru znam da je vl. list zakon , ali ne znam opet zašto kod mene piše (VLASNIŠTVO) u posjedovnom a kod sestra ne, a sve smo 1/3, hvala!
  14. Poštovani, zanima me zašto je na posjedovnom listu u zagradi napisano velikim slovima (VLASNIŠTVO), samo kod jednog imatelja 1/3 a kod druga dva ne, hvala i pozdrav S!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija