Jump to content

Marintek

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Marintek objavio

  1. Poštovanje, Kratko objašnjenje i evo nekoliko pitanja. Zgrada je nacionalizirana i povrat je u toku.Dio zgrade neće biti vraćen u naravi nego u državnim obveznicama nakon izvršene procjene ovlaštenog vještaka. 1.Kolika je vrijednost te jedne obveznice? 2.kako se ona može unovčiti? 3.Koji su rokovi isplate takvih obveznica? 4.Da li se one isplaćuju retroaktivno tj. sa datumom predanog zahtjeva za povrat imovine o kojoj se radi? Zahvaljujem
  2. Hvala na odgovoru! Naime to je i meni jasno. No teško mi je vjerovati da nisu obavljene ostavinske rasprave iza praktično 3 generacije vlasnika kojih više nema. Ja sam parcelu kupio od zadnjeg posjednika te parcele. Svakako nije normalno da ja plaćam troškove stjecanja vlasništva koje je trebalo biti regulirano prije no što sam ja kupio nekretninu i to upravo rješenjem o ostavinskoj raspravi.
  3. Pokušat ću kratko iako nije baš lako. Ugovor o kupoprodaji poljoprivrednog zemljišta sklopljen je između prodavatelja i mene 1990. g. i ovjeren je u tadašnjoj općini.Istoga dana dobio sam i posjedovni list temeljem spomenutog ugovora kojim je utvrđeno da je spomenuta čestica promijenila vlasnika tj.da je prešla u moj posjed. Međutim,danas sam u zemljišno-knjižnom odjelu pokušao izvaditi vlasnički list za istu česticu, ali nisam uspio.Naime u tom odjelu je za vlasnika te čestice upisan je djed prodavaoca od kojeg sam ja kupio spomenutu nekretninu.Taj djed i moj prodavatelj odavno nisu među živima, a meni je rečeno da nakon uplate od 1800,00 kuna i izlaska ekipe na teren mogu izvršiti uknjiženje na svoje ime. Moje pitanje je: Zar nije logično, da se temeljem kupoprodajnog ugovora, kojim je potvrđena kupoprodaja i izvodom iz katastarskog plana, utvrdi tko je sadašnji vlasnik? Isto tako bi trebalo biti logično, da se uvidom u dokumente o nasljedstvu ili prodaji, može utvrditi tko je osoba koja je meni prodala zemlju tj.kako je ta osoba postala vlasnik čestice iako nije spomenuta u vlasničkom listu.
  4. Ne znam da li da se zahvalim na odgovoru sada ili tek kad ga dobijem?
  5. I molim odgovor na pitanje da li jedan od partnera može spriječiti eventualnu prodaju bilo čega što smatra bračnom stečevinom,prije nego se točno utvrdi kako će se imovina dijeliti. Bilo bi mi drago ukoliko mogu dobiti odgovor koji tražim! Zahvaljujem
  6. Hvala lijepa.Molio bih još odgovor na drugi dio pitanja.
  7. Poštovani! Zanima me na koji način dolazi do pdjele bračne stečevine nakon razvoda,tj.što je potrebno poduzeti da se ta bračna stečevina podijeli. I molim odgovor na pitanje da li jedan od partnera može spriječiti eventualnu prodaju bilo čega što smatra bračnom stečevinom,prije nego se točno utvrdi kako će se imovina dijeliti.
  8. Molim odgovor ukoliko je moguće. Da li postoji bilo kakva mogućnost da branitelj invalid domovinskog rata 30% podstanar dobije ili kupi stan po nekim povoljnim uvjetima?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija