Jump to content

bob25274

Korisnik
 • Broj objava

  425
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  4

bob25274 je zadnji put osvojio dan lipanj 11 2016

bob25274 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

5 pratitelja

O bob25274

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

4409 pregleda profila
 1. Vaše dijete može steći i državljanstvo BiH i Hr budući da ste vi, roditelji različitih državljanstava. Upis u knjige državljana možete izvršiti pri matičnim uredima u Bih i Hr gdje ste vi upisani uz original rodni list djeteta na internacionalnom obrascu.
 2. Uđite u sustav OIB za građane i bit će jasnije sivko.
 3. Ne. OIB se dodjeljuje svim fizičkim i pravnim osobama koji imaju neki vid "komunikacije" sa R Hrvatskom,nebitno da li su domaći i/ili strani državljani. Jednom dodjeljen OIB ostaje aktivan dok je osoba u životu i nije promjenjiv.
 4. Jedan roditelj nije dovoljan u vašem slučaju s obzirom na godinu rođenja. Zahtjev neće biti osnovan.
 5. Ima. U kojim dokumentima se  supruga rođena 1977.g. izjašnjavala kao Crnogorka?

  Radna knjižica, popis stanovništva...Na koji način postoji mogućnost stjecanja državljanstva? Hvala na pomoći...

  1. Borbena7

   Borbena7

   Pište na svom profilu, a teško da će Vam netko tu vidjeti objavu i odgovoriti.

  2. Mide

   Mide

   Hvala.

    

 6. Ako su roditelji bili različitog republičkog državljanstva sporazum može postojati,ali s obzirom na rođenje 1972.njega nema. Činjenica da u većini dokumenata vam stoji SFRJ nije mjerodavna,već ono što piše u arhivi matice rođenih u mjestu rođenja. Škole,firme,radne knjižice itd su pisale samo SFRJ što nije pogrešno ali nije niti potpuno što MUP ne cijeni.
 7. I uz tu činjenicu uvjeta nema s obzirom na rođenje u CG. Ukoliko niste nigdje upisani u KD do 1992.godine u SFRJ a i otac je hrv državljanin uvjet postoji.
 8. Od podnošenja zahtjeva do okončanja 6 mjeseci do 5 godina.
 9. Pozovite se,ali bit ćete odbijeni jer ste rođeni prije stupanja na snagu sadašnjeg zakona koji se primjenjuje za osobe isključivo rođene od 08.10.1991. U vašem slučaju potrebno je da su oba roditelja hr državljani u trenutku rođenja,pročitajte izmjenu i dopunu zakona do kraja.
 10. Nema uvjeta iz razloga što ste stekli državljanstvo bivše državne zajednice SFRJ /tada SR Makedonije/ po prebivalištu,rođenju,te porijeklu jednog roditelja do stupanja na snagu sadašnjeg zakona.
 11. Članak 5 stavak 2 samo za rođene od '92 god uz uvjet jedan roditelj hr državljanin...uz ostale sigurnosne provjere.
 12. Konzulati primaju sve dok o tome odlučuje Zagreb. Do 08.10.1991. se ne primjenjuje ovaj zakon po jednom roditelju,već zakon o drž SRH 32/77.
 13. Znači to da nas sve ovdje čisto informirate da li ste primljeni u državljanstvo ili ne, nekima bi možda vaš odgovor bio od koristi koji su u sličnoj situaciji pa da i oni pokušaju postati EU državljanin....
×
×
 • Napravi novi...