Jump to content

bob25274

Korisnik
 • Broj objava

  417
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  4

bob25274 je zadnji put osvojio dan lipanj 11 2016

bob25274 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

10 pratitelja

O bob25274

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

4316 pregleda profila
 1. Od podnošenja zahtjeva do okončanja 6 mjeseci do 5 godina.
 2. Pozovite se,ali bit ćete odbijeni jer ste rođeni prije stupanja na snagu sadašnjeg zakona koji se primjenjuje za osobe isključivo rođene od 08.10.1991. U vašem slučaju potrebno je da su oba roditelja hr državljani u trenutku rođenja,pročitajte izmjenu i dopunu zakona do kraja.
 3. Nema uvjeta iz razloga što ste stekli državljanstvo bivše državne zajednice SFRJ /tada SR Makedonije/ po prebivalištu,rođenju,te porijeklu jednog roditelja do stupanja na snagu sadašnjeg zakona.
 4. Članak 5 stavak 2 samo za rođene od '92 god uz uvjet jedan roditelj hr državljanin...uz ostale sigurnosne provjere.
 5. Konzulati primaju sve dok o tome odlučuje Zagreb. Do 08.10.1991. se ne primjenjuje ovaj zakon po jednom roditelju,već zakon o drž SRH 32/77.
 6. Znači to da nas sve ovdje čisto informirate da li ste primljeni u državljanstvo ili ne, nekima bi možda vaš odgovor bio od koristi koji su u sličnoj situaciji pa da i oni pokušaju postati EU državljanin....
 7. Nema uvjeta iz razloga što se rođeni do 08.10.1991. Do tog datuma potrebno je da bi ste aplicirali za državljanstvo da su oba roditelja bili hr državljani u trenutku vašeg rođenja. Navodte da je samo majka. Da ste rođeni od 08.10.1991. uvjet bi bio ispunjen jer je dovoljno da je jedan od roditelja hr državljanin.
 8. Ukoliko je vaše punoljetno dijete od oba roditelja hrvatske narodnosti i hrvatskih državljana podnijelo zahtjev za primitak u državljanstvo sukladno članku 16.Zakona prije 01.01.2020.zahtjev se obrađuje po propisima koji su vrijedili ranije,do izmjene i dopune zakona,odnosno potrebno je i da dijete dokazuje svoju osobnu pripadnost iz javnih isprava koje posjeduje. Ukoliko je od predaje zahtjeva vašeg djeteta prošlo više od 12-18 mjeseci,a nema ostalih zakonom predviđenih zapreka uputite požurnicu na zahtjev nadležnom MUP-u. Da dijete podnese zahtjev po novim odredbama nema zapreka ali zahtjev na zahtjev je u suprotnosti sa zakonom o općem upravnom postupku. Za pobliže obratite se u priv poruke.
 9. Okvirno vrijeme realizacije ovahvih zahtjeva je do dvije godine. Slobodno uložite požurnicu na zahtjev.
 10. Vjerovatno mislite na prigovor. Isti se dostavlja u PP koja je izdala prekršajni nalog.
 11. Treba vidjeti kada ste stekli srpsko državljanstvo. Možete se javiti i u pp.
 12. Ima. U kojim dokumentima se supruga rođena 1977.g. izjašnjavala kao Crnogorka?
 13. Samo uz uvjet i dokaze da ste pripadnica hrvatskog naroda ili vi ili oba /jedan/ od roditelja.
 14. Gužve su velike, pravila nema. Možete dobiti za 3 mjeseca, a možete i za 3 godine. Bitno da je zakonski uvjet ispunjen.
×
×
 • Napravi novi...