Jump to content

bob25274

Korisnik
 • Broj objava

  420
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  4

bob25274 je zadnji put osvojio dan lipanj 11 2016

bob25274 objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

10 pratitelja

O bob25274

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

4359 pregleda profila
 1. Ima. U kojim dokumentima se  supruga rođena 1977.g. izjašnjavala kao Crnogorka?

  Radna knjižica, popis stanovništva...Na koji način postoji mogućnost stjecanja državljanstva? Hvala na pomoći...

  1. Borbena7

   Borbena7

   Pište na svom profilu, a teško da će Vam netko tu vidjeti objavu i odgovoriti.

  2. Mide

   Mide

   Hvala.

    

 2. Ako su roditelji bili različitog republičkog državljanstva sporazum može postojati,ali s obzirom na rođenje 1972.njega nema. Činjenica da u većini dokumenata vam stoji SFRJ nije mjerodavna,već ono što piše u arhivi matice rođenih u mjestu rođenja. Škole,firme,radne knjižice itd su pisale samo SFRJ što nije pogrešno ali nije niti potpuno što MUP ne cijeni.
 3. I uz tu činjenicu uvjeta nema s obzirom na rođenje u CG. Ukoliko niste nigdje upisani u KD do 1992.godine u SFRJ a i otac je hrv državljanin uvjet postoji.
 4. Od podnošenja zahtjeva do okončanja 6 mjeseci do 5 godina.
 5. Pozovite se,ali bit ćete odbijeni jer ste rođeni prije stupanja na snagu sadašnjeg zakona koji se primjenjuje za osobe isključivo rođene od 08.10.1991. U vašem slučaju potrebno je da su oba roditelja hr državljani u trenutku rođenja,pročitajte izmjenu i dopunu zakona do kraja.
 6. Nema uvjeta iz razloga što ste stekli državljanstvo bivše državne zajednice SFRJ /tada SR Makedonije/ po prebivalištu,rođenju,te porijeklu jednog roditelja do stupanja na snagu sadašnjeg zakona.
 7. Članak 5 stavak 2 samo za rođene od '92 god uz uvjet jedan roditelj hr državljanin...uz ostale sigurnosne provjere.
 8. Konzulati primaju sve dok o tome odlučuje Zagreb. Do 08.10.1991. se ne primjenjuje ovaj zakon po jednom roditelju,već zakon o drž SRH 32/77.
 9. Znači to da nas sve ovdje čisto informirate da li ste primljeni u državljanstvo ili ne, nekima bi možda vaš odgovor bio od koristi koji su u sličnoj situaciji pa da i oni pokušaju postati EU državljanin....
 10. Nema uvjeta iz razloga što se rođeni do 08.10.1991. Do tog datuma potrebno je da bi ste aplicirali za državljanstvo da su oba roditelja bili hr državljani u trenutku vašeg rođenja. Navodte da je samo majka. Da ste rođeni od 08.10.1991. uvjet bi bio ispunjen jer je dovoljno da je jedan od roditelja hr državljanin.
 11. Ukoliko je vaše punoljetno dijete od oba roditelja hrvatske narodnosti i hrvatskih državljana podnijelo zahtjev za primitak u državljanstvo sukladno članku 16.Zakona prije 01.01.2020.zahtjev se obrađuje po propisima koji su vrijedili ranije,do izmjene i dopune zakona,odnosno potrebno je i da dijete dokazuje svoju osobnu pripadnost iz javnih isprava koje posjeduje. Ukoliko je od predaje zahtjeva vašeg djeteta prošlo više od 12-18 mjeseci,a nema ostalih zakonom predviđenih zapreka uputite požurnicu na zahtjev nadležnom MUP-u. Da dijete podnese zahtjev po novim odredbama nema zapreka ali zahtjev na zahtjev je u suprotnosti sa zakonom o općem upravnom postupku. Za pobliže obratite se u priv poruke.
 12. Okvirno vrijeme realizacije ovahvih zahtjeva je do dvije godine. Slobodno uložite požurnicu na zahtjev.
 13. Vjerovatno mislite na prigovor. Isti se dostavlja u PP koja je izdala prekršajni nalog.
×
×
 • Napravi novi...