Jump to content

bob25274

Korisnik
  • Broj objava

    594
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    8

Sve što je bob25274 objavio

  1. Već sam vam odgovorio te predlažem kontakt putem pp. Imate pravo vi na državljanstvo, uz određene uvjete, dok vaše dijete također bi ispunjavalo uvjete po porijeklu /jedan od roditelja/. Ukoliko se vama utvrdi državljanstvo, smatra se da ga imate od rođenja.
  2. Vremenski okvir ne postoji, čekanje po utvrđivanju državljanstva je trenutno do tri/četiri godine, dok, kod prijema između jedne i šest/sedam godina. Budite strpljivi, čim riješe predmet bit ćete obaviješteni. Da, uz dodatne određene pretpostavke. Za pobliže informacije javite se u pp uz kopiju vaše poruke ovdje.
  3. Malo prebivališta za stjecanje državljanstva, osim u slučaju hrvatske nacionalne pripadnosti.
  4. Ne. Potrebno je dokazati nacionalnu pripadnost sa 10-tak dokumenata, što osobnih što od oba ili jednog roditelja. Djedovi dokumenti mogu biti plus.
  5. Kada je bratić rođen i da li roditelji imaju hrvatsko državljanstvo? Čeka se u nekim slučajevima 6,7 godina.
  6. Koje državljanstvo imaju roditelji? Za potrebe korištenja po inostranstvu isključivo rodni list iz države rođenja, dok rodni list iz Hrvatske može poslužiti samo za potrebe u RH.
  7. Pišite mail Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, predstavku na info mail, navedite koji Konzulat ne odgovara na pitanja, pozive telefonom i sl, odmah će se reagirati. Mail je ovaj: konzularni.poslovi@mvep.hr Javite povratno da li je bilo uspješno....
  8. @pedjas nema rok 31.12.2021. jer su mu OBA roditelja hr državljani. Teško je sa Konzulatima, ali u Pol.postoji neće zaprimiti zahtjev jer je prebivalište ili boravak izvan RH.
  9. Može. Ne baš 5 god da stoji negdje , ali postupci traju između jedne i šest godina.
  10. Poštovani, Ne znam da li sam vam već odgovorio na upit.....
  11. Ima. Potrebno podnijeti zahtjev za utvrđivanje državljanstva pri Konzulatu RH u Beogradu. Čl.5 st 2 zakona o državljanstvu,rok 31.12.'21.
  12. Ako je po narodnosti pitat će vas osnovna životna pitanja i cijeniti vaš doprinos prema gajenju hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, te ostala općenita pitanja, naravno uz pisane dokaze o pripadnosti vas, oba i/ili jednog roditelja od rođenja na dalje. Neće to biti skoro, možda za oko godinu dana. Ukupno trajanje između jedne i šest godina.
  13. Ovo su "tipski" odgovori, skoro se šalju automatski. Morate biti strpljivi, postupci traju od jedne do šest godina. Zavisi od datuma stjecanja republičkog državljanstva za vas.
  14. Tražit će Vam se dopuna zahtjeva u vidu dostavljanja dokumenata /javnih isprava-škole, fakulteti, matične knjige i dr/ za Vas o pripadnosti hr narodu...
  15. Da, uz postojanje određenih uvjeta i vašeg državljanskog statusa do i od 1991.godine. Za pobliže informacije javite se u inbox....uz vašu poruku.
  16. Kod Vas Sike793 nema nikakvog razgovora, radi se o utvrđivanju ne o stjecanju državljanstva što su različite zakonske strukture. Za slučaj "ministarstvu uprave" javite se u inbox, pomoći ću Vam.
  17. Vjerujem. Ništa drugo, nego "imajte strpljenja".
  18. Da, uz postojanje određenih uvjeta i vašeg državljanskog statusa do i od 1991.godine. Za pobliže informacije javite se u inbox....uz vašu poruku. Naravno, dostavio sam Vam moj komentar na upit. Imate, uz dodatno ispunajvanje nekih činjenica, o kojima, ukoliko još nismo možemo koju riječ više u inbox-u.... Možete. Za dodatna pitanja javite se u inbox.
  19. Poštovani, Prema navedenom stavku zakonskog članka NISTE OBAVEZNI prilagati dokaze o svojoj oobnoj nacionalnoj deklaraciji. Međutim, kako je pravilnicima po postupanju po djelokrugu MUP-a propisano nešto drugačije mišljenje odazovite se pozivu, pribavite bar neki od dokaza jer, evidentno je da ste niste deklarirali drugačije no oba roditelja. Ukoliko pozivu u roku ne udovoljite zahtjev će biti odbačen. Naknadno, ukoliko Vas u konačnici odbiju Vaš tužbeni zahtjev u upravnom sporu je zagarantiran uspjehom po članku 16.tavku 3. koji je u "upotrebi" od 01.01.2020. LP Orininal Izvoda iz matične knjige rođenih prevedeno na hrvatski jezik i latinično pismo. Da, uz postojanje određenih uvjeta i vašeg državljanskog statusa do i od 1991.godine. Za pobliže informacije javite se u inbox....uz vašu poruku.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija