Jump to content

bob25274

Korisnik
 • Broj objava

  417
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  4

Sve što je bob25274 objavio

 1. Od podnošenja zahtjeva do okončanja 6 mjeseci do 5 godina.
 2. Pozovite se,ali bit ćete odbijeni jer ste rođeni prije stupanja na snagu sadašnjeg zakona koji se primjenjuje za osobe isključivo rođene od 08.10.1991. U vašem slučaju potrebno je da su oba roditelja hr državljani u trenutku rođenja,pročitajte izmjenu i dopunu zakona do kraja.
 3. Nema uvjeta iz razloga što ste stekli državljanstvo bivše državne zajednice SFRJ /tada SR Makedonije/ po prebivalištu,rođenju,te porijeklu jednog roditelja do stupanja na snagu sadašnjeg zakona.
 4. Članak 5 stavak 2 samo za rođene od '92 god uz uvjet jedan roditelj hr državljanin...uz ostale sigurnosne provjere.
 5. Konzulati primaju sve dok o tome odlučuje Zagreb. Do 08.10.1991. se ne primjenjuje ovaj zakon po jednom roditelju,već zakon o drž SRH 32/77.
 6. Znači to da nas sve ovdje čisto informirate da li ste primljeni u državljanstvo ili ne, nekima bi možda vaš odgovor bio od koristi koji su u sličnoj situaciji pa da i oni pokušaju postati EU državljanin....
 7. Nema uvjeta iz razloga što se rođeni do 08.10.1991. Do tog datuma potrebno je da bi ste aplicirali za državljanstvo da su oba roditelja bili hr državljani u trenutku vašeg rođenja. Navodte da je samo majka. Da ste rođeni od 08.10.1991. uvjet bi bio ispunjen jer je dovoljno da je jedan od roditelja hr državljanin.
 8. Ukoliko je vaše punoljetno dijete od oba roditelja hrvatske narodnosti i hrvatskih državljana podnijelo zahtjev za primitak u državljanstvo sukladno članku 16.Zakona prije 01.01.2020.zahtjev se obrađuje po propisima koji su vrijedili ranije,do izmjene i dopune zakona,odnosno potrebno je i da dijete dokazuje svoju osobnu pripadnost iz javnih isprava koje posjeduje. Ukoliko je od predaje zahtjeva vašeg djeteta prošlo više od 12-18 mjeseci,a nema ostalih zakonom predviđenih zapreka uputite požurnicu na zahtjev nadležnom MUP-u. Da dijete podnese zahtjev po novim odredbama nema zapreka ali zahtjev na zahtjev je u suprotnosti sa zakonom o općem upravnom postupku. Za pobliže obratite se u priv poruke.
 9. Okvirno vrijeme realizacije ovahvih zahtjeva je do dvije godine. Slobodno uložite požurnicu na zahtjev.
 10. Vjerovatno mislite na prigovor. Isti se dostavlja u PP koja je izdala prekršajni nalog.
 11. Treba vidjeti kada ste stekli srpsko državljanstvo. Možete se javiti i u pp.
 12. Ima. U kojim dokumentima se supruga rođena 1977.g. izjašnjavala kao Crnogorka?
 13. Samo uz uvjet i dokaze da ste pripadnica hrvatskog naroda ili vi ili oba /jedan/ od roditelja.
 14. Gužve su velike, pravila nema. Možete dobiti za 3 mjeseca, a možete i za 3 godine. Bitno da je zakonski uvjet ispunjen.
 15. Nisam mislio na ignoriranje oca figurativno već ga izuzimaš iz prepiske jer je nehrvat,a to ti ništa pomoći neće. Izjašnjavanje na fakultetu i u NVO je također rađeno radi eventualnog benefita državljanstva RH. Apliciraj,javi odgovor mjerodavnih tijela po okončanju.
 16. Oca ignorirate konstantno. Ukoliko on nije Hrvat šanse su vam minimalne,posebice imajući u vidu čije ste putovnice vlasnik. I da se niste odrekli državljanstva R Srbije isto vam je. Pokušajte,trenutačno se čeka između jedne i šest godina.
 17. Iskreno, MUP RH teško,skoro nikako ne prima kosovare u državljanstvo. Kosovo nije država,već još uvijek i zvanično pokrajina R Srbije,mnoge zemlje povlače odluku o priznanju neovisnosti. Mišljenja sam da sačekate 2,3 godine te podnesete molbu. Ovog trenutka bit ćete odbijeni sigurno jer Vam otac nije hrvatske narodnosti što se cijeni u bitnom.
 18. Ili ste Albanac ili Hrvat. Morate imati niz dokaza,od osnovne,srednje škole,prijave rođenja,zaključenja braka,rođenja djece itd da ste se izjašnjavali kao Hrvat,te isto tako i vaš otac. Nepisano je pravilo da se zahtjev razmatra po nac deklaraciji oca te podnositelja. To što je majka Hrvatica nema veliku jačinu.
 19. Pozdrav. Jeste li nešto radili na vašem slučaju?
 20. Uvjeti su ispunjeni. Za pobliže se javite u priv poruke ili na mail ivoivic2012@gmail.com.
 21. Uvjeti su ispunjeni uz činjenicu da ste se i vi kroz život od punoljetstva do danas na upite državnih službi dali vašu nacionalnu deklaraciju Hrvatica. Za pobliže se javite u priv poruke ili mail ivoivic2012@gmail.com.
 22. Poštovani, Ispunjeni su uvjeti i za vas i za sestru. Predlažem da se javite u priv poruke ili na mail ivoivic2012@gmail.com. Lp
×
×
 • Napravi novi...