Jump to content

bob25274

Korisnik
 • Broj objava

  581
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  7

Sve što je bob25274 objavio

 1. Ako je po narodnosti pitat će vas osnovna životna pitanja i cijeniti vaš doprinos prema gajenju hrvatske nacionalne manjine u Srbiji, te ostala općenita pitanja, naravno uz pisane dokaze o pripadnosti vas, oba i/ili jednog roditelja od rođenja na dalje. Neće to biti skoro, možda za oko godinu dana. Ukupno trajanje između jedne i šest godina.
 2. Pisao sam vam, pošaljite.
 3. Ovo su "tipski" odgovori, skoro se šalju automatski. Morate biti strpljivi, postupci traju od jedne do šest godina. Zavisi od datuma stjecanja republičkog državljanstva za vas.
 4. Tražit će Vam se dopuna zahtjeva u vidu dostavljanja dokumenata /javnih isprava-škole, fakulteti, matične knjige i dr/ za Vas o pripadnosti hr narodu...
 5. Da, uz postojanje određenih uvjeta i vašeg državljanskog statusa do i od 1991.godine. Za pobliže informacije javite se u inbox....uz vašu poruku.
 6. Kod Vas Sike793 nema nikakvog razgovora, radi se o utvrđivanju ne o stjecanju državljanstva što su različite zakonske strukture. Za slučaj "ministarstvu uprave" javite se u inbox, pomoći ću Vam.
 7. Vjerujem da sam odgovorio i da ste pročitali.
 8. Vjerujem. Ništa drugo, nego "imajte strpljenja".
 9. Da, uz postojanje određenih uvjeta i vašeg državljanskog statusa do i od 1991.godine. Za pobliže informacije javite se u inbox....uz vašu poruku. Naravno, dostavio sam Vam moj komentar na upit. Imate, uz dodatno ispunajvanje nekih činjenica, o kojima, ukoliko još nismo možemo koju riječ više u inbox-u.... Možete. Za dodatna pitanja javite se u inbox.
 10. Poštovani, Prema navedenom stavku zakonskog članka NISTE OBAVEZNI prilagati dokaze o svojoj oobnoj nacionalnoj deklaraciji. Međutim, kako je pravilnicima po postupanju po djelokrugu MUP-a propisano nešto drugačije mišljenje odazovite se pozivu, pribavite bar neki od dokaza jer, evidentno je da ste niste deklarirali drugačije no oba roditelja. Ukoliko pozivu u roku ne udovoljite zahtjev će biti odbačen. Naknadno, ukoliko Vas u konačnici odbiju Vaš tužbeni zahtjev u upravnom sporu je zagarantiran uspjehom po članku 16.tavku 3. koji je u "upotrebi" od 01.01.2020. LP Orininal Izv
 11. Uvjet je ispunjen ukoliko niste imali državljanstvo Srbije do 08.10.'91. Za detaljnije javite se u inbox.. Koja republička državljanstva su imali roditelji?
 12. Ne, članak 5 st 2 je primjenjiv za rođene od 08.10.'91.
 13. U tom slučaju /ukoliko ste u isto sigurni/ uvjeta ne bi bilo. Isto provjerite i u uvjerenju o državljanstvu u rubrici: "osnova i datum upisa".
 14. Provjerite od kad ste državljanka Srbije. Uvjet postoji uz određene činjenice. Za pobliže se javite u inbox....
 15. Po "novom" zakonu kako navodite i to čl.5 st.2 nema uvjeta ali ima po drugim odredbama. Za više informacija javite se u inbox../uz kopiju vašeg posta/.
 16. Kopirajte poruku i pošaljite u inbox za dodatne informacije, ukoliko želite. Ukoliko su se roditelji nakon vašeg rođenja sporazumjeli na danas vama "potreban" način, a u odnosu na republičko džaljanstvo neovino gdje ste se rodili zahtjev može biti osnovan. Sigurno ste im poslali upit o statusu predmeta te zaprimili i odgovor. Inače, ne izvješćuju stranke o zaprimljenosti predmeta. Čeka se između 6 mjeseci i tri godine u ovakvim predmetima , malo ljudi, puno zahtjeva. Nema pravila. Netko čeka npr 4 mjeseca netko 19.... Sve ovisi o obrađivaču zahtjeva.
 17. Pozdrav. Ima uvjeta. Ukoliko želite dodatne informacije javite se u inbox, kopirajte i ovu poruku..LP
 18. Nema pravila. Netko čeka npr 4 mjeseca netko 19.... Sve ovisi o obrađivaču zahtjeva.
 19. Uvjeti su ispunjeni u cijelosti. Za pobliže informacije ili pomoć javite se u inbox.... Odgovor Vam je ponudio @Petar-Sa.
 20. MUP će ukoliko isto navedete te činjenice zatražiti sl.putem.
 21. Obrazac pod broj 1. Primljeno i odgovoreno u inbox.
×
×
 • Napravi novi...