Jump to content

Grayswandir

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovanje! Problem je sljedeći: trgovačko društvo A je isplatilo fizičkoj osobi B iznos od recimo 50.000,00 kn, iako je znalo da je fizičkoj osobi B račun blokirao njegov vjerovnik C za iznos od 100.000,00 kn. 50.000,00 kn je isplaćeno na ruke, umjesto na blokirani račun. Pitanje glasi, postoji li pravni institut kojim bi C mogao tužiti A i B kako bi se sredstva prebacila na blokirani račun kako bi se namirilia tražbina od C, umjesto da se novci koriste u druge svrhe. Bio bih zahvalan i ako bi se u odgovoru pozvali na zakonske članke. Unaprijed hvala.
  2. Postovani, proucio sam navedenu temu. Puno hvala na pomoci.
  3. Ne, moji roditelji su vlasnici preostale 2/6. Ivanka je greska koja se pojavila u nekom davnom ugovoru ili rjesenju, za koju baka i deda ocito nisu smatrali da je vazna.
  4. Poštovani, Uskoro će se voditi ostavinski postupak zbog bakine smrti. Na internet stranicama smo, uvidom u zemljišnoknjižni uložak, primjetili grešku u vlasničkom listu. Naime, u vlastovnici je kao vlasnik 2/6 nekretnine upisana moja baka (Ivana), a kao vlasnik daljnje 2/6 upisana je opet moja baka, ali pod krivim imenom (Ivanka). Hoće li nam sada stvarati probleme u vezi ovoga na ostavinskom postupku? Kako ispraviti ovu grešku u zemljišnoknjižnom ulošku? Unaprijed puno hvala na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija