Jump to content

blozer

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, trebao bih savjet. Radim u tvrtci u kojoj se krše radna prava mene i ostalih zaposlenika, ukoliko sam u krivu ispravite me. Tvrtka se bavi skladištenjem i logistikom te ima preko 500 zaposlenih, jedni smo od jačih u regiji . Muči me sljedeće. Konstantno radimo prekovremene meni osobno je svaka druga subota radna nekima je svaka radna. Često se dešava da radim popodnevnu smjenu od ponedjeljka do petka ( od 14 do 22 ), zatim sam obavezan doći u subotu ( od 06 do 14 ), te krečem u nedjelju u noćnu ( od 22 do 06 ). Smatram da se ovime krši moje pravo na dnevni odmor kao i na tjedni odmor. Unutar skladišta se koriste plinski viličari za manipuliranje robom . ( za ovo nisam siguran da li je prekršaj ) . Transportni putevi su konstantno zakrčeni. Unazad neko vrijem dobili smo novi asortiman proizvoda za koji vršimo samo logistiku a skladištimo veoma kratko ( od dan do 3 dana ) dio tog asortimana su opasne kiseline i lužine. Pretpostavljam da se to nesmije skladišti zajedno sa prehrambenim prozvodima također te iste kiseline i lužine transportiramo sa vozilima bez ADR-a. Nedalje nismo išli na nikakvo osbosobljavanje za manipuliranjem istih. Dnevnog svijetla u skaldištu nema . Boce za plin stoje unutar skladišta te prolazim svako malo pored njih. Inspekcija kada dolazi zna se tjedan dana unaprijed i čisti se skaldište moje je pitanje kome da se obratim ? Unaprijed hvala.
  2. Aha, a meni je tamo spominao policajac da ću morat na sud i da će mi se tamo odrediti visina kazne. Znači suda nema?
  3. Poštovanje, Neki dan su nas zaustavile kobre. I Išli nas pretrest prije pretresa rekao sam da imam kod sebe marihuanu i predao sam ju. Odveli su me u PU Dubrava i bili smo tamo jedno sat vremena te su me pustili. Do sada nisam imao nikakvih problema sa zakonom. Zanima me šta očekivati, zanm da je to sada prekršaj ali opet malo sam čitao zakone i to su enormne cifre
  4. Poštovani imam jedno pitanje naime počinio sam neke prometne prekršaje u 05. mjesecu 2008 (Nisam imao kacigu, vozački i neregistrirano motorno vozilo). Prije par tijedana meni stiže doma riješenje i uplatnica od 3800kn (što je jako puno za moje imovinsko stanje) te da je odbijena žalba. znači konačno riješenje je da moram platiti navedeni iznos. Mene zanima dali postoji kakva zastara pošto je od počinjenih prekršaja prošlo 4 i pol godine? Unaprijed hvala na vašim odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija