Jump to content

lakiluk68

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je lakiluk68 objavio

  1. po meni ti je najsigurnije otiči u mirovinsko kod pravnika i on če ti dati najsigurniju i najtočniju informaciju.
  2. pozdrav, ja sam riješio taj problem na taj način da sam otišao u PU tu u sisku kod gospođe Bajt, ona ti radi na tim predmetima sa 2. st. riješenjem pa ti ona kaže dali imaš pravo na čin ili ne. Zatim sam jednostavno u mirovinskom dolje na prijemnom šalteru napisao zahtjev za ponovni izračun mirovine sa naznakom da zatraže očitovanje od PU o mome činu. U hv-u sam imao čin razvodnika a kada je došlo riješenje od PU dobio sam policijski narednik=stožerni. razlika je bila nekih 365 kn na mirovinu. druga stvar otiđi tu kod pravnika u udrugu branitelja pa se posavijetuj sa njim on če te najbolje znati uputiti šta da radiš, i budi uporan moraju ti dati ako imaš pravo.
  3. šta se tiče toga da nam se treba ispoštivati naša prava tu si potpuno u pravu, i sam sam potpisnik toga famoznog ugovora, 05.06. 1991.g. samo me je lagano strah da je "prošla baba sa kolačima".mogao bih svašta napisati na tu temu o svojim mišljenjima i osječajima ali mislim da bi me zauvijek izbacili sa foruma ako razumijete šta je pjesnik time mislio reči. ...........
  4. da li to vrijedi sada po novome zakonu samo za one koji od dana donošenja odu u mirovinu ili ima nešto i retroaktivno za nas koji smo otišli po ćl.11
  5. Nema nikakvog automatizma niti "dodjele" PTSP jer to nije čin ili nagrada za dobro obavljen posao već bolest i to teška i dugotrajna i u velikoj večini i smrtonosna... dobro ja znam koja je to bolest,ja se sa tim borim od 94, pokušaj suicida i tako to, pa me stoga i čudi da sada tamo neki (svaka čast svakome) koji su bili momilizirani i u ratu su bili a mnogi ga nisu ni vidjeli da sada mogu "izganjati" ptsp samom činjenicom da su bili negdje. A to sam čuo iz dva izvora od onih koji sada odlaze u redovite mirovine iz radnog odnosa o tom pravu na najmanje 20%.
  6. slažem se sa tobom, ja mislim da nebi trebalo imati veze vrijeme odlaska u mirovinu sa time dali imaš ili nemaš pravo na tih 525 kn po mjesecu provedenih u ratu. usput imam jedno pitanje za one koji možda znaju a radi se o tome da ljudi koji sada odlaze u mirovinu iz radnog odnosa, konkretno željezara sisak, imaju pravo kao nekim automatizmom na PTSP 20-30% a da nisu ni dana bili kod liječnika, nikakve komisije do sada i tako to a bili su znam konkretne slučajeve, mobilizirani a kada nisu više bili potrebni vračali se na svoja radna mjesta.
  7. [ E pa nemaju ni svi pripadnici hv-a pravo na tih 525 kn za mjesec proveden u ratu. ja sam otišao 1. 12.2002. po čl.11 i nisam dobio ništa više od tri prosječne plače otpremnine a od toga su mi uzeli nekakav doprinos iz plače i k tome još i 400kn dara za dijete, jer kao nisam imao pravo na dar za dijete za sv. nikolu jer sam dobio raskid ugovora 5 dana ranije.
  8. Kao prvo moraš imati važeče 2. stupanjsko riješenje i sa njim u mirovinsko podneseš zahtijev za preračun mirovine ali moraš naglasiti u zahtijevu da ti od policijske uprave zatraže očitovanje o činu.
  9. Moj ti je savijet da ako imaš suprugu da taj upisnik napraviš na nju a ti možeš raditi oko pčela koliko te volja. Ovo ti je iz razloga da ako uđeš u sustav PDV-a NE MOŽEŠ biti u mirovini i u pdv-u.Još bolje ako je supruga zaposlena onda ne mora posebno plačati mirovinsko i zdravstveno nego samo moguči porez na dobit ali samo od te poljoprivredne djelatnosti. Inače sada je po novom da se poticaji mogu ostvariti i za jednu proizvodnu jedinicu, znači 1 krava, 1 hektar neke kulture, baš za tebe konkretno pčelinje zajednice=košnica=65 kn.kom; med=kg=2,86kn; matice pčela=kom=19,50kn.
  10. trebalo je nekih 30-35 dana od poddnošenja zahtjeva do novog riješenja
  11. šta se tiče naknadnog priznavanja čina iz policije moj primjer je sljedeči: umirovljen 1.12.2002. po čl 11. sa činom razvodnika.ove godine kada sam dobio po drugi puta 2. stupanjsko riješenje rvi (prije nisam bio upućen u tu mogućnost) otišao sam u mirovinsko (Sisak) i sa tim rješenjem zatražio da mi pokrenu postupak za priznavanje čina pošto sam 91. bio aktivni djelatnik policije nekih 6mj. Dobio sam čin viši pol. narednik=stožerni, priznato u HZMO-u i razliku mirovine od nekih 364 kn.
  12. puno toga se je stišalo nakon maestra u vezi dionica. Kada nazoveš u hfp teta koja radi tamo kaže da čekaju da vlada dodijeli nove dionice a kada če ona ne zna. podijelili su negdje do 3. ili 4. 7 a za dalje se čeka inače broj za kontakt je 016346278 pa probaj nazvati radnim danom poslije 11,00
  13. Moj zahtjev za 20% su u HFP-u zaprimili 18.07. 2006. a ja još uvijek čekam. Strpljen- spašen.
  14. Ovo vrijedi samo za one koji su otišli u mirovinu poslije 1. 4. 2004. Ja sam od 2002. i danas sam zvao i kaže mi gospođa da ne vrijedi za nas koji smo od ranije a dobili smo samo tri proračunske osnovice.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija