Jump to content

irena0107

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. A kako to napraviti? Kuda moram ići, gdje se javiti?
  2. Poštovani, Bivši suprug mi nije dvije godine uplaćivao alimentaciju za dijete, sve dok mu se sa privremenom mjerom nije naplaćivalo iz plaće. Sada, nakon što je završen sudski spor vezan uz rastavu i kada je nakon žalbe na Županijskom sudu, presuda postala pravomoćna i ovršna, te mu je dan rok od 15 dana za uplatu zaostataka, dotični gospodin jednostavno se oglušuje na presudu. Alimentaciju sada redovno uplaćuje, ne vidim svrhu blokade njegovog računa s obzirom da je prijavljen na minimalac i da mu se već skida redovna alimentacija, a isplata duga u slijedečih 10-15 godina mi je totalni apsurd! Dosta zarađuje na crno, što je i izjavio na sudu, posjeduje policu životnog osiguranja na kojoj postoji dovoljno sredstava da se isplate zaostaci sa kamatom ( kapitalizirana svota ) i posjeduje vlastitu nekretninu. Zanima me kako se mogu naplatiti, jer znam da novaca ima? Hvala
  3. Mama mi je darovala stan kojem je vlasnik 2/3, a brat je vlasnik 1/3 koju mi je također on darivao. Prema uputi javnog bilježnika ništa nisam nigdje prijavljivala jer mi je to prva nekretnina pa nema poreza i rekao mi je da sve ide automatizmom. Ja sam samo automatizmom dobila Rješenje o ovrsi zbog neplaćanja poreza na promet nekretninama u iznosu od 22.000,00 kn Naravno da sam u šoku i da su prošli svi rokovi, osim roka za žalbu nad ovrhom koja ne odgađa provođenje iste. Nikad do sada nisam ništa dobila osim tog rješenja o ovrsi. U poreznoj su mi rekli da napišem zahtjev za ponovno pokretanje postupka, da se barem oslobodim plaćanja poreza nad 2/3 stana jer mi je to dar od mame, a na bratov dio morat ću platiti porez. Kako da ja to napravim? Molim Vas za pomoć jer imam još samo vikend za podnošenje žalbe. Hvala
  4. Kvisko505, Upravo sam jučer saznala u poreznoj - darovnim ugovorom - baka/unuk - plaća se porez na promet nekretnina, pa čak iako je prva nekretnina. Ja sam dobila ovrhu jer sam bila krivo informirana od strane odvjetnika. Najbolje je da odeš u poreznu po savijet.
  5. Poštovani, Dobila sam od javnog bilježnika Prijedlog za ovrhu. Dug je stvaran i željela bi taj dug plaćati na rate i izbjeći predviđene troškove koji su navedeni na prijedlogu. Kome pišem zamolbu za otplatu duga na rate javnom bilježnili ili ovrhovoditelju? Hvala
  6. Puno vam svima hvala, obavijestit cu i centar, pa nek se uključe. Ako zapnem, pišem opet
  7. Ostavinski postupak nije završen, zakazano je ročište kod jb u 3. mjesecu. Centar se nije uključio, niti imam saznanja da li će se ukljućiti. Bivši suprug je bio smješten u dom jer je bio nesposoban brinuti se o sebi, bolovao je od MS. U trenutku pisanja oporuke bio je potpuno nepokretan, jedino što je mogao, mogao je treptati očima, teško pričati i samostalno disati. Znam da kčer ima pravo na nužni dio cjelokupne imovine, ali mislila sam neovisno o tome zatražiti isplatu zaostataka alimentacije iz tog duga od mirovinskog, a onda ako nešto ostane, zatražiti nužni dio. Da ne bi ispala pohlepna, u cijelom tom periodu sama skrbim o djetetu, a baka i deda nisu bili u stanju unuci ni rođendan čestitati, ne daj bože koju čokoladicu kupiti...kontakti s unukom su ravni 0.
  8. Poštovani, Rastavljena sam od 2004. Sa pokojnim gospodinom imam maloljetnu kčer i prema pravomočnoj presudi određena je alimentacija u iznosu od 20% od ukupne mirovine.Bivši suprug nikad nije plaćao alimentaciju. Prije godinu dana iz CZSS su mi rekli da sam dužna potraživati alimentaciju, da dijete ima pravo na besplatnog odvjetnika..., a u protivnom Centar može podnjeti prijavu protiv mene zbog uskračivanja boljih uvijeta života djetetu. Uputili su me u odv. komoru, dodijeljen nam je odvjetnik koji u godinu dana nije napravio ništa, a bivši suprug je umro prije 6 mjeseci. Na ostavinskoj raspravi pročitana nam je oporuka u kojoj on sve ostavlja svojoj majci pa je između ostalog naveo i potraživanja od Mirovinskog. Naše zajedničko dijete ostvarilo je pravo na obiteljsku mirovinu, ali također saznajem da zbog greške u mirovinskom postoji popriličan dug prema njenu koji bi trebala naslijediti njegova majka.Dug je nastao zbog krivog obračuna mirovine, jer mu od 2003. pa do smrti 2015. nije izdano konačno rješenje o mirovini, već samo privremeno. Naravno, nikad mu se nije obračunao ni staž kao branitelja. Da li ja na osnovu presude mogu iz tog duga potraživati njegovo dugovanje za neisplaćene alimentacije?
  9. Ma već sam razmišljala o tome, ali boljim se da mi se ne odbije o glavu.... A i ne znam kako to funkcionira, da li onda postupak ide ispočetka ili se nastavlja dalje ? Odnosno da li moramo ponovo prolaziti Czss? Što je sa privremenom mjerom u tom slućaju? Zaostaci alimentacije...?
  10. Uglavnom, glatko su ga odbili unatoč tome sto je gospon maveo sve i svašta u žalbi i 99% toga su laži.

    Možda još jedna info - koja bi te mogla utješiti, gospon je prijavljen na minimalac, a alim mu je određena 1106 kn. Tako, draga moja, nemoj se bojati, sve ce im se to kad tad odbit o glavu.

    Mene samo smeta to sto vecina njih misli da aliment placaju bivsoj a ne za dijete. Kosa mi se dize na glavi kad to cujem

  11. Kod mene se radi o županijskom sudu u zg, a pretpostavljam da je tu najveća gužva.

    Imam sad rješenje pred sobom,gospon je predao žalbu 20.7.2015., a županijski sud je 3.11. donio rješenje kojim se žalba odbija kao neosnovana. Imamo jedno zajednočko dijete i piše između ostalog ovako:

    "Uzdržavanje za dijete određuje se kako je zakonom propisano, uvijek unovčanom iznosu, te se nemože pidmirivati, bez drugačijeg sporazuma roditelja, koji u konkretnom slucaju ne postoji, na bilo koji drugi način npr. kupnjom odjeće ili obuće..."

    Sam iznos uzdržavanja određen je u propisanom minimalnom mj iznosu, a isti se ne može umanjiti, jer predloženik nije obveznik uzdržavanja više djece..."

  12. Vjerujte da vas razumjem, i sama se tako osjecam a ne mogu nista. Meni su rekli da se odluka zupanijskog ceka cca godinu dana :( ne znam o cemu im to ovisi, ne vjerujem bas da su tolike guzve u mojoj zupaniji. Koliko je proslo od odbijenice zup.suda?

  13. Anitanika, pa naravno da imate pravo otići s djetetom na more. Ovo što sam Vam napisala poteklo je od dva centra u koja smo hodočastili protekle dvije godine, potvrđeno iz trečeg, od savjeta soc. psihologa iz Poliklinike za zaštitu djece i psihologa iz Obiteljskog centra I poslušajte što vam mario kaže - mijenjajte privremenu mjeru. Moja rastava traje vec dvije godine i ne vidi joj se kraj....((
  14. Ja Vam mogu reći kako to funkcionira kod nas... Dakle, suprug viđa dijete pon/ sr/ pet od 18-20 sati. Svaki drugi vikend provodi sa ocem od petka do nedjelje. Blagdane izmjenjujemo kao i praznike - jedan kod njega jedan kod mene, a sl godine obrnuto. Kako je u Centru predloženo ( jer u privremenoj mjeri regulirana je alimentacija i da dijete zivi kod mene, a rastava jos traje), dijete provodi pola zimskih praznika kod mene, pola kod oca i to od cca 24.12.-31.12 je kod jednog roditelja, a od 31.12- 8./9. 1. kod drugog roditelja. Preko ljeta se izmjenjujemo svaka dva tjedna i u vrijeme tih zimskih i ljetnih praznika nema viđanja s drugim roditeljem. Uskrsne praznike također dijelimo. Ponekad je teško držati se točnih rasporeda ali sve se to vas dvoje morate naučiti dogovoriti i poštivati dogovor. Ljetne praznike usklađujemo već od početka svibnja tako da se nađemo na sredini da dijete provodi jednako sa oba roditelja
  15. Županijski sud je odbio njegovu žalbu, tako da privremena mjera ostaje na snazi do konacne odluke onako kako je i prvobitno napisana. Odluka Županijskog suda je došla cca nakon dva mjeseca.

    Sad i dalje čekamo ročište i visimo negdje kao " čardak ni na nebu ni na zemlji"

    Iskreno, uuuuubija me to čekanje, ta sporost i nepravda!

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija