Jump to content

splico-1

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je splico-1 objavio

  1. Otkuda onda ovi iznosi od 1500 kn za dijete predskolske dobi i 1700 kn za dijete skolske dobi? Tko odredjuje kolike su mjesecne potrebe djeteta, da li sud ili roditelj kod kojega dijete zivi? Jer u mjesecne potrebe se moze staviti svasta i doci do jako velikih cifri bez problema...a sutkinja kada jednom odredi cifru nema vise povratka!
  2. Pozdrav svima! Eto mene ponovo...01Wish, pitanje za tebe. U Obiteljskom zakonu ne mogu pronaci tu stavku sa prosjecnim mjesecnim potrebama djeteta, nasao sam samo stavku za minimalne iznose. Mozes li mi reci pod kojom stavkom da trazim iznose za prosjecne mjesecne potrebe predskolskog djeteta? Hvala!
  3. Wish, puno hvala na odgovorima, ovo je bilo stvarno detaljno! Sada mi je puno lakse jer se nadam da mi sutkinja ipak nece dosuditi alimentaciju od 25% na moju sadasnju placu, premda u Hr nikada ne znas. U svakom slucaju trebam angazirati dobrog odvjetnika i ne bi trebalo biti problema, i da ostane iznos koji sada placam za mene je u redu. Ovo puno znaci da ne bi trebali sudski traziti moj ugovor i platne liste, ako sve ostaje samo na mojoj izjavi, odlicno! Jos jednom hvala svima na odgovorima! Pozzz
  4. Gringo puno hvala na odgovoru! Znam da je iznos iznad prosjeka, ali ja zelim da mojem djetetu ne fali nista. A majci nikada dovoljno love...tako je to, hrvatska stvarnost! Interesira me jos samo da li je praksa sa hrvatskim sudstvom traziti moj ugovor preko medjunarodnog suda? Koliko to traje i koliko kosta?
  5. Placam uplatnicom na kojoj napisem alimentacija za mjesec taj i taj, to nije problem. Mene interesira da li mi sutkinja moze odrediti alimentaciju na osnovu moje plaće u Njemačkoj? Mojoj bivsoj je tih 2200 kn sitnica (kako ona kaze) i traziti ce 25% moje njemačke plaće...ako to dobije ja mogu pakirati kofere i vratiti se u ovu žabikrečinu od države, jer plaćati 6000 kn za jedno dijete od tri i pol godine ne mislim! Znači, pitanje je da li se alimentacija može odrediti na osnovu moje njemačke plaće ili ne? Da li se moj ugovor moze traziti preko suda? Da li je to praksa u Hr sa ljudima koji rade vani?
  6. Pozdrav svima! Trebam jedan savjet...imam sina od tri i pol godine koji zivi sa majkom a ja sam se zaposlio u Njemackoj prije nekih godinu i pol. Ja i zena ne zivimo zajedno od djetetova rodjenja ali jos nismo krenuli sa razvodom. Redovito uplacujem "alimentaciju" u iznosu od 2200 kn sa cime naravno moja zena nije zadovoljna jer radim u Njemackoj i imam placu 25 000 kn. Ali nitko me ne pita koliki su troskovi zivota u Njemackoj, ja samo za stanarinu placam skoro 10 000 kn a gdje su ostali troskovi...uglavnom, zanima me koliku bi alimentaciju sud mogao dosuditi s obzirom na moju placu? Znam da sudove ne interesira nista osim moje place (mislim na troskove zivota vani koji su neusporedivi sa Hr). Naglasavam da moj ugovor o zaposlenju nema nitko i pitao sam u firmi da li su oni duzni dati moje podatke ako ih trazi moja zena ili odvjetnik. Odgovor je ne! Ne daju nikome osim ako se ne trazi medjunarodnim sudom...e sada, da li je to moguce dobiti i koliko vremena treba proci da se to "uganja"...da se razumijemo, od placanja djeteta ne bjezim i uvijek kada dodjem doma otidjemo u shoping i potrosim koliko god treba...ali ne zelim raditi vani i placati svoju bivsu da bi ona mogla zivjeti na visokoj nozi a ja sam podstanar u podrumskom stanu....hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija