Jump to content

Laresa

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Laresa objavio

  1. evo i ja se prikljucujem molbama za skriptu za posebni dio i primjerima rjesenja, ako moze na e-mail laresa@net.hr Unaprijed hvala
  2. Dakle, pročitala sam ponovno Rješenje i piše sljedeće da smo dužni snositi 1/2 ukupnog troška, međutim nigdje ne piše u kojem vremenskom roku moramo taj novac platiti predlagateljima, stoga i dalje stoji pitanje zašto susjedov odvjetnik potražuje od nas tih 122kune, jer u cijelom rješenju nigdje ne piše nikakav vremenski rok u kojem smo mi dužni nadokanditi troškove, čak niti ne piše ništa za ovrhu ako ne platimo. Na kraju rješenja stoji da se možemo u roku 15 dana žaliti nadležnom županijskom sudu, ali mi to nismo učinili. Molila bih još jednom ako mi može netko odgovoriti koji je to vremenski rok u kojem smo trebali platiti troškove, jer nam je sada došlo i to pismo sa opomenom od 122kune...?
  3. Imali smo postupak obnove međe sa susjedom, dobili smo rješenje 25.07.2008. prema kojem smo dužni snositi polovicu troškova, nismo se žalili na to rješenje, tako da je ono postalo pravomoćno. Kako su bili ovi ljetni tjedni bili smo na godišnjem i nismo uplatili taj određeni iznos, zapravo nigdje se niti ne navodi rok u kojem moramo platiti iznos. Da bi nas dočekalo pismo od susjedovog odvjetnika kojim nas opominje da moramo platiti troškove s time da nam zaračunava i trošak opomene od 122 kune. Nas sada zanima jel stvarno postoji osnova da nas traži tih 122kn, u kojem roku smo mi trebali platiti troškove postupka? Svaki odgovor je dobrodošao.
  4. Kupili smo zemljiste koje je bilo u vlasnistvu Grada, sa vlasnickim listom bez tereta. Pokrenuli smo postupak za izdavanje Rjesenja o uvjetima gradenja, i sada nam se pojavio veliki problem. Susjed nam se izjasnio da nije suglasan sa izdavanjem Rjesenja o uvjetima gradenja iz razloga jer se nase zemljiste nalazi na dijelu za koji se vodi pravni postupak za povrat. Dakle, 80-tih godina Grad je oduzeo tom susjedu veliki komad zemljista koji je zatim isparcelirao i prije 5.godina oformio ulicu sa popratnom komunalnom infrastrukturom za koju je izdana gradevinska dozvola (medutim do sada u ulici nije sagradena niti jedna kuca), a sada taj susjed tuzi Grad i trazi povrat svog zemljista. Ne znam sto nam je ciniti, jer je cijeli predmet ponovno vracen prvostupanjskom tijelu da se odluci o povratu zemljista. Moze li taj postupak koji se vodi izmedu tog susjeda i Grada imati utjecaja na nas, na izdavanje Rjesenja o uvjetima gradenja? Sto uciniti?
  5. Kupili smo zemljiste koje je bilo u vlasnistvu Grada, sa vlasnickim listom bez tereta. Pokrenuli smo postupak za izdavanje Rjesenja o uvjetima gradenja, i sada nam se pojavio veliki problem. Susjed nam se izjasnio da nije suglasan sa izdavanjem Rjesenja o uvjetima gradenja iz razloga jer se nase zemljiste nalazi na dijelu za koji se vodi pravni postupak za povrat. Dakle, 80-tih godina Grad je oduzeo tom susjedu veliki komad zemljista koji je zatim isparcelirao i prije 5.godina oformio ulicu sa popratnom komunalnom infrastrukturom za koju je izdana gradevinska dozvola (medutim do sada u ulici nije sagradena niti jedna kuca), a sada taj susjed tuzi Grad i trazi povrat svog zemljista. Ne znam sto nam je ciniti, jer je cijeli predmet ponovno vracen prvostupanjskom tijelu da se odluci o povratu zemljista. Moze li taj postupak koji se vodi izmedu tog susjeda i Grada imati utjecaja na nas, na izdavanje Rjesenja o uvjetima gradenja? Sto uciniti?
  6. Dečko živi kod roditelja, dakle njemu treba vlasnički list od roditelja i izvod iz matične knjige rođenih... Dok mene osobno malo zbunjuje moja situacija, pošto sa roditeljima živim u kući koja glasi na mog djeda, što konkretno moram ja učiniti, dakle predati...
  7. Kupili smo gradevinsko zemljiste, i kako su nam objasnili potrebno nam je za oslobodenje od placanja poreza izmedu ostalog predati i: 1. Ovjerena izjava da će u roku od 5.g. izgraditi stambeni objekt i o tome obavijestiti Poreznu 2. Dokaz o statusu stanovanja na prethodnoj adresi - dokaz vlasništva za navedenu nekretninu ili ovjerena izjava kod koga je stanovao i navesti ime i prezime i period u kojem je stanovao... Jel mi moze netko pomoci sto je tocno potrebno napisati u izjavi, jer ne bismo htjeli pogrijesiti i ovjeriti nesto sto nece biti dobro? A i trebalo bi nam pojasnjenje za tocku 2. sto to tocno znaci?
  8. Sljedeci tjedan bismo trebali sklopiti sa Gradom kupoprodajni ugovor o kupnji grad.zemljista, pa Vas molim moze li mi netko objasniti na sto sve treba obratiti pozornost? I jos nas zanima koji je tocan postupak za predaju zahtjeva za vlasnicki list, i ako postoji neko okvirno vrijeme u kojem se moze dobiti taj isti?
  9. Zanimaju me vase preporuke u svezi nekog posla u odvjetnickom uredu... Radila bih nesto horarno, prema potrebi... Inace studiram pravo, pa bih htjela nekoliko sati tjedno nesto raditi
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija