Jump to content

okilix

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. koliko duhana je dozvoljeno maksimalno nositi kroz grad da ne izazove sumnju i mora li biti označen ?
  2. gman pa ja sam samo rekao da je bolja edukacija lijek za troškove koji proizlaze iz loše procjene! Kada bi se netko sjetio da ljudi imaju bolja posla nego nekom drugom puhati pa to išao i naplatiti na sudu onda bi troškovi provjera promila u specijaliziranim ustanovama kao i propuštena zarada zbog diletantizma hrpe službenika imali manji odraz na budžet (čitaj tvoj i moj džep)! Nije to tjeranje maka na konac nego držanja ravnoteže i postignutih normi koje bi trebale jamčiti slobodu izražavanja pojedinca! Dosta paušalno govoriš o pravima službenika jer oni imaju zakon i to je to a mi, s druge strane imamo, svoje mišljenje o tome zašto bi nas se trebalo ostaviti na miru, pitanja zašto nas se šikanira pa nakon toga i odgovore koji nekom službeniku, koliko god oni dobrohotni i benigni čak i umiljati bili uvijek tresnu o zid moći i prepotencije (čast izuzecima na koje sam čak i ja naletio) a poznato je da "moć ima tendenciju da korumpira, a apsolutna moć korumpira apsolutno". Dakle na pitanje dali bi se htjeli podvrgnuti alkotestiranju treba imati mogućnost davanja odgovora u dvije varijante sve ovisno o vlastitoj procijeni! Ukoliko si pijan pa odabereš onu krivu varijantu onda te pa makar lancima treba odvući direkt u čuzu bez pardona pa tamo odmah izvršiti testiranje jer za to moraju biti osigurani uvijeti! Isto tako ako slušbenik procjeni da nisi pijan, nakon famozne ponude na izbor a upravo si na putu u nepoznato vraćajući se s takmičenja kluba pivopija onda se tu treba uložiti malo u edukaciju! Uostalom treća varijanta je da se totalno izbaci mobilni alkotester jer se ionako mora slušati službenu osobu a ona može odlučiti umjesto nas kako god joj milo! Znam znam raspiso sam se eto al kad me krenulo baš! Taj neki službenik lako može dobiti i drugih zadaća i mjera za punjenje proračuna pa ću eto stati!
  3. Nije stvar inata! Stvar je u tome da ja osjećam nelagodu u slučaju da moram puhati a moja riječ ne vrijedi čisto iz razloga što imam problem s podilaženjem autoritetima koji se u ovo suvremeno doba pokazuju sve više u pravom svijetlu! Istina je da bih svakome tko prouzroči prometnu nezgodu utrostručio kaznu u slučaju da je pio. Prevencija je pak jednostavnija ukoliko se educiraju službenici da i vizualno ocjene kako se radi o alkoholiziranosti pa da onda uzmu novac i dozvolu i.... Pitanje -"jeste li za alkotest"- postaje besmisleno jer se po dosadašnjim pojašnjenjima u ovom threadu jednostavno treba regulirati na način da policijski službenik u svakom trenutku ima pravo izreći naredbu građaninu da pristupi puhanju! Znam to je samo trik kojim se provjerava inatljivost ali je podla podvala! Mogućnost odbijanja bez konzekvenci ne postoji! Dakle pitanje ne stoji i licemjerno je i smatram ga navođenjem na zlodjelo protiv same osobe kojem se upućuje!
  4. da smije ako postoje razlozi za zadržavanje! Ukoliko se ispostavi da nije bilo razloga tj. ako se vađenjem krvi ili na drugi način utvrdi na je čovjek bio trijezan onda je proračun ostao bez sredstava potrebnih za takvu pretragu! Naravno da policajac može uvijek "naći" neke "okolnosti" koji idu u korist njegovoj procjeni ali to je subjektivno a živimo u atmosferi mentaliteta bolje pojest gxxno nego proturječiti i biti dosljedan i ne puhat svakom levatu na ulici koji ima lima na uniformi i smatra da čini dobro djelo kada ispuni normu!
  5. Dakle po ovom odgovoru ispada da ja ne smijem držati svoj duhan ni u kakvom drugom spremniku, osim u izvornom pakiranju s poreznom markicom kakvog ga je proizvođač namijenio tom duhanu ma kako on bio neprikladan za čuvanje organoleptičkih svojstava! Šta mi se može desit ukoliko odlučim prošetati sa tim duhanom kroz grad i policajac veli da mu ispraznim đepove? Koliko smijem imati uza se i dali da moju tabakeru koju imam za osobne potrebe prenamijenim za držanje antidepresiva? U onom članku 30. zk o troš. piše da su količine za osobnu uporabu izuzete od poreza pa dakle to spada pod onu količinu od 250 gr. koliko smijem prevesti preko grane tj. uvesti! Kontam da ako nemam markicu na kili da sam u prekršaju ali neznam koliko mogu povjeriti mojoj rodbini kada se vraća iz ercegovine a da nemaju problema sa Slavkom ili Rankom!
  6. hvala na upučivanju na ovaj zakon o trošarinama! Molim te sivko samo da mi pojasniš članak 30. st. 3. & 4. a i koje su u pravnom rječniku druge a koje treće države?
  7. Pozdrav! Moje pitanje proizlazi iz opće panike koja me okružuje na spomen duhana i preprodaje od strane švercera! 1. Dali sam ja u prekršaju kada meni prijatelj prodaje duhan kojeg on ima, mene ne zanima i ne ulazim otkuda? Dakle kada ga ja kupujem! Njemu ga je poklonila tetka iz Ercegovine kako on veli! Dakle ja kupujem duhan koji nije prošao hrvatski sustav naplate poreza, kvalitetan je bez sumnje i roba je koja ide iz ruke u ruku preko granice u legalnim količinama da bi došla do krajnjeg korisnika koji za nju plaća smiješnu cijenu (komičnu u usporedbi s tržnicom)! 2. Koliko mi je dopušteno imati uza sebe duhana za pušenje (dakle rezanog duhana) za vlastitu uporabu a da me pri tom nitko nema osnovu tražiti bilo kakve račune, certifikate, diplome ili sl.? 3. Koje su kazne za moje neznanje! Iz stranica zakon.hr nemoguće mi je iznači nešto što bi mene kačilo ako ne znam dovoljno o tim stvarima! 4. Te najvažnije koliko može nagrabusiti moj prijatelj zbog gore navedenoga (200gr. max. meni svakih 2, 2 i pol mjeseca)? Unaprijed hvala!
  8. al da ta korporatokracija ima uvid u sve "službene" podatke građana .....!? Ko će HRT-u čiste savjesti dilat podatke o privatnim osobama? Jel` to samo naivna prijetnja bila? (-"onda ćemo vas po vozilu odrapit"-)
  9. Kontrolor HRT-a mi je bio tek pošto sam se preselio pa mu velim da nemam TV ni radio! Veli on da će me zabilježit` k`o pretplatnika na osnovu vozila koje mi stoji na čupriji pred kućom. E pa sad, mene zanima ali uistinu, kako to oni provjeravaju čiji je koji auto? Znam i ja da postoji provjera osiguranja automobila ali tamo je nemoguće saznati ime vlasnika! Svaki drugi način pribavljanja te informacije za koji ja znam je ne-legalan pa se pitam kako to oni znaju za moj ferari a moja žena npr. ne zna! (ili obrnuto). Ima li itko spoznaje o kanalima putem kojih HRT može doznati vlasnika vozila? Ima i tobožnja zakonita =91&tx_ttnews[tt_news]=151903&tx_ttnews[backPid]=185&cHash=ea604a1514"]odluka iz koje nigdje nije razvidno kojim se ovlastima kite kontrolori u obavljanju iste. Dom je, još uvijek, nepovrediv mada nam premijer veli -" treba se držati zakona - makar on bio protuustavan"- ! Dakle, kojim alatima kontrolori raspolažu u obavljanju svoje misije uz glavni ... naivnost i dobrohotnost većine ljudi? Pasivno pristati i plaćati diskriminatornu pristojbu je čist oblik tiranije! A tirani su u povijesti uvijek nekako brzo i loše skončavali! Koji modus operandi im ulijeva sigurnost i uvjerenost da su u pravu kada ulaze u naše kuće i razgledavaju inventar? Hvala unaprijed!
  10. i meni je bio tek pošto sam se preselio pa mu velim da nemam TV ni radio! Veli on da će me zabilježit ko pretplatnika na osnovu vozila koje mi stoji na čupriji pred kućom. E pa sad, mene zanima ali uistinu, kako to oni provjeravaju čiji je čiji auto? Znam i ja da postoji provjera osiguranja automobila ali tamo je nemoguće saznati ime vlasnika! Svaki drugi način pribavljanja te informacije za koji ja znam je nelegalan pa se pitam kako to oni znaju za moj ferari a moja žena npr. ne zna! (ili obrnuto). Ima li itko spoznaje o kanalima putem kojih HRT može doznati vlasnika vozila?
  11. nisu maknuli link sa hrt weba evo ga pa škljocajte. =91&tx_ttnews[tt_news]=151903&tx_ttnews[backPid]=185&cHash=ea604a1514"]Škljocni
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija