Jump to content

delboyko

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je delboyko objavio

  1. Da, svodi se na to da ja auto ne mogu popraviti za te novce čak ni sa "polovnim" dijelovima, a tržišna ili kataloška vrijednost prema tom programu nije dovoljna za kupovinu istovjetnog vozila. Kontaktirao sam odvjetnika sa iskustvom u ovom području te mi je rekao sljedeće: - dobiti procjenu vrijednost vozila od sudskog vještaka - tražiti procjenu štete od ovlaštenog servisa - totalna šteta je pojam koji sudstvo ne tumači kao i osiguranje te se usmjerava na popravak vozila ako je moguć - procjena vrijednosti ostatka vozila koju osiguranje daje je obično potpuno irelevantna - prije podizanja tužbe kontaktirati ih preko odvjetnika sa mišljenjem sudskog vještaka radi ozbiljnosti namjere - Za očekivati je ispalatu razlike između procjenjene vrijednosti i vrijednosti popravka Na forumu nisam našao ni jedan primjer kasko slučaja gdje se netko javio prije i nakon tužbe.
  2. Pozdrav, Nakon obavijesti da je proglašena totalna šteta te ponude kasko osiguranja za namirenje pisao sam "pritužbu" na koju sam danas dobio odbijenicu. Njihova ponuda je bila cca 55% vrijednost olupine i 45% iznos za namirenje štete. Olupina je ponuđena na online aukcijskom servisu gdje se treća strana obvezala ju kupiti. Moja pritužba je bila da mi isplate 70% iznosa totalne štete i olupinu, a da ću ja auto popraviti o svom trošku. Kao razlog sam naveo nesuklad između procijenjene kataloške i tržišne vrijednosti. U ugovoru piše sljedeće: Olupinu su dali na aukciju za koji su odmah našli ponuđača za 55% iznosa. Radi se o maloj mehaničkoj šteti, ali sa vrlo skupim oštećeni farovima koji se naravno polovni daju naći znatno povoljnije. Moj problem s osiguravajućom kućom je što na ovaj način mogu manipulirati totalnom štetom kako ih volja. Po ovom ugovoru je moguće npr. da auto pretrpi minornu štetu sa skupim procijenjenim popravkom, te mi oni nakon toga proglase totalnu štetu i ponude mizerni dio štete uz otkup vozila od treće strane, što zajedno čini katalošku totalnu štetu u danom trenutku. Također, totalna šteta, za razliku od drugih osiguranja nije ovim ugovorom definirana kao ekonomski neisplativ popravak zbog prelaska 75% kataloške vrijednosti vozila. Da dodatno pojasnim glupost u ugovoru, za olupinu su mogli tražiti i više te bi dobili, pa je ponuđeni iznos od njih zapravo previsok. Moj problem s totalnom štetom je što prema kataloškoj vrijednosti auto vrijedi znatno manje nego prema tržišnoj(30-40%) i ne mogu kupiti sličan ili popraviti za te novce oštećeni auto. Da li sam pristao na loše kasko uvjete i primoran sam prihvatiti ponuđeni iznos ili mogu zatražiti sudsko vještačenje o stvarnoj tržišnoj cijeni vozila te potraživati da mi se isplati "neosporni" dio za popravak u vlastitom aranžmanu? Ako mogu, koliko iznosi neosporni dio na koji imam pravo. Da li je takav pojam definiran nekim drugim pravilnikom? Iznos cijene popravka radi kojeg je proglašena totalna šteta mi nije prikazan. Radi se o Grawe kasko osiguranju.
  3. Pozdrav svima, nažalost naletio sam na ovaj forum u traženju pozitivnih rješenja slučajeva premještanja vozila od strane pauka. S druge strane, nasreću, otkrio sam odličan izvor pravnih savjeta. Situacija je ovakva, prije par sati pauk mi je digao auto s nogostupa jer nije bio metar od suprotnog ruba. Ne poričem da sam prekršio zakon. Platio sam pauk službi 500kn odmah karticom. Na drugom šalteru kod gospona policajca, ispričavši svoj jad i tugu, dobio sam osmjeh i gospon je poderao sliku vozila u prekršaju i još nekakav papir. Rekao je slobodan si, leti ptico leti. Ispričao sam mu priču o jadnom mladiću studentu koji je prije samo 8 dana platio 900kn sve skupa za parkiranje na mjestu koje koristim kao svoj parking posljednje 2 godine. No zakon je zakon i ispada da sam i tu bio u prekršaju jer je na tom mjestu pješački koji nije propisno obilježen(ne vidi se ni trag zebre, no znakovi su tu). Čitajući postove ovdje vidim da ljudi imaju problema s vraćanjem tih paukovih 500kn. Mene zanima da li je gospon policajac "pogriješio" što je poderao te papire i zbog toga ispada kao da sam dobio uslugu od ZG HOLDINGA koju nisam želio, te na osnovu toga mogu ih tužiti i ako bandić da dobit povrat novca.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija