Jump to content

Dome Mijo

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Dome Mijo objavio

  1. Uh, mislim da ne pripadam ovoj skupini, DR bolovanje je 100%. A i duže sam od 3 godine na bolovanju... Al hvala na trudu i vremenu!
  2. Pozdrav Kaže mi moj liječnik da je bilo nekakvih izmjena u pravilniku vezano za bolovanja. Na DR (Domovinski rat) bolovanju sam, duže od tri godine kod HZZO. Ima li veze i dijagnoza (ili više njih), jer ako se ne varam da je u Zakonu o braniteljima bilo nešto o tome da trajanje bolovanja nema ograničenja ako je bolest promjenjive dijagnoze (PTSP npr.)? Hvala
  3. Pozdrav Pitanje: da li na parnici male vrijednosti zbog ovrhe npr., ako jedna od strana dokaže da je u pitanju veći prekršaj ili krivično djelo, da li je taj niži Sud svejedno obavezan reagirati i dalje službeno postupati ne bi li se istražio taj veći prijestup? I ako jedna od strana na Sudu izričito traži da njezina izjava uđe u zapisnik, da li ju Sud može odbiti? Hvala!
  4. Veliko hvala! Nema nikakve upute o pravnom lijeku nema u presudi. Evo još nešto sam naučio! Živjeli!
  5. Hvala najljepša! Sa žalbom sam zakasnio, sudac mi je rekao da nemam pravo žalbe jer sam ja taj koji tuži, na presudu se može žaliti samo obrana, tj. Mirovinsko. No, obavezno ću poslušati Vaš savjet; pokušat ću makar sa ponavljanjem procesa! S tim što ću pokušati naći tko je za njih nadležan, pa poslati zahtjev i njima. Hvala Vam na odgovoru, živjeli!
  6. Hvala najljepša na odgovoru! Nisam znao da je situacija "duboka" i to politički. Hvala i na Vašem trudu i vremenu, puno sam naučio.
  7. Pozdrav Upravni sud u Osijeku, početak u 11 h. Čekam ispred vrata sobe za parnice, dolazi osoba koja je "naručena" u 11.15 h. Uskoro stiže slijedeća stranka naručena u 11.30 h. U samom početku čudno, kako može sud znati koliko će trajati parnica? A što je najgore bio sam "gotov" za - 10 minuta! Tužio sam Mirovinsko Vukovar po osam točaka vezano za nepravilnosti prilikom vještačenja, ignoriranja med. dokumentacije, itd. Imao sam samo nekoliko pokušaja da nešto kažem - sudac me prekidao u pola rečenice. Čak i kada je druga strana izjavila totalnu nebulozu koja nema veze sa ničim i kad sam pokušao to osporiti bio sam prekinut. Ono na što je sudac zaista obraćao pažnju je bio zidni sat. Zaključio je parnicu u točno 11.10 h. Ostao sam zabezeknut. Moj odgoj i kultura u meni mi nisu dozvolili da pokušam nešto učiniti sa vikom ili ne znam ni ja čim... Sudac je samo rekao da će za 6 dana biti donešena presuda na osnovu pregleda kompletne dokumentacije. Na odlasku sam im samo rekao da su riješili u 10 minuta doslovno moj život. Sve što sam dobio je bio samo još jedan sučev pogled na sat... Naravno, dano mi je do znanja da se nemam pravo žaliti. I sada si mislim što učiniti. Ja sam zapravo tamo doveden na svršen čin. Kada unaprijed ima određeno takvo vrijeme, a ja imam osam točaka tužbe! I nakon nekoliko noći razmišljanja o tome, sjetio sam se da sam negdje čuo da su neki sudski procesi ponavljani! I tako nađem u Zakonu o upravnim procesima da se može poslati istom tom sudu zahtjev za ponavljanjem procesa. Sad je samo pitanje što ovakav sud uopće može uzeti u obzir da me i tu ne otpili? Za sada bi mogla biti pristranost suda, što je i očito iz gore navedenog. A onda i slijedeće: ja imam doslovno 2 cm debel sloj dokumentacije. A u 6 dana stiže presuda na osnovu TE dokumentacije i naravno dokumentacije Mirovinskog Vukovar. Zvuči kao nemoguća misija. Da li itko ima kakav savjet? Hvala unaprijed
  8. Evo samo da javim da je sve prošlo OK, u parničnom uredu sve tri zaposlenice su bile vrlo ljubazne i dobio sam na uvid sve što mi je trebalo. Čak su komentirale da je dobro da se ljudi dođu informirati! Još jednom veliko hvala!
  9. Pozdrav Dobijem oprečne odgovore, pa bih evo pokušao doći do rješenja ovim putem. Dobio sam poziv za parnični postupak u općinskom sudu. U pitanju je postupak u sporovima male vrijednosti. Pošto sam dobio samo poziv, kako mogu provjeriti o čemu se zapravo radi? Kako čujem pristup toj informaciji na sudu ima samo odvjednik, no ja si ga ne mogu priuštiti. Namjeravam se sam braniti, no kako da se pripremim ako ne znam o čemu se točno radi? Hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija