Jump to content

dubr

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dubr objavio

  1. U pravilu ne.Tvoj dug nema veze sa njezinimdugom.nadalje oni bi trebali putem suda dokazivati tvoju vanbračnu vezu što je nemoguće (osim ako ju sam ne priznaš ). Što se tiče imovine to ide putem suda i opet je potrebno dokazivanje da je ista stečena u vrijeme vašeg zajedničkog života tako da što se toga tiče ona može biti mirna, a ti moraš čekati zastaru.Eventualno možeš sada kad donesu novi zakon tražiti otpis kamata i otplatu glavnice na mislim 36 rata.Oni će ti tada deblokirati račun, ali ti se to vrijeme ne prizna u zastaru (tipa dug je 8god,plaćam dvije jedna ode u vjetar-to ne ide) neznam o iznosima,ali probaj odvagnut 10 godina ili kolko imaš do tada ili čista glavnica bez kamata na rate.Također ovisi i kad su te blokirali, ako se ništa nije događalo zadnjih godinu dana fina ti je sama skinula blokade(mislim da to vrijedi za postupke pokrenute do 1.1.2012.malo se raspitaj oko toga-smatrase da provedba ovrhe nije uspjela i ona se obustavlja. nadalje ovrhovoditelj mora promijeniti sredtvo ovrhe i tad imaš ponovno mogućnost prigovora ako ti je neštu od toga već u zastari (neznam o kakvim se dugovima radi)
  2. ovisi o kakvim je dugovima riječ.ako je o porezima zastara nastupa za 6 godina istekom godine u kojoj je porezno tijelo utvrdilo obavezu, a za doprinose istekom 10 godina po isteku godine iz koje su doprinosi. Npr: porez iz 2005.g se stavlja u poreznu prijavu 2006.gpdine te se od 31.12.2006.računa 6 godina, tj to ti je u zastari 01.01.2014., a doprinosi za 2005. su u zastari sa 01.01.2016. To je vrijeme apsolutne zastare. Na relativnu ne računaj jer će ti slat opomene i prekidati zastaru. Vjerojatno će ti i cijelo vrijeme biti tekući u blokadi. Ukoliko imaš nekretnine probaj ih se riješiti, ali ne u krugu obitelji osim ako možeš dokazati da nisu bračna stečevina i slično, ako ti se putem suda upišu na nekretnine NEMA zastare, možeš samo tražiti otpis kamata.Provjereno na vlastitom iskustvu.
  3. Poštovani, molim za pomoć ako je ima. Naime do2003. godine sam imao ugost obrt koji je tad zatvoren. Prostor je bio u najmu i iza mene ušao je drugi sretnik. Nisam znao da rtv treba posebno odjavljivati pa su računi uredno dolazili i dalje. Kada mi je već dojadilo zvao sam hrt da ja ne poslujem na toj adresi niti imam obrti da to storniraju ali sve uzalud.Pisao sam i javnoj bilježnici, a tek je 2008 kontrolor izišao na teren i utvrdio da stvarno tamo nema nikog. Ali je sad za sve te godine imam 10 rješenja o ovrsi koja su pravomoćna jer nisam znao šta napraviti i mislio sam da će to oni stornirati ali nisu. 2 su rješenja bila poslana u Finu ali su se nakon 1 godine vratila jer su ostala nenaplaćena. Drugih 8 čeka njihovu volju za predajom u Fini. Dali postoji ikakva mogućnost oslobođenja od tog duga ( oko 12000kn) s obzirom da za predmetni prostor postoji slijed da je netko drugi ušao, radio poslije mene i taj je isto njihov ovršenik.Znam da sam se kasno sjetio ali molim korektne prijedloge.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija