Jump to content

Inceptor

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Inceptor objavio

  1. Poštovani obraćam vam se ovim putem u nadi da mi možete pomoći ili me barem usmjeriti kome se mogu obratiti . Radi se o tome da sam bila telefonski odjavila HRT pretplatu a kasnije sam dobila opomenu i objašnjenje da se moram odjaviti pismenim putem i to ovjeriti kod javnog bilježnika što sam ja i učinila ali su me i dalje teretili za tri rate plus kamate što je iznosili 249,95 kuna, ja sam se na to žalila ali je presuđeno u korist HRT-a te su mi do sada na ime tih 249,95 kuna skinuli ovrhom od strane raznih odvjetničkih kuća u četiri navrata u razmaku od 16.12.2015. do 16.08.2016. godine 4.646,16 kuna i još 683,95 kuna naknade . Ja sam pokušala kontaktirati nekoga u HRT da mi objasni na osnovu čega su mi toliko skinuli ali su me oni preusmjerili na odvjetničke kuće sa kojima surađuju a odvjetničke kuće su mi rekle da one samo skidaju na osnovu naloga koje dobiju od HRT-a . Pokušala sam kontaktirati i sutkinju koja je vodila ovaj slučaj da vidim koliko je ona presudila da sam im dužna ali je nikako nisam mogla kontaktirati . Da bi 17.03.2017. opet dobila dopis od nove odvjetničke kuće ( ovrhe Cenić) da i njima moram uplatiti još 1721,41 kn . Kada sam im ja napisala da sam do sada platila već 5.357,35 kn pa da zar nije u tom iznosu i iznos koji me traže da ponovo uplatim oni su mi odgovorili : >>>>>>>>>>>>> Imali ste i druge ovršne postupke koji su Vam se naplaćivali za druga vremenska razdoblja, a koji postupci su vođeni od strane drugih odvjetničkih ureda jer je tako odredio HRT, ali ovaj nije nikada predan na Fina-u te Vas pozivamo da dugovanje podmirite kako ovrha ne bi išla na Fina-u. Prema presudi ste dužni platiti glavnicu 480,00 kn, kamatu na glavnicu u iznosu od 278,02 kn, ovršni trošak 100,00 kn, kamatu na ovršni trošak u iznosu od 49,37 kn, parnični trošak 725,00 kn i kamatu na parnični trošak u iznosu od 89,02 kn, što ukupno iznosi 1.721,41 kn. >>>>>>>>>> Mene sada zanima kome se ja mogu obratiti da mi provjeri zašto su me za jedan dug od 249,95 kn razne odvjetničke kuće u više navrata ovršile za iznos od 5.357,35 kn a sada me nova odvjetnička kuća traži još dodatnih 1.721,41 kn , i koliko još puta oni misle mene ovršiti i za koji iznos jer ispada da se svako malo netko novi javi da sam im zbog tog duga od 249,95 kn dužna par tisuća kuna .
  2. Pozdrav , imam d.. ( od 1992 ) čija je osnovna djelatnost bila trgovina ( parfumerija) koju smo sa 31.12.2012. zatvorili , nakon što nam se je Kozmo otvorio preko puta . Pri tome smo ostali državi dužni za PDV na robu koju nismo uspjeli prodati ili vratili dobavljačima tako da nismo mogli zatvoriti poduzeće . Poznanik nam je savjetovao da pokrenemo stečajni postupak ( dostavljeno sudu potvrda od FINE iz koje proizlazi da dužnik u razdoblju dužem od 60 dana ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje) i da se pri tome ne pojavimo na ročištu jer je onda procedura brža i kraća . Tako smo i napravili , nismo se pojavili na prvom ročištu od 20.01.2015. ali je sada zakazano novo ročište za 24.03.2015. . Pa me sada zanima kakva je daljnja procedura . Dali je možda ipak bolje da se odazovemo pozivu ili je možda bolje da nešto napišemo što bi mi više pasalo jer trenutno radim na određeno kao vozač a jedino imam slobodno nedjeljom pa mi je malo nezgodno tražiti za taj dan slobodno . Zahvaljujem se unaprijed na pomoći .
  3. Pozdrav , kupio sam građevinsko zemljište u neizgrađenoj zoni za koju nije još izrađen detaljni plan pa se ne može još graditi ali mi je Porezna uprava utvrdila osnovicu poreza 140% veću od one koje sam ja platio za to zemljište jer je to iznos koji se prema pokazateljimatržišta takvih vrsta nekretnina postižu u slobodnom prometu natome području . Na to sam se ja žalio Ministarstvu financija Samostalnoj službi za drugostupanjski upravni postupak uz obrazloženje da se ti podaci odnose na susjednu zonu koja je izgrađena i na kojoj se mogu graditi stambene zgrade do 12 stanova pa je stoga i zemljište skuplje . Sve sam to naravno i dokumentirao ali je žalba odbijena a na to novo rješenje nije dopuštena žalba ali se protiv istog može pokrenuti upravni spor tužbom Upravnom sudu . Pa me sada zanima dali uopće ima smisla pokrenuti tužbu upravnom sudu i koliko bi me sve to otprilike koštalo . Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija