Jump to content

zeljkov

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Jedan od suvlasnika stambene zgrade koristi zajedničko dvorište kao privatan posjed i onemogućava ostalim suvlasnicima korištenje istog. Postoje izjave nekih suvlasnika da su joj (suvlasnici-korisnici dvorišta) prodali "svoje" dijelove u dvorištu. Da li je kopoprodaja zajedničke imovine ( neetažirane ) kazneno djelo ? Taj suvlasnik nikada nije nikome pokazao nikakav dokument kojim može potvrditi vlasništvo nad predmetnim dvorištem iako se javno deklarira kao vlasnik istog. Hvala na odgvoru !
  2. U zgradi je stan čija vlasnica je umrla prije 10 god.,stan nema vlasnika jer mogući nasljednici (rodbina)putem suda žele se domoći vlasništva nad stanom.U međuvremenu nitko ne plaća pričuvu(dug oko 15.000 kn),stan posjećuje jedan od mogućih nasljednika ali ne želi preuzeti financijske obveze. Kako naplatiti pričuvu?
  3. Molim pomoć! Zgrada je iznajmila prostor u dvorištu od 17m2 za mali diskont pića prije 11 god. Najmoprimac nije plaćao najamninu pa mu je 2008 god. otkazan najam prostora uz rok iseljenja od 30 dana.Na taj otkaz i dopis se oglušio.Najmoprimac je zatvorio diskont 2009 god. ali prostor i dvorište nije napustio.Sve je zaključano i suvlasnici zgrade nemaju pristup tome prostoru. 01.12.2010 god.predana je tužba Općinskom sudu u Zagrebu,još nije zakazano ročište. Kako ubrzati zakazivanje ročišta? Mogu li suvlasnici sami deložirati bivšeg najmoprimca jer zgrada je u financijskim problemima i treba nam novac od najamnine tog prostora?
  4. Molim odgovor, Tužba je predana na općinski sud u Zagrebu u 12mj/2010 god.u vezi uzurpacije zajedničke imovine suvlasnika od strane bivšeg najmoprimca,(koji nije plačao najamninu).Još uvijek nije sazvano prvo ročište. Zanima me koji je zakonski rok kada bi sudac trebao zakazati prvo ročište i što napraviti da se sudski postupak ubrza. Zahvaljujem!
  5. Molim pomoć! Saobračajna nesreća sa ozljedama glave opasnim po život,unutrašnja fraktura i krvarenje.Traktor kojim je upravljao maloljetnik uz prisustvo vlasnika je udario biciklistu koji je srušen na asfalt i zadobio gore navedene ozljede.Odležao na Rebru 4 dana(promatranje) i ostatak na intezivnoj od 12 dana.stanje se ne poravlja,moguće trajne posljedice i nesposobnost za rad.Policija je podnijela kaznenu prijavu. Odvjetnik predlaže nagodbu sa osiguravajućom kućom(Euro-herz) iz razloga što bi sudski postupak mogao trajati 5-6 godina. Zanima me da li je to moguće,s obzirom na 100% krivnju vlasnika traktora? Sa predloženim iznosom nagodbe nisam zadovoljan. Hvala unaprijed! Hitno mi je!
  6. Pozdrav, Molim sve koji znaju da mi pomognu. Osuđena sam na 6mj.uvjetno sa rokom kušnje od 2 god.koji je prošao prije mjesec dana a sad bih radi posla trebala potvrdu o nekažnjavanju. Da li ju mogu dobiti s obzirom na navedeno. Hvala unaprijed.
  7. Molim pomoć! 1.Možete li mi reći kada je stupio na snagu zakon o komunalnoj naknadi gdje se navodi da je obavezna ugradnja uređeja za potrošnju vode(vodomjera),Br.Narodnih novina 2.Koje zakone krši vodoopskrba kada nam šalje račune na kojima ne stoji stvarna potrošnja pojedinog stana nego je potrošnja podijeljena na broj stanara u zgradi(zajedničko brojilo),da li se mogu pozvati na zakon o zaštiti potrošača,obveznim odnosima,te zakon o trgovačkim društvima. Oni nam prodaju vodu,voda je roba ali neznam svoju stvarnu potrošnju pošto nemam vodomjer u stanu(imam plinomjer i strujomjer). Hvala unaprijed! Hitno mi je prijeti mi ovrha.
  8. Molim Vas za savjet što da napravim da osobu koja je imala privremeno dopuštenje suvlasnika za najam zajedničkih prostorija te ugovor na godinu dana koji je istekao prije 7god.deložiramo iz zajedničkih prostorija koje su služile kao posl.prost.i za koji je trebao plačati najamninu.Zadnja opomena da se iseli iz prostora poslana je prošle godine pozivajući se na prekršenu odredbu ugovora ako se najamnina ne plati mjesec dana(nije plaćena 5 god)do sada nismo u mogućnosti ući u zajednički prostor. Što da napravimo,da uđemo u prostor svih suvlasnika zgrade!
  9. Molim pomoć Imam d.. koje ne posluje,pošto ga nemogu staviti u stanje mirovanja,zanima me koja je povoljinja(jeftinija) varijanta:likvidacija ili stečaj? Hvala hitn o mi je
  10. Šta da napravim kada imam iznad sebe bučne podstanare koji svakodnevno(iza pola noći) rade buku i galame. Tužila bih vlasnika stana ali naznam kakva je procedura.
  11. na koga adresiram žalbu na presudu Županijskog suda? Hvala
  12. žalba je bila protiv rješenja istražnog suca kojim se traži odbacivanje protuzakonitog uzimanja predmeta kao dokaz u postupku.
  13. Molim odgovor! Koji je zakonski rok Županijskog suda za odgovor na žalbu protiv rješenja istražnog suca Općinskog suda.Žalbu sam morao predati u roku tri dana a od tada je prošlo mjesec dana.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija