Jump to content

Ena4

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jutro, ja mislim da ono što je na maminoj kartici u poreznoj tiče se nje i ona će snositi posljedice morati će platiti porez kada PU uvidi da je imala olakšicu a vi ste se zaposlili. Njena porezna kartica njena briga, vi vodite računa da sa svoje strane napravite što treba.
  2. Dobro jutro, molim vas pojašnjenje. Ove godine sam prijavila dijete na svoju plaću kao poeznu olakšicu i nije mi jasno sljedeće a nisam dobro shvatila gđu u Poreznoj. Moje pitanje glasi: 1.Dijete će se valjda zaposliti ove godine da li da ga odmah maknem sa plaće ili tek nakon 3 mjeseca kada recimo primi 3 plaće koje zajedno bruto ne iznose više od 13000 ili 15 000 neznam točno kuna?? 2.Da li da ga odmah skinem sa plaće ćim saznam da je dobio posao?? 3.U Poreznoj su mi rekli da ne smije primiti niti jednu plaću da sam već u prekršaju?? Hvala na odgovoru, pozdrav!
  3. Računi komunalije pitanje nasljedila sam 1 trećinu kuće od mame računi za vodu su na mamu i tatu obzirom da sam dobila mamim dio mogu li račun za vodu isto prebaciti na sebe a tata će i dalje isto biti na računu da li se to podrazumjeva da sam ja sada vlasnik sa tatom priključka za vodu.
  4. Pozdrav svima, može li mi netko objasniti zašto se u katastru kod imena navodi kod nekog KORISNIK a kod nekog VLASNIK, tj koja je razlika. Naime moj suprug je vlasnik 1/3 (dobio od mane nasljedstvo), a kod oca koji je također vlasnik 1/3 piše korisnik. Hvala Ena!
  5. Poštovani, posjedujem 1/3 kuće a nas je četvero djece. U prvom stanu živi sestra (koja nema ništa od suvlasništva/vlasništva) ali koristi stan, u drugom također živi sestra 1/3 , u mom stanu koji sam ja koristila nema nikoga 1/3, a brat je također u svom novom stanu on je treći 1/3 suvlasnik. Zanima me da li danas/sutra prilikom etažiranja stanova ima kakve veze tko je što koristio, i tko je koliko uložio te koje je pravo sestre koja nema ništa a koristi stan. To mi je važno jer se dvoumim da li da se vratim u kuću jer je moj stan prazan. HVALA svima na odgovoru!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija