Jump to content

stef777

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, supruga i ja smo predali prema "novom" obiteljskom zahtjevu sa obiteljskim planom krajem 2014. godine sporazumni zahtjev za razvod. Uskoro nakon toga je ustavni sud stavio isti van snage. Moja supruga je bez mojeg znanja nakon toga podnjela tužbu za razvod braka jednostrano (cca. 3 tjedna nakon predaje sporazumnog). U međuvremenu smo radi sporazumnog zahtjeva dobili odluku o odgovornom centru za socijalnu pomoć, te kod njih obavili razgovor i potvrdili sve iz prvobitnog obiteljskog plana, te čekamo na izvještaj. U drugom slučaju sam dobio tužbu od suda sa uvjetima, koje je ona uvjetovala još prije nego smo se dogovorili, sa ročištem drugi tjedan. Sad mi kaže da nek se pojavimo na tom ročištu, da već onda sve možemo riješiti ukoliko imamo novo mišljenje od Centra. Moj strah je sada da ona mimo tog obečanja ustraje na prvobitnim uvjetima, iako drugačije odlučeno na Centru i da stvara nepotrebne sudske troškove i odvjetničke troškove sa svoje strane na moj teret. Da li mogu odbaciti navedenu tužbu, pošto je ranije predan sporazumni zahjtjev koji je još u postupku? Zahvaljujem unaprijed!
  2. Hvala na odgovoru! Do sad nisam kažnjem uopće. Živim u Varaždinu, te sam bio na službenom putu za Sloveniju. Vremenske prilike u tom trenutku su bilo povoljne, ali je cesta bila zatvorena radi poplava, te će prema neslužbenoj izjavi slovenskog policajca bit zatvorena još bar ovaj cjeli mjesec. Da tražim onda potvrdu iz Slovenije? Pošto je cesta na Slovenskoj strani zatvorena. Hvala unaprijed!
  3. Imam jedno pitanje u vezi ilegalnog ulaska u Hrvatsku, naime prošli tjedan sam sa kolegom preko graničnog prelaska Dubrava K. / Zavrč ušao legalno u Sloveniju. Radi poplava je zatvorena cesta do Ptuja, te je postavljeni znak preusmjerenja. Kolega je vozio i držao se glavne ceste do slijedećeg znaka. Nakon nekog vremena vožnje po mraku, smo uočili tablu "Republika Hrvatska". Svijesni da smo zalutali, smo uskoro nakon toga vidjeli policijsku patrolu ispred nas, te svijetlosnim signalima (blendanje i žmiganjem) uspjeli zaustaviti patrolu, kako bi pitali za pravi put. Upozorila nas je mješovit patrola (Slovenac i Hrvat), da smo ilegalno prešli granicu, te da šalju optužni prijedlog i možemo očekivati kaznu od 2.000 Kn. Sad moje pitanje, da li postoji ikakva šansa da se na to žalim i koji su izgledi proći ne kažnjeno? Pošto je bila izvanredna situacije zbog poplave, preusmjerenje, te smo zaustavili policijsku patrola? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija