Jump to content

ana-ana

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, može li mi netko odgovoriti na sljedeće pitanje? Državljanin sam i obveznik plaćanja poreza u RH. Zaposlenik u državnoj službi, nisam u sustavu PDV-a. U susjednoj državi ostvarila sam neke autorske honorare, točnije na udžbeniku sam autor. Zanima me na koji način se oporezuju ti honorari. Oporezuju li se samo u RH ili i u BIH? Koji to točno zakon, odredba ili sl. regulira? Unaprijed hvala na odgovoru.
  2. Imam jos samo jedno pitanje? Ako me muz smatra za glupacom ...da li da mu priustim zadovoljstvo da tako razmislja, da se uvalja u nevolje sa svojim postupcima (grlom u jagode), a nakon toga da izvadim keca iz rukava ...ili da odmah krenem otovreno sa sto sam saznala, kako cu napraviti i koje su moje privatne mogucnosti?
  3. 1. zanima me kako to ide s nadleznoscu suda ... postoji li mogucnost podici tuzbu na sudu koji nije u istommjestu boravista/prebivalista. znaci o cemu ovisi nadlesznost suda? 2. o cemu ovisi da li ce se necija tuzba prihvatiti ili ne ... znaci li da svatko "bedast" moze doci na su i podnjeti tuzbu?
  4. eh ...da su svi pametni, pa prije skalapanja braka dodu na ovu stranicu ili barem slicnu ...da ne ulazimo u brak cista srca (i prazna razuma) mislim da bi ovaj svijet bio drugaciji! HVALA NA ODGOVORIMA -pomogli ste mi ... sada je na sudu da vidi! USPUT AKO NETKO IMA KAKVU IDEJU KAKO SE IZ OVOG IZVUCI ...BILA BIH I VISE NEGO ZAHVALNA ZA ODGOVOR
  5. e sad ...ja bih i dalje postavljala pitanja ...naime ima jedna stvar ... u vrijeme kad smo kupovali stan moji roditelji su podigli ogroman kredit i sa osgodom mi dali nesto novaca, a u isto vrijeme je on podigao novce iz banke ... postoji li mogusnost da se utvrdi odakle novci .... i hoce li se postavljati pitanje podrijetlo novaca ...mog i njegovog... znaci kolika je vjerovatnost ulazenja u trag porijekla novaca? naime oboje smo mogli u tom trenutku doci do novaca? i daljnje pitanje... ako ja ne pristanem na njegovu ponudu o isplati (koja je oko 20% vrijednosti stana) -mogu li ga na kraju ako dokazem da sam ja dala novce ostaviti bez icega ...ili ce ipak s obzirom na kredit za renoviranje (koji zajedno otplacujemo) , uplate pricuva, odrzavanje stana, neke veca (i manja) ulaganja koja smo zajendicki napravili morati mu isplatiti odredenu svotu? usput ...ovi mi odgoovori pomazu -zato HVALA!
  6. HVALA NA ODGOVORIMA -i to jasnim odgovorima. jos pitanja i pojasnjenja -ako moze 1. jedino upitno je taj stan. novac je izvaden iz banke, kupljen bez kredita, nema nikakvog traga. i zvimo u njemu 6 godina. usput otplacujemo kredit za renoviranje (10-tak 1000 E)-koji je na njegovo ime. u kreditu je i naveden anamjera -renovacija tog istog stana. kako dokazati da on nije ni kune davao za taj stan ili jos daje. 2. postoji li mogucnost da se nista od vrijednosti stana ne dijeli? 3. znam da nsse pravosude cini i cuda i da je sve, vecinom moguce dovoljna je jedna guskica i gusan na sudu (-BEZ UVREDE VI OSTALI CASNI LJUDI) -ali recite mi realno .(posto)..kolike su mi sanse da se izborim za stan . 4. nemam ni pribliznu ideju, okvir koliko ib to sve moglo kostati takvo dokazivanje i sl. recite mi koliko bi mogao biti ukupan ceh i za dokazivanja i za rocista i na kraju -i za troskove suda ako izgubim. 5. iako cemo biti razvedeni ...da li da izlazim iz stana dok ga nismo podjelili?
  7. ljudi nije ovo CRNA KRONIKA ...nemojte samo citati ...moze li koji odgovor
  8. ne snalazim se bas ovdje u sumi pitanja ... svako je na svoj nacin specificni ima neke dopune ...pa bih pokrenula svoje. pri tome molim odgovor od vas! u braku sam 6 godina, djece nemamo. zelimo se oboje razvesti i sad su tu neka pitanja: 1. Razvod je sporazuman -Koliko vremena ce proci od pokretanja, do zavrsetka? -cca 2. Oko razvoda -tj. da ga zelimo smo se dogovorili -ali oko podjele imovine nismo. Da li ce to ici odovjena parnica? Je li pametno se odmah na prvom koraku (pitanje br 1.) doci s odvjetnikom? 3. Nakon godine dana braka kupili smo 50-50% stan. Uzima li se u obzir to sto nije isti odnos ulozenog novca za kupnju satana-(to se nigdje ne vidi, i porez je placen na oba suvlasnika (nas dvoje), i uknjizeno je vlasnistvo) kod podjele imovine. ili se samo gleda taj vlasnicki list i njegov datum? 4. Postoji li ikakva sansa da se stan, kao imovina ne podijeli pol-pol? 5. Koliko ta sva zavrzlama moze trajati -podjela imovine -ako nije sporazumna? 6. nema pitanja ...samo HVALA unaprijed na odgovorima ....
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija