Jump to content

pahuljice

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ma da, zezla sam, to je u Pravilniku o porezu na dohodak. https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2022_12_156_2546.html Djelatnica se drži stavke "član uže obitelji" u kojem jest očuh, međutim u pravilniku su nabrojeni u zagradi tko ima pravo.
  2. Pozdrav! Imam slučaj da je radnici preminuo očuh. Po kolektivnom ugovoru nema pravi na solidarnu naknadu. A u Zakonu o radu nisam to našla, samo roditelji. Zna li tko ako ima pravo na solidarnu naknadu?
  3. 2017. je Centar prijavio oca moje djece i njegove roditelje, iste godine sam bila na davanju iskaza u DORHu, isto godine je to došlo na sud, ali mislim da je prvo ročište bilo u 2018. Djeca su i dalje išle kod njega na viđanja jer se nakon obavljenog razgovora u Centru za promjenu vidanja situacija malo smirila. Potom sam digla tužbu za povećanje alimentacije i ponovno sve opet kreće od strane njega i njegovih roditelja prema mojoj djeci, ponovno idem na Centar, Centar obavještava MUP i opet sve ispočetka. U 10/2021 otac djece zadnji put dolazi po djecu i javlja im kako više ne želi dolaziti po njih. I dalje je na snazi odluka suda da djeca idu kod njega uto, čet i sub, ali mi smo psihicki mirni (djeca i ja) otkako ne dolazi po njih. U 11/2021 me bivša svekrva tuži Centru da djeca ne dolaze kod nje u posjetu. Suradnja oca i mene nažalost nije moguća, jer na moje poruke ne odgovara, na pozive ako se javi me vrijeđa i prekine razgovor. Hvala!
  4. Pozdrav! Možete li mi molim Vas reći koji je rok zastare za Zanemarivanje i zlouporabu djetetovih prava? Naime, bivšem suprugu i njegovim roditeljima se sudi za to od 2017., ali svako ročište do sada je bilo odgođeno. Isto tako, rade se izvidi da se digne optužnica protiv njega za isto kazneno djelo za događaje iz 2020. Hvala!
  5. Hvala na odgovoru. Iskreno, mislila sam da je možda netko ima sličan slučaj, pa na neki način je uspio prolongirati naplatu potraživanja... I sestra i ja smo magistrice ekonomije u potrazi za poslom, tako da jedina donacija na vidiku bi bila da odemo trbuhom za kruhom, pa na taj način pomognemo roditeljima. Hvala još jednom na odgovoru
  6. Poštovani, molim vas pomoć i savjet... Naime, moja mama ima stambeni kredit u švicarcima...Nakon što je rata narasla sa 3000 na 5500 kn i nakon što je moja mama bila prisiljena zatvoriti obrt koji nije išao, dug za stan se popeo na cca 90 000 kn. Isto tako mama za taj obrt ima porezni dug cca 80 000 kn. Zbilja nije da nije htjela plaćati, nego nije imala odakle. Sada je porezna sjela na stan. Mama trenutno radi i prijavljena je na 4 sata i u stanu u kojem živimo ona, tata, sestra i ja s dvoje male djece, trenutno radi samo ona. Nije da ne želimo raditi, borimo se nogama i rukama, ali ne možemo naći posao na duže i kod nekoga tko bi nas prijavio... Moje pitanje je što sad? Žaliti se da bi prolongirali taj postupak da ne ostanemo bez stana, i kome? Tko ima prednost, banka ili porezna uprava? Što napraviti, što pokušati da ne ostanemo bez stana? Sestra i ja smo mlade, mi ionako razmišljamo da odemo iz zemlje, ali ne znam kako pomoći roditeljima, jer dok ne odemo, mi živimo ovdje, u tom stanu... Molim Vas pomozite! Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija