Jump to content

ribar_ri

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. OK, hvala! koji je rok za tužbu? 30, 365 dana?
  2. Situacija je slijedeća: prodavatelj je kupcu htio prodati nekretninu i angažirao je procjenitelja (vlasnik agencije za nekretnine, a ujedno i sudski vještak) radi procjene tržišne vrijednosti. Kupac je pristao na cijenu i kod odvjetnika napravio kupoprodajni ugovor. Prodavatelj nije htio kaparu. Kad je prodavatelj informiran (10 dana nakon usmenog dogovora) da kupac ima sav novac, prodavatelj je povisio cijenu za sa 110 000 na 160 000 eura). Nesuđeni kupac svjedoke i pisma u kojima se vidi da je kupoprodaja dogovorena za 100 000 eura. Ima li kupac osnove da tuži prodavatelja za prevaru, obmanjivanje i slično?
  3. Bovu jesi li siguran da se može tražiti plaćanje najamnine za 5 god unazad, a ne od dana kada je plaćanje zatraženo?
  4. naravno da je bratić tetkin sin!? trudio sam se objasniti situaciju i postavio pitanja u smislu što bi otac mogao napraviti da se situacija riješi ili da se ubrza rješavanje. Npr može li otac zatražiti da bratić plaća najam i da ga plati za unatrag od dana kad ga je počeo koristiti. Da li mogu vaš odgovor shvatiti na način da otac može: - u svoju polovicu tetkinog stana useliti pomoćnika u posredovanju - iznajmiti taj dio nekretnine trećem licu - postoji li još neka mogućnost što napraviti? Hvala!
  5. Otac je vlasnik 3/4 nekretnine, a teta 1/4. Nekretnina je neetažirana kuća sa okućnicom. Kuća se sastoji od 3 etaže. U prizemlju su konobe, na drugoj i trećoj etaži su dva identična stana. Otac i majka žive u stanu na drugoj etaži, bratić živi u tetkinom stanu na trećoj etaži. Do sada otac nije tražio da bratić plaća najam, a sada to želi. Može li zatražiti od njega da plaća najam i na koji način? Nitko na forumu ne spominje termin "pomoćnika u posjedovanju"! Je li moguće da tetka bratića proglasi "pomoćnikom u posjedovanju" pa da otac zbog toga ne može zatražiti najam za očevu polovicu stana koji bratić koristi. Naišao sam na podatak da se najam ne može tražiti unatrag nego tek od trenutka kad je korisnik stana informiran o tome da plaća najam. Problem je otac pokušao rješiti kupnjom 1/4 tetkinog dijela, ali tetka nakon postignutog usmenog dogovora o cijeni kad joj se donese kupoprodajni ugovor, odbija potpisati i podiže cijenu... HVALA!
  6. imam sličan problem kao i Nadia, no ipak samo sličan pa vas molim za pomoć. Otac je vlasnik 3/4 nekretnine, a teta 1/4. Nekretnina je neetažirana kuća sa okućnicom. Kuća se sastoji od 3 etaže. U prizemlju su konobe, na drugoj i trećoj etaži su dva identična stana. Otac i majka žive u stanu na drugoj etaži, bratić živi u tetkinom stanu na drugoj etaži. Do sada otac nije tražo da bratić plaća najam, a sada to želi. Može li zatražiti od njega da plaća najam i na koji način? Nitko na forumu ne spominje termin "pomoćnika u posjedovanju"! Je li moguće da tetka bratića proglasi "pomoćnikom u posjedovanju" pa da otac zbog toga ne može zatražiti najam za očevu polovicu stana koji bratić koristi. Naišao sam na podatak da se najam ne može tražiti unatrag nego tek od trenutka kad je korisnik stana informiran o tome da plaća najam. HVALA!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija