Jump to content

petielement

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Moja situacija je malo komplicirana. Moglo bi se reći da dobro poznajem krug nekih ljudi koji bi bili zanimljivi inspektorima za narkotike ali nisam se nikad bavio nikakavim kriminalom. Lokalni policajci i inspektori su naravno upoznati s mojim društvom i žarko su me željeli strpati u zatvor (što su i priznali nekim mojim poznanicima) no nažalost nikad me nisu uhvatili s ničim tj nisu me imali na temelju čega optužiti. Jednom prilikom me je jedan od inspektora za narkotike zamolio da se nađemo uživo jer me ima nešto pitati. Tako je i bilo a ono što me pitao je u najmanju ruku neprihvatljivo. Naime, zanimalo ga je bi li želio raditi za njih, tj. dilati drogu s njihovim znanjem i tako namještati potencijalne kupce ili prodavače. Na to naravno nisam pristao. Za ovo što tvrdim nažalost nemam nikakav dokaz. Možda sam trebao snimiti taj razgovor ali to ionako ne bi bio valjan dokaz. Nakon što sam to odbio, na adresu su mi počele pristizati razni navodni prekršaji. Prvi je bio da sam nekom oduzeo prednost što je neki policajac navodno vidio i zbog toga mi je oduzeta vozačka dozvola. Znači na osnovu toga što je netko navodno to vidio, bez da me pritom zaustavio ili bilo što slično. Uslijedilo je još prekršajnih prijava na osnovu nekih "ukazanja" da sad ne opisivam dalje u detalje. Nakon prvog prekršaja i oduzimanja vozačke sam potražio unutarnju kontrolu koja još uvijek ništa nije poduzela. Znam da ovo što sam napisao ne mogu dokazati i da je to veliki minus ali me zanima postoji li neka institucija kojoj se mogu javiti zbog povrede svojih prava i neosnovanih prekršajnih prijava? Velika većina prijava je završila na sudu ali sud naravno više vjeruje policajcima nego meni, a ovo za suradnju nisam uopće spominjao jer smatram da mi ne bi povjerovali. Unaprijed se ispričavam ako je ova tema na krivom mjestu. P.S. Što predstavlja ovo automatsko snimanje poruke koje mi se pojavljuje dok pišem?
  2. @mslm jel se taj ispit polaže u neko točno određeno vrime i kad? di mogu nać više informacija o tome, na internetu nema ništa
  3. Pozdrav, došla mi je kazna zbog oduzimanja prednosti, 2000 kn i 6 mjeseci bez vozačke. Policajac me nije zaustavio nego mi je dostavio kaznu na brisačima od auta, dakle radi se o opažanju službene osobe. Našla sam ovdje na forumu ovaj prigovor: Primjer prigovora Broj prekršajnog naloga PREKRŠAJNI SUD U grad P R I G O V O R ime prezime adresa Protiv prekršajnog naloga pod gornjim poslovnim brojem od datum. dvostruko Protiv prekršajnog naloga pod gornjim poslovnim brojem pravodobno podnosim prigovor zbog pogrešno i nepotpuno utvrdenog cinjenicnog stanja. Pobijani prekršajni nalog nije na zakonu osnovan. Tocno je da sam dana (navedite cinjenice koje su tocne), a nije tocno da sam (navedite cinjenice koje nisu tocne) kako mi se to stavlja na teret. Pobijani prekršajni nalog nije osnovan iz razloga što se isti temelji samo na neposrednom opažanju službene osobe, što je protivno zakonu. Meni se kao stranci u postupku trebala dati mogucnost da se izjasnim o navodima koji su navedeni u prekršajnom nalogu, što predvida Zakon o opcem upravnom postupku, a kako to nije ucinjeno to je prekršajni nalog neosnovan. DOKAZ: saslušanje mene kao stranke u postupku Nadalje je za istaci i to da sam kriticne prigode (opišite što se tocno dogodilo sa detaljima), a što mogu potvrditi i svjedoci cija ce se imena i adrese po potrebi dostaviti(-navedite, ako imate svjedoke). DOKAZo potrebi saslušanje svjedoka cija ce se imena i adrese dostaviti Što se pak tice visine i težine kazne za istaci je da je ista previsoko postavljena, buduci se nije vodilo racuna o mojim materijalnim prilikama, a ni o upotrebi vozila za obavljanje svakodnevnog rada, pa smatram da je pobijani prekršajni nalog na zakonu neosnovan. Ugrad,datum. Ime prezime je li dobro da i ja prigovor napišem ovako i oće li sud to uvažit?Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija