Jump to content

mirelask

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mirelask objavio

  1. Ja sam se raspitala u obračunu plaća! Automatski ce mi biti isplaćena naknada!
  2. Ja sam 11.6 imala punih tri mjeseca bolovanja. Kako se pise taj Zahtjev za novcanu naknadu?
  3. Hvala Roxette.. Znaci da zaista nema šanse da nas prime na osnovu toga,jer nismo nezaposlene..
  4. Adisa,nalazim se u istoj problematici kao i ti. Evo i ja sam upravo predala dokumentaciju i potvrdu ,takodjer je natjecaj na neodredjeno. Meni je objašnjenje bi ovako;pravo prednosti vrijedi sami ako se radi o kandidatu koji je NEZAPOSLEN,znaci nije u radnom odnosu,a ispunjava jednake uvjete kao drugi kandidati. Posto smo mi obje već zaposlene kod njih,navodno nisu dužni dati nam prednost? Ja takodjer zadivoljavam sve kriterije, ali koliko vidim,takodjer me neće uzeti za sralno. U slučaju gdje je natjecaj za neodredjeno, a nisi zaposlen,osrvarujes pravi prednosti uz zadovoljenje uvjeta kao i drugi kandidati (to su najčešće neka testiranja). Cesto puta se namjerno postavljaju testiranja bas zato da se pokuša zaobići zakon. Meni se tako desilo 2008god..Bila sam 2 od nas 3 ,te nisam dobila posao.. E sad ;da li je moguće zaliti se na natječaj? I koliko je to pametno? Imam dojam ako se zalis,da je dvosjekli mac:ne produže ti zamjenu i ti si "otjanran" tj nezaposlen ponovo..
  5. trenutno radim 2,5god na ugovor na odredjeno... pritom mi se aneksima produzuje sve vrijeme za godisnjeg odmore.. ne znam jel to povoljnije ili manje povoljno od npr.ugovora za zamjenu na porodiljnom,ali mi se cini daje ipak trajnije-netko je uvjek na go.. Sto se tiče onog sta zelim pitati:trenutno je objavljen natjecaj za primitak 2 osobe na radno odnos na neodredjeno.. Svi kandidati imaju pravo se javiti,pa sam tako i ja.. Zanima me stavka koja se navodi u natjecaju,a koja je mozda malo i nedorečena ali je ipak navedena pa me zanima da li pokriva i moja prava i da li se uopće i odnosi na njih ili su to neka druga posebna prava? "Kandidat koji na temelju posebnih propisa ostvaruje prednost pri zaposljavanju,duzan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo te priložiti sve dokaze koje posebni propisi propisuju za ostvarenje rečenog prava. prednost pri zaposljavanju po predmetnom natječaju ostvarit ce se po predmetnom natjecaju ostvarit ce u odnosu na druge kandidate,pod jednakim uvjetima,uredjenim ovim natjecajem" Zanima me da li to podrazumjeva i pravo prednosti pri zaposlenju djeteta poginulog branitelja? Tvrde mi da sam to iskoristila kad sam zaposljavanja sa Zavoda i da se ne mogu pozvati na to pravo u ovom natječaju..jer to podrazumjeva samo ako sam:nezaposlena.. Ipak,ja sam predala dokumentaciju koja je potreban za dokazivanje prava prednosti ,a sve ostalo iz natjecaja ispunjavam jednako kao i drugi kandidati..i zato je zbunjujuce na osnovu čega će odabrati kandidate a sigurno će nas biti dosta,svi oni koji su na odredjeno,a rade. radi se o drzavnoj/javnoj ustanovi,ne privatniku.. Hvala unaprijed na odg!
  6. Nadovezala bih se da ne otvaram novu temu nema smuisla..ja sam na ug u drz bolnici..zanima me slejdeće ;tvrde mi ako ostanem trudna da mi po novom Kolektivnom ne smiju dati otkaz..ali kako?? pa to i nije otkaz onda,jer mi produzuju mjesec po mjesec,to j onda jednostavno ne produzetak ugovora zar ne?? malo sam zbunjena. imamo raćenu veriju kolektivnog na poslu ai nista o tomene nvodi,dakle o praimaradnika na odredjeno,..gdje da seja to informiram??
  7. rekli mu da mora ići na liječenje naravno da nije otišao to je ustvari "progledavanje kroz prste" nemamo se kome zaliti jer prekrsaj nije ponovljen.
  8. hvala..jer me uvjeravaju ako se razvedem da cu djeliti..pitala sam pravnicu u ispostavi za branitelje koja tvrdi kao i vi da ne djelim!
  9. znači li to da on nema prava djeliti sa mnom taj stan??
  10. Ovo pravo postoji ali se ne postuje u natječajima u javnoj /drzavnoj upravi. Godine 2008.sam se prijavila za natječaj u bolnici. Nas tri kandidatkinje smo podlijegale testiranju. Potpuno nerealno,najvise je bodova je pokupila osoba koja ima iskustva samo u radu u ambulant.i Ja sam bila druga( a nisam imala nikakvo iskustvo u radu),a gospodja koja je ustvari imala skoro 20 godina iskustva u bolnici-imala najlosiji test! Naravno,nismo smjeli imati uvid u testove a ta cura je dobila odmah posao. Ponovo je evo raspisan natječaj. Ja cu ponovo predati papire pa i potvrdu o prednosti. s obzirom da je ista glavna sestra ne nadam se puno zaposlenju,ali nemogu da ne sudjelujem i grizem sebe da nisam ni pokusala! pitanje ako ja zadovoljavam uvjete natječaja,da li imam pravo na zalbu zbog natječaja? u kojim slučajevima imaju pravo odbiti primit kandidata s prednoscu? Da li su ta testiranja ustvari pravno ispravna ?
  11. pitanje takodjer: ja sam prije braka imala stan koji sam dobila kao djete poginulog branitelja 2003g. s muzem zivim u obiteljskoj kući. da se idem rastajati da li ja taj stan djelim sa njime? vlasnica sam ja 1/1,a mama se odrekla darovnim ugovorom svog djela.
  12. ako to spada pod kazneni zakon,prijetnja smrću,znači li to kazna koja je zatvorska ili novčana ili uvjetna? svekar je već imao uvjetnu kaznu godinu dana 2007godine Steta da je samo godinu,praktički je istekla i on je nije prekrsio! pušten je doma,dakle u zajednički krov sa žrtvom. svekrva je kod nas u kući do njihove u kojoj zive..ne usudimo se da je pustimo da bude kraj njega da ne bi doslo do ponovljenja djela! gdje se mogu raspitati o pravima nje ako se bude razvodila,da li ce imati dio imovine,nema primanja pa zelim saznat dali je on mora financijski pomoći(dioba mirovine na dva djela?) i da li on mora djelit s njom nekretninu koju je nasljedila od roditelja??
  13. sta je to prekrsajno?? svekar nije fizički povrijedjen nti je bio na Hitnoj nit je itna dolazila ovamo!
  14. PRIJETNJE SMRCU I FIZICKI NAPA Danas sam bila svjedok fizickom napadu i primjeni nasilja nad zenskom osobom. Osoba A je napala suprugu osobu B,u alkoholiziranom stanju ,fizickim nasrtanjem i prijetnjama,te psovanjem i bacanjem stvari. U sukob je usla i osoba C da zastiti osobu B..i fizicki je nasrnula na osobu A. Osoba B i C su otisle na policiju i ispricale i prijaqvile obiteljsko nasilje koje se dogadja godinama i evidentirano je u pp jos 2007/2008 godine. osoba a je tada dobila kaznu zatvora i novcanu kaznu s uvjetnom kusnjom od godine dana. Pitanja su Da li ce i osoba koja je branila i stitila osobu B kazneno odgovarati sto se umjesala.. Da li osoba B koja nema nikakvo financijsko primanje,moze poslije rastave dobiti dio mirovine od supruznika. Da li ima pravo na svoj dio kvadrata u kuci u kojoj su zivjeli/yive,ako nije bila uvedena kao clan u kuci/obnova ratom razrusenih objekata
  15. prijateljica me zamolila da pitam za nju u vezi drzavljanstva ona zivi u bih..majka joj je drzavljanka Rh a otac(pokojni) je rodjen u Belom Manastiru! ima li ona ikakvu mogućnost trazit hrvatsko drzavljanstvo?? ili mozda azil od naše drzave?
  16. neću nista postići ni sudskim sporom korisnička.. nisam ni tvrdila da mogu ja sosobno poduzeti neke mjere u vezi upravljanja Ali kao suvlasnik mogu trazit uvid u račune kao i svaku sustanar zgrade ..kojim pravom mi je to zabranjeno? Jesmo,sastali smo se svi stanari i donjeli dokumentaciju od svih proslih godina..Predstavnik stanara se pojavio,a upravitelj nije došao! tada nas je obavjestio predstavnik da moramo plaćat vodu jer nismo htjeli ugradit bojelere(a u 10mj potpisali svi komlet stanari da zelimo ugradnju). Oprostite,tko tu koga onda laze imaze mu oči? negdje mora postojati kraj zavrzlamama! anketno pitanje mozda nije dobro postavljeno ali svejedno se moze na njeg odgovoriti..! kako koji rok? pa trajna cjena za svaki mjesec!
  17. Evo došla je prva iopomena za tužbu od 1400kn nepplaćenih za gorivo! nemam posao,ni muž i zaista sada nemam od kuda da platim.. A i ne ćželim platiti tri različita računa za gorivo... želim znati tko odredjue da je cjena za 10mj 450kn a za 1mj 550kn..?? otkud pravo upravitelju zgrade,..ne ide li to po cjeni lože? a ne napamet..? odličila sam sa svojom pručpm o zgardi ići u javnost ..nemam više šta izgubiti!
  18. [quote name=KronicnaStranka;608002. Za početak trebate pribaviti međuvlasnički ugovor i ugovor s upraviteljem i točno vidjeti u čemu upravitelj ne poštuje odredbe i koja su mu posebna ovlaštenja' date=' osim propisanih zakonom, dana. Također treba vidjeti koja su ovlaštenja predstavnika stanara. On po zakonu nema nikakva posebna ovlaštenja, ali ih može dobiti ako je tako međuvlasničkim ugovorom ugovoreno. Prema Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, upravitelj je suvlasnicima dužan jednom godišnje dostaviti sve podatke o prikupljanju i trošenju sredstava pričuve. Ja bih krenuo od toga. Dopisom trebate od upravitelja zatražiti izvještaje za protekle godine u određenom roku, uz napomenu da ćete ih ishoditi sudskim putem ako vam ih ne dostave u tom roku. S obzirom na njihovo ponašanje koje ste opisali oni će se na to vjerojatno oglušiti, pa ćete podnijeti tužbu radi činidbe. Ako vide da ste ozbiljni, možda popuste i bez čekanja na okončanje spora. U vašem opisu vidim i dosta dvojbenih elemenata. Naime, poslovi grijanja, naplate hladne vode itd. po mojem shvaćanju ne ulaze u djelokrug upravitelja zgrade. Ovi se poslovi mogu ugovoriti i s poduzećem koje upravlja zgradom, ali kao posebni ugovorni odnos koji s upravom nema izravne veze. Npr. naplatu vode bi trebao obavljati lokalni vodovod. Itd. Štogod poduzimali, činite to isključivo pismenim putem, preporučenom poštom ili izravnim urudžbiranjem upravitelju. Razgovar je čisti gubitak vremena koji muljatori koriste samo da bi dobili na vremenu i zbunili žrtvu. Naravno, bilo bi najbolje da što prije promijenite upravitelja, ali za to je potrebna suglasnost suvlasnika koji imaju većinu suvlasničkih dijelova.[/quote] hvala vam obojici na odgovorima!!! sto se tiče vode hladna voda se plaća lokalnom vodovodu a topla voda (450kn *800kn jer nema dovoljno navodno) se plaća izravno upravitelju zgrade. niej jasno na osnovu čega odredjue različite rate vode jedan mjesec je 450 kn a drugi je 350kn.. hladnu vodu djele po stanarima dakle ja i dok nisam zivjela u stanu( sada imam stanare) plaćala sam 110kn iako nisam koristila ni kap. meni nije jasno kako je moguće da ako trazimo zajedno svi stanari izvjestaj ne u obliku utroska nego direkt računa -nemozemo ih dobiti?? zasto mi stanari NE smiojemo vidjeti račune za gorivo od 2002-2012godine? da ,mnoogo je nepravilnosti a privatna tuzba ne ide bez dokaza zar ne?? nas stanara u mom ulazu je vecina oko 16 stanova,a susjednom 6 odgovor bovi:istina,prvi račun za grijanje kad su se oni odvojili je bio 1800kn.. tada su počela pitanja i problemi !! mene zanima ako su odvojeni od kotlovnice za grijanje čime griju vodu?? jer bojlere nisu ugradili.. dovoljno je malo mozak uključit.. fizički se nemogu odvojit od nas jer nemaju kako grijati vodu ako ne radi kotlovnica!! Koliko vidim sama nemogu nisat pokrenuti jer nemam dovoljnu većinu stanara koji bi se usudili ista poduzeti,nitko nemoze plaćati taj iznos ali nitko se ne usudi ni tjerat pravdu!!
  19. Iznjela bih problematiku svoje zgrade koja se dogadja godinama i koju nitko nije želio rješavati,osim mene i još jedne stanarke koje smo se prve pobunile kada je došao novi račun za grijaje na lož ulje-1900kn!! Dakle zgrada pripada državi a mi smo medjuvalsnici u njoj,svaki stanar je otkupio vlasništvo nad stanom i postao vlasnik(zgrada je radjena za invalide Domovinskog rata). Ovako,pošto smo imali enormne cjene grijanja navodno zbog cjene lož ulja i zbog višegodišnjeg neplaćanja,dogovorili smo se prijeći na pelete! Naš upravitelj zgrade je tvrdio da će nam dići kredit preko firme za upravljenje zgradama ako podmirimo sve dugove što se tiče pričuve! ljudi su shvatili ozbiljno i dugovi su podmireni! takodjer je dogovoreno da će se ugraditi i bojleri a rata pričuve koja je bila npr.za dvosobni stan 100kn,porasla bi na 300kn! drugi ulaz se bez našeg znanja odvojio na pelete,nama je rečeno da nemožemo jer nemamo uvjte za peć.. Oni su se navodno fizički odvojili od zajedničkih cjevi za vodu i struju(kako ako ništa nije štemano na našoj strani a ni na njihovoj??) Nema fizičkih dokaza da su zaista odvojeni od koltlovnice (preko koje ide voda/grijanje). tada je došla ta nova rata od 1900kn koju smo odbili platit jer nemamo kako previše je previše! Financijska sredstva iz pričuve su nestala bez našeg znanja ostalo je jedva 10tisuća a bilo je preko 100.000kn!! upravitelj sada tvrdi da nije digao kredit da smo mi odbili bojlere -a osobno smo potpisali njemu na papir da pristajemo na bojlere! Dio nas e osjeća izigrano i prevareno.. sada kotlovnica služi za toplu vodu,a grijemo se na peć i na grijalice,.kako tko može!! osobno evo koliko su moji računi u vezi zgrade: za gorivo 328.37kn za toplu vodu(2čl):450,79kn za hladnu vodu8koju plaćamo svi u hr):220kn pričuva :100kn sveukupno dakle:oko 1100kn!! i kad se doda smeće,tv,komunalna naknada,hrv vode i struja jasno je da su rezije za dvosobni stan u malom gradiću veće nego za neki manji stan u nekom djelu Zagreba(navodim namjerno gl.grad)!! Mene zanima sljedeće: -kako i kome prijaviti nepravilnosti u radu upravitelja zgrade i predstavnika zgrade? -kome se obratiti za provjeru financijskog stanja zgrade ,gdje sui nestali novci i da li se slanjem inspekcije išta postiže pošto se i inspekcije mogu potplatiti! da li e dužna inskcija dati nama izvješće? -može li zgrada funkcionirati privremeno bez predstavnika zgrade? nastavili se tako svi ćemo biti tuženi,izludjeni jer smo nemoćni! pokušala sam s nekim stanarima da saznamo gdje su nam računi zgrade i da saznamo sta je ulagano ali nas predstavnik zgrade ne zeli nam predočiti račune za gorivo,svih proslih godina niti nema račune za trošak tih nestalih 100tisuća kuna!!
  20. onda je načelnik ispostave poslao ;( a cjeli moj grad zna da je jedva cekao da joj uzmu prava ;8 zakinuo ju mnogo puta u pravima ;(
  21. ja cu svejedno pokusati ici u mirovinu i ako treba proglasit njenu poslovnu nesposobnost za donosenje odluka. na temelju toga njena potpisana izjava se moze shvatiti na drugi nacin. netko ju je dakle prijavio..pretpostavljam i tko!
  22. ovako majka je imala mirovinu od 1999 do 2010. izgubila jui je stupanjem zakona o pravima udovica kojim se ukidaju mirovine udovicama koje su izvanbracnoj vezi.Nju su pozvali da izjavi jel u izvanbracnoj vezi.Ona je priznala da jeste.Njen izvanbracni drug: -nije drzavljanin Hr -nema stalan boravak u Hr -prijavljuje se privremeno -nije prijavljen na njenoj adresi. Iako je mogla izjaviti i da nije u izvanb.vezi,oan nije htjela i automatski je mirovina skinuta te je presla na moju baku. mama ovim novim zakonom ima povrat na mirovinu natrag. jos uvjek je udovca i nije vise u vezi. Dakle kako su njena prava skinuta a udovicama koje imaju i DJECU u iozvanbracnim vezama nisu skinute? Po meni je moja majka nasamarena,iskoristeno je njen strah,nesaznanje i njena bolest na bazi zivaca! Ona nije vjencana ona nije udana.. U kojoj je kategoriji ona? ni udan ani udovica ni nista..
  23. ja bih se nadovezala pitanjem..da li je prosao zakon o pravima udovica poginulih? moja majka je izgubla tatinu mirovinu jedina na nasoj zupaniji..čuli smo da je isao prijedlog zakona u sabor da se vrate mirovine..zanima me da li je taj zakon usvojen?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija